reeve

KAMPEN - Op maandag 14 september wordt gestart in Reeve met het bouwrijp maken van de grond. Wethouder Holtland en de heer Bossink van gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) verrichten samen met Ploegam om 9.00 uur hiervoor de openingshandeling in het gebied Reeve.

Op 24 december 2019 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Reeve. Het bestemmingsplan is onherroepelijk vastgesteld. Dit betekent dat het dorp Reeve gebouwd mag worden. Om Reeve te kunnen bouwen zal de grond eerst bouwrijp gemaakt moeten worden.

Op maandag 14 september om 9.00 uur gaat de eerste schop de grond in om het gebied bouwrijp te maken, zodat er volgend jaar gebouwd kan worden in Reeve.

Wethouder Holtland van de gemeente Kampen en de heer Bossink, directeur BPD, regio Noord-Oost & Midden zijn bij dit moment aanwezig om samen met de aannemer Ploegam een officiële handeling verrichten als start van het bouwrijp maken van Reeve.

Nieuw dorp Reeve in het IJssellandschap

Het plan IJsseldelta-Zuid voorziet in een integrale gebiedsontwikkeling van Kampen in combinatie met hoogwaterbescherming. Uit veiligheidsoverwegingen is een nieuwe rivierarm, het Reevediep, in de IJsseldelta aangelegd. De aanleg van deze nieuwe rivierarm en de bijbehorende klimaatdijk zijn aanleiding om dit deel van de IJsseldelta te transformeren en water in het gebied opnieuw te introduceren. Aan de noordzijde van het Reevediep is hierdoor ruimte voor de ontwikkeling van woningbouw ontstaan. Het echte IJssellandschapsgevoel met weidse uitzichten op mooie waterpartijen zorgt voor een plus ten opzichte van andere woongebieden.

Er komen 600 woningen in Reeve. In Reeve kunnen zowel toekomstige bewoners als andere bezoekers zorgeloos genieten van een unieke omgeving waar landschap en water elkaar afwisselen. Reeve is een gezamenlijk initiatief van gemeente Kampen en BPD. Kijk voor meer informatie op: www.morgeninreeve.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment