399006 150311705095213 255089317 n

KAMPEN -  Vanaf vandaag kunnen inwoners van de gemeente Kampen subsidie aanvragen voor (kleine) energiebesparende producten/maatregelen voor het energiezuinig en duurzaam maken van hun woning. De subsidie is online aan te vragen via www.duurzaambouwloket.nl/rrew-kampen. Dit de website van het Duurzaam Bouwloket, het Energieloket van gemeente Kampen. Er is subsidie beschikbaar voor 3.000 woningen.


Inwoners kunnen op twee manieren gebruikmaken van de subsidie:

  1. Bestel direct gratis producten via een webshop t.w.v. € 70,-.
  2. Maak gebruik van de geld-terug-regeling (€ 70,-) voor producten die je na 1 april 2021 hebt aangeschaft.

Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/rrew-kampen voor meer informatie. Wees er snel bij, want op=op!

Voor huurders en huiseigenaren

Gemeente Kampen stelt deze subsidie beschikbaar om huurders en huiseigenaren op weg te helpen met het nemen van kleine energie besparende maatregelen. Denk aan een vergoeding voor onder andere LED-verlichting, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop, maar ook voor een energieadvies.

Wethouder Irma van der Sloot (duurzaamheid): “Ik ben blij dat deze regeling vandaag beschikbaar is gekomen en we Kampenaren kunnen helpen met tips en praktische oplossingen om te verduurzamen. Investeren in verduurzaming is investeren in je huis én in een lagere energierekening. Uiteindelijk zie je dat dus ook terug in je portemonnee.”

Regeling Reductie Energiegebruik Woningen
De regeling komt voort uit een subsidie van 300.000 euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Het bedrag is beschikbaar voor in totaal 3.000 woningen, verdeeld over 2.100 huurwoningen en 900 koopwoningen. De regeling stopt als het bedrag op is.

Energieneutrale gemeente

In het coalitieprogramma van de gemeente Kampen staat de ambitie opgenomen om in 2035 een energieneutrale gemeente te zijn. Deze ambitie is volgens wethouder Van der Sloot niet zonder reden: wereldwijd groeit het besef dat we in actie moeten komen door enerzijds energie duurzaam op te wekken en anderzijds vooral ook energie te besparen. “Dit is weer een mooie stap in de goede richting. Wat we niet verbruiken aan energie, hoeven we ook niet op te wekken of te verduurzamen. Ik zeg altijd: ‘Alle beetjes helpen’.”

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment