kaart

KAMPEN - In juli besloot de gemeente het benedendek van de parkeergarage Buitenhaven af te sluiten vanwege lekkage. Dit om eventuele schade van lekwater aan geparkeerde auto’s te voorkomen. De afgelopen periode heeft de gemeente samen met de aannemer gezocht naar een oplossing om de lekkage van de parkeergarage te verhelpen. Dit is een lastige opgave waar meer tijd voor nodig is. Om de parkeergarage nog voor de winter open te kunnen stellen, is gekozen voor een (tijdelijke) maatregel om het lekken tegen te gaan. Er worden twee stroken waterdichte coating op het bovendek aangebracht (zie afbeelding).

Uit onderzoek is gebleken dat het aanbrengen van een waterdichte coating op het bovendek een goede oplossing is om de scheurvorming en het lekken tegen te gaan. Door nu de belangrijkste delen te coaten, kan de parkeergarage voor de winter open. We kunnen dan gelijk kijken of deze maatregel geschikt is als structurele oplossing.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden zijn gepland in week 47 (vanaf maandag 18 november) en duren ongeveer een week. Tijdens deze periode is de parkeergarage volledig afgesloten. Op de eerste dag worden metingen verricht. Vanaf dag twee wordt gestart met de (voorbereidende) werkzaamheden voor het aanbrengen van de coating. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond zal het dek weer open zijn voor parkeren. Vanaf dat moment stelt de gemeente ook het onderdek weer open.

Autovrij bovendek

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, moet het bovendek autovrij zijn. Omwonenden worden verwezen naar tijdelijke parkeerplaatsen aan de Berklaan of Oranjesingel/ 3e Ebbingestraat/ Bolwerk. Om parkeerdruk te voorkomen roepen we niet-bewoners op zoveel mogelijk elders te parkeren; zoals bij het Station of op het Burgemeester Berghuisplein. 

Weersomstandigheden

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, moet het droog zijn. Als de weersomstandigheden in week 47 niet gunstig zijn, worden de werkzaamheden uitgesteld totdat het weer de werkzaamheden wel toelaat (in eerste instantie naar week 48).

Omwonenden hebben over de aanstaande werkzaamheden persoonlijk bericht gekregen. Onder de ruitenwissers van geparkeerde auto’s op het bovendek is een informatiebrief neergelegd en de tijdelijke afsluiting wordt met bebording aangegeven. Verder worden mensen bereikt via de pers en via de social media kanalen.

Vervolg

De gemeente en aannemer hopen dat met deze (tijdelijke) maatregel het lekken is verholpen. Tijdens de winterperiode wordt bekeken of de aangebrachte stroken waterdichte coating het gewenste resultaat geven. Dit wordt meegenomen bij het maken van een keuze voor een definitieve oplossing.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment