71584235 2804418542958231 8654702904982110208 n

KAMPEN - Vrije tijd moet iedereen naar eigen keuze kunnen doorbrengen. Het doel van de Week van de Toegankelijkheid is te laten zien hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking net als iedereen mee kunnen doen. Er zijn al veel goede stappen gezet voor een betere toegankelijkheid. Toch lopen mensen met een beperking nog te vaak op tegen belemmeringen om hun vrije tijd te kunnen besteden zoals ze dat zelf willen. Dit jaar vraagt de Week voor de toegankelijkheid daarom aandacht voor toegankelijk recreëren door het thema ‘Toegankelijke natuur en cultuur’.

Belevingsrondleiding Stedelijk Museum Kampen

Mensen met een visuele beperking die tijdens de Week van de toegankelijkheid een bezoek brengen aan het Stedelijk Museum Kampen kunnen op woensdag 9 oktober om 14.00 uur na aanmelding deelnemen aan een belevingsrondleiding. Zo kunnen ook zij dankzij onder andere begeleiding en spraak alles te weten komen over de werken die in het Stedelijk Museum Kampen zijn. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur. Het is de bedoeling de belevingsrondleiding ook na de week van de Toegankelijkheid aan te blijven bieden.

Deelnemen?

Wilt u deelnemen aan de belevingsrondleiding? Meldt u dan uiterlijk dinsdag 8 oktober aan. Dat kan via e-mail stedelijkmuseum@kampen.nl (link stuurt een e-mail) of telefonisch via 038-331 73 61.

Toegankelijke natuurwandeling

Ook kunnen mensen met een beperking deelnemen aan een toegankelijke natuurwandeling in het buitengebied Reevediep. Zij kunnen gebruik maken van de rolstoelbus die twee keer per dag van het stadhuis naar het Reevediep rijdt. Er zijn wandelingen waar een boswachter meegaat als gids en vertelt over de flora en fauna. De rolstoelbus is ter beschikking gesteld door PGVZ.

Deelnemen?

Aanmelden kan tot minimaal 1 dag van tevoren bij Willem Scheffer via 06-238 803 91. De rolstoelbus vertrekt om 10.00 en om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het stadhuis. Er zijn geen begeleiders beschikbaar. Heeft u begeleiding nodig? Zorg daar dan zelf voor.

Geef bij de aanmelding door:

  • op welke tijd u wilt vertrekken
  • wat de aard van uw beperking is
  • of u een begeleider meeneemt
  • uw telefoonnummer

U wordt na de wandeling teruggebracht naar de parkeerplaats bij het stadhuis.

Testdag op 9 oktober

De Testdag start na de opening van wethouder Irma van der Sloot om 13.00 uur. Mensen met en zonder beperking gaan op pad om leuke, toegankelijke locaties binnen de gemeente Kampen te testen en in kaart te brengen. Zij richten zich daarbij vooral op culturele locaties en horecagelegenheden. De testdag duurt tot 16.00 uur. U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden.

App Ongehinderd

Alle opgehaalde informatie tijdens de Testdag wordt geplaatst in de landelijke app Ongehinderd. Zo weten inwoners en bezoekers met een beperking precies waar ze goed terecht kunnen. De Ongehinderd app is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store of via app.ongehinderd.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment