Kampen2

KAMPEN - Het (brom)fietspad langs de Europa allee bij het Hoornbeeck college wordt aangepast. Dit was tot nu toe de enige rotonde waarbij de (brom-)fietsers voorrang moeten geven aan het overige verkeer. Dat geeft onduidelijkheid. Het (brom-)fietspad wordt verlegd, waardoor meer duidelijkheid en eenduidigheid ontstaat.

De (brom-)fietsers komen in de voorrang. Het (brom-)fietspad wordt aangelegd met een aantal bochten om er voor te zorgen dat met name bromfietsen flink afremmen, voordat ze de kruising oversteken. Ook wordt een voetpad aangelegd vanaf de parkeerplaats van KHC naar het Hoornbeeck.

Om het werk uit te kunnen voeren wordt de afslag vanaf de Europa allee afgesloten voor alle verkeer behalve fietsers. Tijdens de uitvoering is het Hoornbeeck college per auto bereikbaar vanaf de Stationskwartier-zijde. Bouwverkeer wordt vanaf de Niersallee en Wadloper naar de bouwlocaties verwezen.

Voor de (brom-)fietsers wordt een bypass aangelegd. Hierdoor ontstaat wel wat overlast, maar de fietsers hoeven niet ver om te rijden.

Het werk start maandag 18 november en als het weer een beetje meewerkt, zijn de werkzaamheden net voor de Kerst gereed.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment