auto

KAMPEN - Om de rijvaardigheid en de kennis van de nieuwe verkeersregels van 50+’ers op te frissen organiseert de gemeente Kampen, samen met enkele rijschoolhouders, een vrijwillige 'rijvaardigheidstoets voor 50+’ers. Deze wordt op vrijdag 8 november georganiseerd. De situatie in het verkeer is in de loop der tijd erg veranderd. Het verkeer is veel drukker geworden en er zijn nieuwe verkeersregels ingevoerd. Daarnaast neemt op hogere leeftijd de kans toe op afname van gehoor-, gezichts-, reactie- en concentratievermogen. Dit betekent niet dat u als 50+’er niet meer op een goede manier kunt deelnemen aan het verkeer, maar door de verkeersdrukte, de nieuwe verkeersregels en eventuele lichamelijke veranderingen kan het voor u wel een stuk lastiger zijn geworden.

Wat doet u tijdens een rijvaardigheidstoets?

Tijdens de ‘Rijvaardigheidstoets voor 50+’ers” wordt op een informatieve, maar vooral ook leuke manier aandacht besteed aan het verkeer. De volgende onderdelen staan op het programma:

  • verkeerstheorie: nieuwe verkeersregels en verkeerssituaties in Kampen krijgen volop aandacht.
  • verkeerspraktijk: een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt vanaf het stadhuis met u, in uw eigen auto, een rijvaardigheidsrit van ongeveer 40 minuten.
  • testen: naar keuze wordt een gehoor- of ogentest afgenomen door een ervaren specialist.
  • fysiotherapeut: er is een fysiotherapeut aanwezig om u advies te geven over uw zithouding en bewegingen in uw auto.
  • autonieuws: er is belangeloos een plaatselijke autodealer aanwezig met een automaat- en schakelauto.  Het gebruik van een achteruitrijcamera wordt hier gedemonstreerd.
  • apothekersassistente: Zij geeft u informatie wat medicatiegebruik kan doen als u deelneemt aan het verkeer.

Tijdens de gezellige dag staat er koffie en thee voor u klaar. Na afloop van de toetsdag ontvangt u een naslagwerk, een ritverslag en een certificaat van deelname, zodat u de theorie kunt nalezen en de tips van uw persoonlijke ritbegeleider nadien in praktijk kunt brengen. Er wordt hiervoor een kleine bijdrage van € 15 per persoon aan u gevraagd. Wees snel, want er is plaats voor maximaal 60 deelnemers.

Voor alle duidelijkheid: de onderdelen van de rijvaardigheidstoets zijn geen examens, dus deelname aan dit evenement heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw rijbewijs!

Duur van de rijvaardigheidstoets

Een halve dag, dus u kunt (onder voorbehoud) kiezen of u liefst ’s morgens of ’s middags deelneemt.

Bent u 50 jaar of ouder, dan kunt u zich aanmelden bij Jolanda den Haan van de gemeente Kampen via telefoonnummer 06-238 271 31 of per e-mail via j.denhaan@kampen.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment