Kampen2

KAMPEN - In het kader van de gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid worden in de regio Dronten-Kampen maatregelen genomen om de weg N307 te verbeteren, de waterveiligheid te vergroten en een bijdrage te leveren aan de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving. Het doel is om vanaf 2022 het hoogwater van de IJssel via het Reevediep naar het IJsselmeer te leiden. Daarvoor wordt ondermeer de Roggebotsluis verwijderd en de vaargeul veranderd.

De N307 tussen Roggebot en Kampen wordt vernieuwd en er wordt een nieuwe brug over het Drontermeer gebouwd. De huidige weg met de rotonde bij de Roggebotsluis maakt plaats voor nieuwe infrastructuur waarbij de N306 onder de N307 door gaat. De N307 wordt vernieuwd over een traject van circa 3,5 kilometer in de gemeenten Kampen en Dronten. De nieuwe infrastructuur scheidt langzaam en snel verkeer. De brug krijgt een doorvaarthoogte van 7 meter en een beweegbaar gedeelte. Het resultaat is een vlottere doorstroming en een veiliger situatie voor het verkeer op de weg en het water.

Inzage ontwerpbesluiten

Van donderdag 16 april tot en met woensdag 27 mei 2020 kunt u de ontwerpbesluiten N307 Roggebot-Kampen online inzien via www.ijsseldeltaprogramma.nl/bekendmakingen/n307-roggebot-kampen (externe link). Wilt u de ontwerpbesluiten liever in het stadhuis bekijken? Dat is ook mogelijk. In verband met de maatregelen rondom corona is het stadhuis beperkt open. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar telefoonnummer 06-12161710.  

Het project N307 Roggebot-Kampen bestaat uit:

  • het bouwen van een nieuwe brug tussen Flevoland en Overijssel
  • het vernieuwen van de N307 tussen Roggebot en de N50 bij Kampen
  • het weghalen van de Roggebotsluis
Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment