wegwerkzaamheden

KAMPEN - Aan de Oostzeestraat in de Hanzewijk worden volgend jaar nieuwe woningen gebouwd. Voordat de bouw van start kan gaan, moeten de riolering en nutsvoorzieningen worden aangelegd. Deze werkzaamheden zijn gepland tussen 16 oktober en 20 december 2019. Tijdens deze periode is de Oostzeestraat in beide richtingen afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. De parallelweg langs de Oostzeestraat blijft wel bereikbaar.

Omleidingen

Tussen 16 oktober en 20 december is er geen verkeer mogelijk op de Oostzeestraat. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Oranjesingel, 3e Ebbingestraat en Flevoweg. De stadsbus gebruikt dezelfde omleidingsroute. De omleiding wordt ook met borden langs de weg aangegeven. Verkeer uit de Hanzewijk kan de wijk bereiken via de Dr. Damstraat. Het Gezondheidscentrum De Hanze is bereikbaar via de Hanzelaan. De éénrichtingsroutes op de Hanzelaan en de Koning Abelsingel worden tijdelijk opgeheven.

Na 20 december gaat de aannemer van de nieuwe woningen aan de slag. De Oostzeestraat kan dan weer in beide richtingen worden gebruikt. Een enkele keer kan er een kortdurende blokkade zijn, bijvoorbeeld door loswerkzaamheden. Dat wordt dan ter plekke geregeld. Na de bouw van de woningen wordt de Oostzeestraat definitief ingericht en is het gezondheidscentrum weer als vanouds bereikbaar.

Vanaf 16 oktober worden ook de tijdelijke parkeerplaatsen, die zijn ingericht vanwege de afsluiting van het benedendek van de parkeergarage Buitenhaven, opgeheven in verband met de werkzaamheden.

Omwonenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de gewijzigde verkeerssituatie.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment