nelkbus

KAMPEN/IJSSELMUIDEN - Het college van burgemeester en wethouders wijst voor aankomende jaarwisseling 53 locaties aan waar carbid geschoten mag worden. Deze locaties zijn verspreid over Kampen (35 plekken) en IJsselmuiden (18 plekken). De evaluatie van de jaarwisseling van vorig jaar heeft geleid tot een conceptlijst met locaties waarop inwoners een zienswijze konden indienen. Ook konden inwoners nieuwe locaties aandragen. Alle locaties zijn besproken binnen de werkgroep jaarwisseling en met het Schuttersgilde.

Burgemeester Bort Koelewijn: “Bij de totstandkoming van de lijst met locaties hebben we gelukkig met veel reacties rekening kunnen houden. Helaas kon niet iedere wens worden gehonoreerd. Iedereen weet nu waar hij aan toe is. Vorig jaar bleek dat deze aanpak bijdraagt aan een veilige en feestelijke jaarwisseling.”

Op de definitieve lijst staan, in vergelijking met vorig jaar, twee nieuwe locaties, vijf locaties zijn nader gespecificeerd, hebben er een aantal verschuivingen plaatsgevonden en is één locatie alsnog komen te vervallen. Daarvoor is een alternatieve locatie gevonden.

Het aanwijzingsbesluit wordt gepubliceerd op 15 oktober 2019 in weekblad De Brug en op de gemeentelijke website. Belanghebbenden kunnen, binnen zes weken na publicatie, bezwaar indienen.

Informatieavonden

In november vinden twee informatieavonden plaats waar inwoners uit Kampen en IJsselmuiden naar toe kunnen met vragen over de jaarwisseling. Op 11 november is de eerste informatieavond in wijkcentrum Reyersdam in Kampen en de tweede is op 13 november in Het Lokaal in IJsselmuiden. Beide bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment