Kampen2

N - Met elkaar kunnen we zorgen voor meer groen in de bebouwde omgeving. Dat is niet alleen goed voor planten en dieren, maar ook om de veranderingen in ons klimaat op te vangen. Met de juiste maatregelen kan overlast door zware regenval bijvoorbeeld worden voorkomen. Om inwoners te informeren over de mogelijkheden staat er van 4 tot 16 oktober een informatiestand van Het Oversticht over natuurinclusief bouwen in het stadhuis van Kampen.

Natuurinclusief bouwen kan bij nieuwbouw, maar ook bij bestaande gebouwen. Met kleine aanpassingen wordt uw woonomgeving gezonder en draagt u bij aan een klimaatbestendige omgeving. Wie gaat bouwen of verbouwen kan nestplaatsen voor vogels en vleermuizen inbouwen. Insecten, vlinders en vogels zijn aan te trekken door beplanting of een groen dak. In de stand staan voorbeelden van verschillende maatregelen met begeleidende teksten. Daarnaast zijn er filmpjes te zien met uitleg door bewoners, een projectontwikkelaar en een architect. Er liggen ook flyers die meegenomen mogen worden.

De informatiestand over natuurinclusief bouwen is een initiatief van Het Oversticht. Zij doen dit samen met Vogelbescherming Nederland, de Zoogdierenvereniging en Natuur en Milieu Overijssel. De gemeenten Kampen, Zwolle, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Dalfsen en Staphorst vinden natuurinclusief bouwen belangrijk. Zij werken daarom samen met Het Oversticht om de mogelijkheden in deze regio bekend te maken. Naast informatie voor inwoners organiseert Het Oversticht ook activiteiten voor bijvoorbeeld architecten, aannemers, projectontwikkelaars en woningbouworganisaties.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment