boomplantdag

KAMPEN - Op woensdag 18 maart wordt de 64ste editie van de Nationale Boomfeestdag gehouden. Ook de gemeente Kampen doet hieraan mee. Wethouder Jan Peter van de Sluis plant op deze dag vanaf 8.30 uur samen met leerlingen van basisschool Rehoboth enkele bomen en heesters.

De bomen en heesters worden grenzend aan het schoolplein van de Rehobothschool in een strook openbaar groen geplant. Er is gekozen voor Lijsterbes, Meidoorn, Blauwspar, vlinderstruiken en een aantal struiken met bessen. Deze soorten trekken veel vlinders, bijen en vogels aan door de bessen, de bloei of als schutplaats.

Groen schoolplein

De afgelopen jaren heeft de Rehobothschool zich ingezet om het schoolplein een groene uitstraling te geven. Er is veel werk verricht door leerkrachten, ouders en vrijwilligers om dit voor elkaar te krijgen. Als waardering voor dit initiatief is voor deze plantlocatie gekozen.

Thema 2020: Bomen geven energie!

Bomen zijn een super klimaatmaatregel: ze nemen niet alleen CO2 op en zuiveren de lucht, ze maken ook de school- woon- en werkomgeving koeler, gezonder en leefbaarder. Ze zorgen daarnaast voor een hogere biodiversiteit, een betere waterafvoer van hevige regenval en  uit onderzoek blijkt dat kinderen in groene schoolomgeving zich beter kunnen concentreren. Bomen geven op alle fronten veel energie. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment