haatlandKAMPEN - Met de herinrichting van de Ambachtsstraat is de revitalisering van bedrijventerrein Haatland grotendeels voltooid. Gedeputeerde Theo Rietkerk en wethouder Geert Meijering openen woensdag 17 september vanaf 11.00 uur de Ambachtsstraat officieel.

De revitalisering van een deel van het oudste en grootste bedrijventerrein van Kampen is destijds opgezet met als doel het bedrijventerrein Haatland duurzaam te versterken. De gemeente Kampen heeft dit samen met marktpartijen en de Industriële Club Kampen/IJsselmuiden kunnen realiseren waarbij het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie en de provincie Overijssel in belangrijke mate financieel hebben bijgedragen.

Voor de herinrichting van de Ambachtsstraat was het nodig dat vijftien bedrijfspanden aan de noordzijde van Ambachtsstraat werden aangekocht. Met de eigenaren van de panden is dit in goed overleg afgerond zonder dat er sprake was van onteigening. De zuidzijde van de Ambachtsstraat is door de een groot aantal eigenaren van de panden opgeknapt met inzet van een renovatiesubsidie die door de gemeente Kampen beschikbaar is gesteld.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment