hond

KAMPEN - In de gemeente Kampen moet u belasting betalen voor iedere hond die u heeft. Heeft u 1 of meer honden, dan moet u dit melden bij de gemeente. Binnenkort wordt er weer gecontroleerd op het bezit van een hond. De controles worden uitgevoerd door medewerkers van stadstoezicht.

Hoe werkt de controle?

De medewerkers van stadstoezicht bellen bij u aan om te controleren of u een hond heeft. Ook als u al hondenbelasting betaalt, kan het zijn dat een controleur bij u aanbelt. De controleurs kunnen zich legitimeren. Bent u niet thuis, dan beoordeelt de controleur ter plaatse of er een hond aanwezig is. Vermoed de controleur dat u een hond heeft, dan laat de controleur een informatiebrief en aanmeldformulier achter.

Hond aanmelden

Heeft u 1 of meer honden, maar betaalt u nog geen hondenbelasting? Wacht dan niet tot de controleur bij u voor de deur staat. U kunt uw hond eenvoudig aanmelden via www.kampen.nl/hondenbelasting. Op die manier bent u helemaal klaar voor een eventuele controle.

Kosten

In de gemeente Kampen betaalt u in 2020 per hond € 86,88. De opbrengst van de hondenbelasting kan de gemeente overal voor gebruiken, ook voor hondenvoorzieningen. Wij zorgen bijvoorbeeld voor hondentoiletten, hondendolterreinen en afvalbakken met opruimzakjes.

Vragen?

Heeft u vragen over de hondenbelasting? Neem dan contact op met de afdeling Administratie en ondersteuning via telefoonnummer 14 038 of via e-mail: heffing@kampen.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment