baggerenKAMPEN - Op dit moment is ongeveer 50% van de baggerklus in 40 watergangen in Kampen en IJsselmuiden uitgevoerd. De planning is er op gericht dat het baggeren half november 2014 is afgerond.

Noodzaak baggeren

Door de vorming van bagger nam de waterdiepte in verschillende watergangen in Kampen en IJsselmuiden af. Hierdoor wordt het onderhoudswerk met de maaiboot steeds moeilijker. Ook is de dikke laag bagger nadelig voor de waterkwaliteit. Om deze redenen is het waterschap vanaf half augustus 2014 bezig met het baggeren van een 40-tal watergangen in Kampen en IJsselmuiden. Na een inventarisatie bleken deze watergangen te ondiep: minder dan een meter water. Er wordt tot een meter waterdiepte gebaggerd, waarbij in totaal circa 30.000 m3 baggerspecie vrijkomt.

afvissen

Afvissen

Om te voorkomen dat door het baggeren de fauna wordt aangetast, worden in visrijke watergangen eerst de vissen en mossels afgevist. Deze worden in al gebaggerde watergangen teruggezet. De mossels worden gevangen omdat de bittervoorn, een beschermde vissoort, hierin zijn eitjes legt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment