90595196 3191145390952209 9025492697275695104 n

Alle eerder genomen maatregelen om meer afstand tot elkaar te houden en de oproep om niet in groepjes samen te komen of bij elkaar te aan staan, is gisteravond door de ministers aangescherpt. Een oproep alleen blijkt in de praktijk niet voldoende. Daarom is het helaas nodig om aan een overtreding boetes te verbinden. Wij werken dit nu ook voor Kampen uit.
In de praktijk zien wij veel goede voorbeelden van gedrag. Die voorbeelden proberen wij ook verder te stimuleren en aan te moedigen. Waar dat in de praktijk onvoldoende lukt, worden overtreders door de politie en boa’s aangesproken en als dat onvoldoende helpt: ook beboet. Door het grote belang verspreiding van het virus met deze middelen tegen te gaan, blijf ik een dingend beroep op u doen om die te volgen.

Denk aan elkaar en leef ook eens mee met de mensen die ziek zijn geworden. Zo groot is het offer toch niet dat van een ieder van ons wordt gevraagd om daarmee de mensen om ons heen te beschermen? En er samen voor te zorgen dat de ziekenhuizen de noodzakelijke zorg kunnen blijven verlenen.

Op dit moment gaan wij na hoe om te gaan met plaatsen waar jongeren elkaar ontmoeten, kinderen met elkaar spelen en met elkaar voetballen. Op grond van de noodverordening wordt het mogelijk dat het gebruik van deze plekken volledig verboden wordt. Maar ik wil eerst nagaan in hoeverre gecontroleerd gebruik in de behoefte aan speelmogelijkheden voor kinderen kan voorzien en op welke verantwoorde manier dat geregeld kan worden. Daar hoop ik morgen meer over te kunnen zeggen.

Tot slot: neem alstublieft de persoonlijke hygiënemaatregelen in acht!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment