74851108 2908720019194749 3528380350231216128 n

KAMPEN - Afgelopen nacht zijn de medewerkers van de gemeente op pad gegaan om zout te strooien. Zij zorgen er dag en nacht voor dat er zout op de belangrijkste routes komt wanneer er gladheid wordt voorspeld Met het oog op deze winter zijn de routes onder de loep genomen en is er een nieuw strooiplan vastgesteld. 'Dit was nodig omdat er meer huizen en wegen zijn bijgekomen en omdat we in sommige delen veel meer strooiden dan in andere en meer dan in vergelijkbare gemeenten. We kunnen nu eenmaal niet overal strooien en de nieuwe routes zorgen ervoor dat er per wijk en gebied dezelfde richtlijnen gehanteerd worden. Hierdoor kan het zo zijn dat we nu wegen en fietspaden vrijhouden van ijs en sneeuw waar we dat voorheen niet deden. Maar ook dat we niet meer strooien waar u het wel gewend was.' aldus de Gemeente Kampen.

Een overzicht van de routes ziet u als afbeelding bijgevoegd. Op https://www.kampen.nl/wegen-en-verkeer/gladheidsbestrijding kunt u binnenkort een kaart met strooiroutes vinden.

Voetpaden strooit de gemeente niet. Wie zijn eigen stoep wil vrijhouden van ijs en sneeuw, kan hiervoor gratis een emmer strooizout halen op de gemeentewerf (Tasveld 19 in IJsselmuiden). Neem zelf een emmer mee?

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment