KAMPEN - Drie actuele punten vanuit de gemeente Kampen. Over renovatie van de kogge, plannen van het CDA en bekendheid voor de Nieuwe Toren.

Kogge

Net voor het vakantiereces werd duidelijk dat een ruime meerderheid in de raad voor het behoud van de IJsselkogge in Kampen stemde. De kogge is in feite het icoon voor het Hanzeverleden van onze schitterende stad. Dankzij de koggevaarders en de handel tussen de verschillende Europese landen was het mogelijk dat er mooie huizen werden gebouwd. Ook kerken werden tussen 1250 en 1550 steeds maar groter en onze stad kreeg een kilometers lange stadsmuur met grote en kleine poorten. Een goed geconserveerde kogge herinnert ons aan dit roemrijke verleden. Mocht de geconserveerde kogge klaar zijn, men verwacht rond 2017, dan kan het een mooie plek krijgen tegenover de Buitenhavens, bij de toegangsweg naar de wijk Brunnepe.

Plannen CDA

De CDA-fractie Kampen is voorstander van het verbeteren van de toegangsweg naar Brunnepe, het opknappen van de huidige parkeerplaats en het vergroten van het aantal parkeerplaatsen voor de bewoners van de Oranjewijk, Brunnepe en de kop van onze Binnenstad.

De Nieuwe Toren

Afgelopen week lazen we het prima initiatief van twee jonge Kampenaren die de Nieuwe Toren meer bekendheid willen geven door het uitgeven van sleutelhangers en miniatuur Nieuwe Torens via de nieuwe techniek van het 3D printen. Nu kan Blokker niet meer achterblijven en ook komen met een mini Nieuwe Toren. Deze toren met het mooiste carillon van Nederland is een van de meest karakteristieke monumenten die Kampen telt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment