Twitter Kampen 400x400

KAMPEN - Om de rijvaardigheid en de kennis van de nieuwe verkeersregels op te frissen, organiseert de Gemeente Kampen, samen met enkele rijschoolhouders, een vrijwillige ‘Rijvaardigheidstoets voor senioren’. Deze vindt plaats op vrijdag 3 november. De situatie in het verkeer is in de loop der tijd erg veranderd. Het verkeer is veel drukker geworden en er zijn nieuwe verkeersregels ingevoerd. Ook is de kans groter dan uw gehoor-, gezichts-, reactie- en concentratievermogen afneemt. Dit betekent niet dat u als ‘senior’ niet meer kunt deelnemen aan het verkeer, maar door de verkeersdrukte, de nieuwe verkeersregels en eventuele lichamelijke veranderingen kan het voor u wel een stuk lastiger zijn geworden. Wat doet u tijdens een rijvaardigheidstoets? Tijdens de ‘Rijvaardigheidstoets voor senioren’ wordt op een informatieve, maar vooral ook leuke manier aandacht besteed aan het verkeer.

De volgende onderdelen staan op het programma:

- Verkeerstheorie: nieuwe verkeersregels en ‘verkeerssituaties in Kampen’.
- Verkeerspraktijk: een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt vanaf het stadhuis met u, in uw eigen auto, een rijvaardigheidsrit van ongeveer 40 minuten.
- Testen: naar keuze een gehoor- of ogentest, afgenomen door ervaren specialisten.
- Fysiotherapeut: er is een fysiotherapeut aanwezig om u advies te geven over uw zithouding en bewegingen in uw auto.
- Autonieuws: er is een plaatselijke autodealer aanwezig met een automaat- en schakelauto. Het gebruik van een achteruitrijcamera wordt hier gedemonstreerd.

Duur van de rijvaardigheidstoets
Een halve dag, dus u kunt (onder voorbehoud) kiezen of u liefst ’s morgens of ’s middags deelneemt.

Wat krijgt u mee?
Tijdens de gezellige dag staat er koffi e en thee voor u klaar. Na afl oop van de toetsdag
ontvangt u een naslagwerk, een ritverslag en een certifi caat van deelname, zodat u de theorie
kunt nalezen en de tips van uw persoonlijke ritbegeleider nadien in praktijk kunt brengen.

Voorwaarden en aanmelden
Bent u 50 jaar of ouder, dan kunt u zich aanmelden voor de ‘Rijvaardigheidstoets voor senioren’. U kunt hiervoor een aanmeldformulier aanvragen bij Jolanda den Haan van de gemeente Kampen via telefoonnummer 06-238 271 31 of per e-mail j.denhaan@kampen.nl 

Er wordt een kleine bijdrage van € 15,- per persoon aan u gevraagd. Wees snel, want er is plaats voor maximaal 60 deelnemers. Aanmelden kan tot uiterlijk 14 oktober 2017.

Voor alle duidelijkheid, de onderdelen van de rijvaardigheidstoets zijn geen examens, dus deelname aan dit evenement heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw rijbewijs!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment