verkeersdruppelKAMPEN - Op donderdag 18 en vrijdag 19 september worden de verkeersdrempels op de Veilingweg aangepast. Dat heeft het college besloten na veelvuldige en langdurige overlast die door omwonenden wordt ervaren van de huidige drempels. De huidige drempels worden verwijderd. Ze worden vervangen door druppels.

De druppels komen in de lengterichting van de rijbaan te liggen en zijn zodanig ontworpen dat de bus, de hulpdiensten en het vrachtverkeer hier geen hinder van ondervinden.

Personenauto's moeten voor de druppels wel afremmen, waarbij de mogelijkheid bestaat dat geluid en trillingen waargenomen kunnen worden bij het passeren van de voertuigen.

Om zeker te weten dat vrachtwagens zich ook aan de snelheid houden worden metingen verricht. Hiervoor worden maandag telslangen geïnstalleerd, waarna de metingen op dinsdag beginnen. De werkzaamheden worden aanstaande donderdag en vrijdag uitgevoerd. De weg blijft open en verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.

Het college gaat er vanuit met deze werkzaamheden de omwonenden tegemoet te komen en toch een veilig kruispunt te kunnen realiseren.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment