martinvanrijnKAMPEN - Op 1 oktober 's middags bezoekt de staatssecretaris de wethouders Jeugd & Wmo 2015 van de regio's Midden IJssel-Oost Veluwe, IJsselland, Noord Veluwe en Flevoland over condities en voortgang van de transities. De gemeente Kampen is gastheer.

Staatssecretaris Van Rijn reist door heel Nederland om 400 wethouders te spreken over de Wmo 2015 en de jeugdhulp. Per 1 januari 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor het regelen van hulp die mensen nodig hebben om zelfredzaam te zijn (nieuwe Wmo) en de hulp voor jeugd (nieuwe Jeugdwet). Om een duidelijk beeld te krijgen van de voortgang, de knelpunten en successen van gemeenten ontmoet staatssecretaris Van Rijn tussen 29 september en 16 oktober 400 wethouders Wmo en Jeugd.

Bij deze bijeenkomst zijn tussen de 30 en 40 wethouders uit de regio aanwezig. Drie van hen presenteren de plannen voor hun gemeente, de nieuwe initiatieven die zijn ontstaan en hoe zij vormgeven aan de samenwerking met andere partijen. De wethouders gaan hierbij in op de thema's Wmo, Jeugdwet en samenwerking met derden. Wethouder Geert Meijering ontvangt de delegatie namens het college van Kampen en wethouder Sybren Gerlofsma verzorgt voor de gemeente Kampen een presentatie over het Kamper Kompas.

Het is een besloten bijeenkomst. De organisatie is in handen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De pers is aan het einde van de bijeenkomst uitgenodigd om vragen te stellen aan de staatssecretaris en de wethouders uit de genoemde regio's.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment