KAMPEN - Vanaf 2015 is de gemeente Kampen tien scootmobielplekken rijker. Ook krijgt de Stichting Welzijn in Kampen (SWiK) een klusbus en een bus met een rolstoelplek. Doel is meer ondersteuning en hulp aan huis te bieden, zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

Scootmobielplekken

Op de scootmobielplekken kunnen inwoners een scootmobiel lenen. Wanneer het nodig is, kunnen deze mobiels ook bij de mensen thuis afgeleverd worden. De Stichting Welzijn in Kampen (SWiK) zorgt voor de uitleen van deze scootmobielen. Welke locaties zich goed lenen voor deze scootmobiel-uitleenpunten, wordt nog onderzocht. De SWiK doet dit in overleg met de gemeente.

Klusbus en bus met rolstoelplek

Ook is er geld beschikbaar gesteld om een klusbus en een bus met rolstoelplek aan te schaffen door SWiK. Tot op heden verzorgen vrijwilligers van de stichting het vervoer van senioren en maken daarvoor gebruik van hun eigen auto. Rolstoelgebruikers konden daarom geen gebruikmaken van deze service. Om ervoor te zorgen dat ook zij vervoerd kunnen worden, is een bus met rolstoelplek een welkome aanvulling. De klussendienst van de stichting, vrijwilligers die werkzaamheden in en om het huis uitvoeren, kan goed gebruikmaken van de klusbus.

Sybren Gerlofsma: "Mensen willen langer thuis blijven wonen. Tegelijk is het nodig dat we de zorg betaalbaar houden, zodat ook in de toekomst we de hulp en ondersteuning kunnen blijven bieden aan die inwoners die dat écht nodig hebben. Om hieraan tegemoet te komen, is het bijvoorbeeld belangrijk dat we meer ondersteuning en hulp thuis aanbieden. Dit doen we onder andere door ons geld in te zetten voor dit soort projecten."

De projecten worden gesubsidieerd door de gemeente Kampen. Het maakt deel uit van een uitvoeringsprogramma Wonen, Zorg en Welzijn dat de gemeente eind 2010 heeft opgesteld en waarvoor zij op haar beurt geld ontvangt van de provincie Overijssel.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment