zwembaddesteur kleinKAMPEN - Het nieuwe zwembad De Steur in Kampen is al weer bijna een jaar open. In juni 2017 is ook het buitenterrein en de ligweide gereed gekomen en zijn in het zwembad de kinderziektes opgelost. Tijd ook om een financiële afrekening van het zwembad te maken. Daarvoor heeft het college een voorstel gemaakt voor de gemeenteraad van december 2017.

Het project het zwembad zat financieel complex in elkaar. Er waren eenmalige budgetten beschikbaar gesteld van in totaal € 15,4 mln. voor de voorbereiding, de nieuwbouw en de infrastructuur van het nieuwe zwembad. Het investeringsbudget is met € 165.000 overschreden, iets meer dan 1%.

Daarnaast zijn structurele middelen gereserveerd voor de exploitatie van het nieuwe zwembad vanaf 2017. Nu alle kosten zijn afgerekend blijkt dat er onder de streep een structureel bedrag van € 47.500 per jaar overblijft. Dit bedrag wordt teruggeboekt naar de gemeentelijke begroting.

Minstens zo belangrijk is het verschil tussen de oude en nieuwe situatie. In 2013 bedroeg het jaarlijkse exploitatieresultaat van het oude zwembad De Steur en zwembad Sonnenbergh in IJsselmuiden (exploitatiebijdrage minus huur) € 895.000 negatief. Vanaf 2017 bedraagt het resultaat voor de gemeente € 126.000 positief. Dat komt omdat zwembad Sonnenbergh is geprivatiseerd, het nieuwe zwembad De Steur kleiner is, minder personeel nodig heeft en qua energieverbruik veel zuiniger is dan het oude zwembad.

Wethouder Geert Meijering: “Met het nieuwe zwembad De Steur heeft Kampen een modern zwembad voor haar inwoners en de verenigingen. Daar kunnen we jaren  mee vooruit. Bovendien heeft de investering van de gemeente geleid tot een flinke structurele verbetering van onze financiën. Dubbele winst dus.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment