rat

KAMPEN - Het zal je gebeuren: wil je Broer Konijn eten geven, is al het voer weg geroofd door ratten! En dat niet alleen, de ratten hebben het verzameld onder de motorkap van je auto… Het overkwam een gezin in IJsselmuiden. Onder de motorkap werden kilo’s konijnenvoer gevonden, waarschijnlijk omdat de ratten de plek als broedplaats in gebruik hadden genomen. Dat leverde een behoorlijke schadepost op voor de eigenaren, die onlangs nog nietsvermoedend een stukje hebben gereden met de auto.

Geen voer laten slingeren

Volgens plaagdierdeskundige Henk Zwanepol van de gemeente Kampen is het sowieso opletten met het voeren van konijnen, duiven, kippen en andere dieren die buiten verblijven. Voer uw dieren niet teveel en ruim overgebleven voedsel op, zodat er niets overblijft voor ongedierte. Denk er ook aan uw vuilniszakken in de container te doen of van de grond af te plaatsen en maak uw containers met regelmaat schoon.

Gladde pootjes

Aan de baasjes van Broer Konijn in IJsselmuiden is geadviseerd om het hok hoger te plaatsen met enige afstand tot de gevel, zodat de ratten er minder makkelijk bij kunnen. De vierkante pootjes bekleden met ronde, gladde pvc-buizen maakt het bovendien lastig voor hen om omhoog te klimmen.

Contact

Heeft u last van ongedierte? Voorkomen is beter dan bestrijden. Heeft u problemen door wespen, ratten of bijvoorbeeld rupsen, dan kan de gemeentelijke deskundige advies geven en indien nodig helpen bij de bestrijding. Hier kunnen wel kosten aan verbonden zijn. Meer informatie vindt u op de pagina Ongedierte bestrijden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment