Kampen2

KAMPEN -  Woningcorporaties Beter Wonen en deltaWonen, De Kern maatschappelijke dienstverlening, het samenwerkingsverband Financiën op Koers en gemeente Kampen tekenen op donderdag 17 september 2020 het uitgebreide convenant Vroeg Eropaf. Hiermee spreken partijen opnieuw de intentie uit om zich samen in te spannen voor het bieden van hulp en ondersteuning aan huurders met een beginnende huurachterstand.

Vroeg Eropaf is een methode waarbij de woningbouwcorporaties in samenwerking met De Kern vroegtijdig in gesprek gaan met huurders die een beginnende huurachterstand van twee maanden hebben. Hiermee hopen de partijen problematische schuldsituaties vroegtijdig te signaleren en grotere achterstanden te voorkomen. Door dit in een vroeg stadium te doen, kan samen met de inwoner achterhaald worden wat de oorzaak van de achterstand is en kan samen gezocht worden naar oplossingen om verder oplopende schulden te voorkomen.

Wethouder Jan Peter van der Sluis en Hendrik Hoogenkamp, directeur van Beter Wonen zullen een korte toespraak houden over het belang van dit convenant.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment