kampen logo

KAMPEN - Anky Griekspoor, gemeentesecretaris en algemeen directeur van Kampen start op 20 april voor een aantal dagen per week als waarnemend gemeentesecretaris in de gemeente Eemnes. Zij combineert deze functie met haar werkzaamheden in het Landelijke Operationeel Coördinatiecentrum-Nationaal (LOCC-Nationaal) vanuit haar rol als voorzitter van het Landelijk Netwerk Bevolkingszorg (LNB). Ook in Kampen leidt een waarnemend gemeentesecretaris de komende tijd de ambtelijke organisatie.

Sinds de impact van de snelle verspreiding van het coronavirus zichtbaar werd is Anky Griekspoor als voorzitter van het LNB actief in het LOCC-Nationaal in Zeist. Dat moment viel samen met het moment dat zij, na een paar maanden door een medische ingreep uit de roulatie te zijn geweest, haar werkzaamheden in Kampen weer wilde oppakken. De inzet voor het LOCC-Nationaal is en blijft de komende periode nodig, naar verwachting ook in de nafase van de coronacrisis. De werkzaamheden van het LOCC-Nationaal zijn voor een langere periode niet te combineren met de fulltime functie van algemeen directeur van de gemeente Kampen. 

De invulling van de functie van waarnemend gemeentesecretaris Eemnes voor enkele dagen per week is dat wel en past goed bij de ervaring van Anky. Zij was onder meer gemeentesecretaris in Zandvoort en het Limburgse Leudal. Beide gemeenten kennen eenzelfde hechte gemeenschap, een college dat dichtbij haar inwoners staat en een ambtelijke organisatie met korte lijnen.

Deze uitzonderlijke tijden vragen organisatorische creativiteit van iedereen. De combinatie van het werk voor het LOCC-Nationaal met de parttimefunctie van waarnemend gemeentesecretaris Eemnes is daar een goed voorbeeld van.

Anky Griekspoor zegt hierover: “Ik ben dankbaar dat ik op deze manier mijn steentje mag bijdragen aan de bestrijding van de coronacrisis. Daarnaast kan ik actief blijven in mijn mooie vak van gemeentesecretaris. Ik vind het een eer om de prachtige gemeente Eemnes te mogen dienen als waarnemend gemeentesecretaris. Ik ben het college van Kampen erkentelijk voor de flexibiliteit.”

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen is blij dat Anky Griekspoor haar werkzaamheden in deze combinatie weer voluit kan oppakken en wenst haar daarbij veel succes.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment