BOVENDEK

KAMPEN - Medio 2019 bleek dat het bovendek van Parkeergarage Buitenhaven lekt. Om de lekkage tegen te gaan, zijn in november twee stroken waterdichte coating op het bovendek aangebracht. De lekkage is hierdoor fors verminderd, maar niet helemaal verdwenen. Onlangs stemde de gemeenteraad in met het beschikbaar stellen van budget om aanvullende maatregelen te treffen. Binnenkort starten de werkzaamheden die uit deze maatregelen voortvloeien. Het bovendek is hierdoor naar verwachting vijf weken gesloten.

Vanaf maandag 22 juni tot en met vrijdag 24 juli 2020 wordt een waterdichte en scheuroverbruggende coating op het bovendek aangebracht. Deze coating sluit aan op de stroken die in november 2019 aangebracht zijn. Het bovendek van de parkeergarage is door de werkzaamheden vanaf 22 juni tot en met 24 juli volledig afgesloten. Het onderdek blijft tijdens de werkzaamheden wel beschikbaar.

Autovrij bovendek

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, moet het bovendek autovrij zijn. Auto’s die op het bovendek geparkeerd staan, moeten uiterlijk zondag 21 juni aanstaande weggehaald worden. Auto’s die op maandag 22 juni -als de uitvoering start- nog op het bovendek staan, worden weggesleept.

Parkeren tijdens de werkzaamheden

Het aantal beschikbare parkeerplaatsen in de omgeving is beperkt. Er zijn tijdelijke parkeerplaatsen ingericht aan de 3e Ebbingestraat/Bolwerk en aan de Berklaan. Om de beschikbare parkeerplekken zo goed mogelijk te benutten, wordt aan bewoners uit de omgeving Bolwerk die in het bezit zijn van een parkeervergunning gevraagd om hun auto te parkeren op een vergunningsplaats. Bij het station of op het Burgemeester Berghuisplein kan ook worden geparkeerd. Eventuele tweede auto’s, bedrijfsauto’s en auto’s van niet-bewoners worden bij voorkeur geparkeerd op deze gratis parkeerplaatsen. Zodra de werkzaamheden aan het bovendek van de parkeergarage zijn afgerond, worden de tijdelijke parkeerplaatsen weer verwijderd.

Weersomstandigheden

Om de werkzaamheden te kunnen verrichten, moet het droog weer zijn. De verwachting is dat in de geplande periode voldoende droge dagen zijn om het werk uit te voeren.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment