upgrade

KAMPEN - Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich vanaf begin juli gratis laten (bij-)scholen. Dit initiatief is ontstaan vanuit de campagne Upgrade Jezelf, onderdeel van Regio Zwolle. Ook de gemeente Kampen doet mee aan dit initiatief tezamen met negentien andere regiogemeenten (van de 22) en de vier provincies. U krijgt hiermee als inwoner of werknemer dan wel werkgever in de gemeente Kampen kansen om op een gunstige wijze voor bijscholing of omscholing te kiezen. Zeker gezien de huidige coronacrisis hopen we dat met deze mogelijkheid veel mensen blijvend aan het werk kunnen.

Voor de coronacrisis was de scholingsmogelijkheid voor medewerkers vanuit deze campagne al beschikbaar via (potentiele) werkgevers. Nieuw is dat individuele inwoners /medewerkers zich rechtstreeks kunnen aanmelden. Ook is de regeling voor werkgevers gunstiger gemaakt. Zo kunnen zij voor een onbeperkt aantal medewerkers een aanvraag indienen, is de scholingstermijn verlengd en is het opleidingsniveau niet meer begrenst. De aanvragen gaan zowel voor inwoners als werkgevers via het zogeheten Ontwikkelfonds Regio Zwolle.

Wethouder Geert Meijering: “Met de openstelling van het Ontwikkelfonds voor inwoners en werknemers, en de versoepeling voor werkgevers kan iedereen makkelijker de regie op haar of zijn eigen loopbaan pakken. Het doel is dat er voor iedere inwoner een geschikte functie te vinden is en andersom. Het gaat bijvoorbeeld om bijscholing en omscholing op het gebied van ICT, onderwijs, zorg en logistiek.”

Opleidingen

Wie belangstelling heeft voor om- her- of bijscholing heeft mogelijkheden voor cursussen, trainingen en opleidingen die aansluiten bij de behoeften van de huidige arbeidsmarkt en werkgevers. Te denken aan een cursus digitale vaardigheden of een omscholing tot leraar, verzorgende, logistiek medewerker of ICT-medewerker.

Aanvragen en voorwaarden

De kosten van (bij-)scholing worden betaald uit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Aan de financiering van cursussen, trainingen en opleidingen door het Ontwikkelfonds Regio Zwolle zijn voorwaarden verbonden: de aanvrager woont in een van de negentien regiogemeenten van Regio Zwolle  en heeft voorafgaand een gesprek met een loopbaancoach van Leren en Werken. De opleiding wordt aangeboden door een erkende opleider en de aanvraag bedraagt maximaal € 5.000,- en wordt voor de start van de scholing ingediend, zie ook  www.upgradejezelfregiozwolle.nl

De gemeente Kampen investeert jaarlijks in de Human Capital Agenda in het belang van onze inwoners en ondernemers. Onder de noemer van de campagne Upgrade Jezelf wordt dit concreet gemaakt. Ook dragen we door onze deelname bij aan de versterking van het economisch klimaat van Regio Zwolle en dus ook aan onze gemeente. De Human Capital is een van de vijf regionale opgaven van Regio Zwolle.

Vragen

Wie vragen heeft, kan terecht bij:

Erna Pallandt-Holtland, gemeente Kampen, e-mail: e.palland-holtland@kampen.nl (link stuurt een e-mail), telefoon: 06 48 13 85 29 of

Moniek Bom, e-mail: m.bom@zwolle.nl, telefoon: 06 10 46 20 95 of Nickie de Vries, e-mail: n.de.vries@zwolle.nl , telefoon: 06 11 22 52 59 van Upgrade Jezelf (Human Capital Agenda).

Dit is een nieuwsbericht van de Regio Zwolle

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment