Kampen2

KAMPEN - Gemeente Kampen heeft een Anderhalvemeter adviesteam in het leven geroepen om snel in te kunnen spelen op vragen en voorstellen van ondernemers die werkzaam zijn in de detailhandel, ambulante handel, horeca, cultuur- en vrijetijdssector. Het adviesteam wil ondernemers en hun klanten helpen bij nieuwe situaties die ontstaan nu de maatregelen als gevolg van de coronacrisis stapje voor stapje versoepeld worden. Zichtbaar resultaat hiervan is de belijning in de binnenstad van Kampen, die met ingang van vandaag eenrichtingsverkeer mogelijk maakt; onderdeel van het tienpuntenplan coronaveilig winkelen.

“Dit is onderdeel van het tienpuntenplan, dat medewerkers van de gemeente de afgelopen dagen hebben opgesteld in samenwerking met de ondernemers in de binnenstad. En zo willen we veel meer mogelijk maken” zegt Geert Meijering, wethouder Economie. “Uiteraard wel in lijn met de richtlijnen en protocollen vanuit het RIVM, want daar zijn wij als gemeente ook aan gehouden.”

Het team bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende disciplines binnen de gemeente die snel kunnen reageren op vragen en verzoeken van ondernemers in bovengenoemde branches. Bovendien staan zij in nauw contact met wethouders Geert Meijering en Albert Holtland, die namens het college bestuurlijk mandaat hebben gekregen om ook snel te kunnen beslissen. “Dit is niet de tijd voor formele procedures”, aldus wethouder Holtland. Deze week heeft het team al afstemming gehad met de markt en de horecaondernemers om de eerste anderhalvemeter-initiatieven te verkennen, zoals de mogelijkheden om de markt te verplaatsen en de terrassen uit te breiden. Ook heeft de gemeente samen met binnenstadmanager Leo Hoksbergen een schouw gehouden in de binnenstad voor de corona-proof mogelijkheden die zij zelf al ziet.

Acties coronaveilig winkelen

De eerste acties zijn al uitgevoerd door het Anderhalvemeter adviesteam samen met verschillende partijen. Afgelopen weekend zijn anderhalvemeter begeleiders in de binnenstad van Kampen ingezet om de bezoekersstromen in goede banen te leiden. De begeleiders blijven de komende tijd ook op de zaterdagen actief in de binnenstad om bezoekers te helpen veilig en verantwoord te winkelen.

Daarnaast is Kampen Partners met medewerking van de gemeente deze week de promotiecampagne ‘Hoera voor Kampen’ gestart om winkeliers  en andere ondernemers te steunen. Bekende Kampenaren vragen op een ludieke manier aandacht voor de maatregelen die horen bij de die horen bij de anderhalve meter samenleving.

Vrijdag 15 mei is belijning aangebracht in de Oudestraat om éénrichtingsverkeer te bevorderen, zodat er meer ruimte ontstaat om de anderhalve meter afstand tussen mensen te bewaren. Ook wordt er gewerkt aan extra fietsparkeervakken op diverse plekken in de binnenstad om ruimte te creëren voor winkelend publiek. En dat is nog maar stap 1 uit het tienpuntenplan coronaveilig winkelen.

Alle maatregelen zijn gericht op een hartelijke Hanzestad waar iedereen welkom is en veilig en verantwoord kan winkelen. Zo blijft het met naleving van de anderhalvemeter maatregelen mogelijk om een gastvrije gemeente te zijn en te blijven. Hoera voor Kampen!

Bereikbaarheid Anderhalvemeter adviesteam

Het Anderhalvemeter adviesteam is op werkdagen bereikbaar per mail op anderhalvemeter@kampen.nl  of telefonisch via Tineke de Nooij, telefoon: 06-20008539.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment