IMG 2100

KAMPEN - Op zaterdag 21 december reikte burgemeester Bort Koelewijn een Koninklijke onderscheidingen uit aan mevrouw Gerrie Kragt. Dit deed hij tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van de 20ste editie van Kerst in Oud Kampen in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum. Mevrouw Kragt werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Kragt is vanaf de 1e editie in 1999 als voorzitter van Ventura betrokken bij de organisatie van het tweedaags openluchtfestival ‘Kerst in Oud Kampen’. Het evenement is door de jaren heen uitgegroeid van een klein, lokaal evenement naar een regionaal evenement met ruim 90.000 bezoekers. Dit jaar viert Kerst in Oud Kampen haar 4e lustrum. Mevrouw Kragt wordt geroemd om haar organisatorisch talent, verbindend vermogen en artistieke visie. Ook de aansturing van de ruim 300 vrijwilligers mag niet onvermeld blijven. Mevrouw Kragt heeft daarbij altijd oog voor de mens achter de vrijwilliger.

Kerst in Oud Kampen biedt de kinderen van de musicalschool van Quintus een podium om hun kunsten te vertonen. Dit vergt enorme inzet, aansturing en artistiek en cultureel inzicht om zowel voor de kinderen elk jaar weer een mooi optreden te creëren, als wel het publiek tijdens het festival een uitdagend programma te bieden. Om dit jaar in jaar uit te waarborgen, heeft mevrouw Kragt zich voortdurend sterk gemaakt dat de kwaliteit niet ten koste mocht gaan van het groeiende festival.

Mevrouw Kragt is daarnaast al vele jaren als begeleider, bestuurslid en later als voorzitter betrokken bij de Stichting Idéfix en diens voorganger Ofinka. Deze stichting organiseert jaarlijks een vakantieweek voor kinderen met een ernstige lichamelijke en geestelijke beperking.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment