Logo Stop CO vergiftiging scaled e1605511571146 7fca5340

Koolmonoxide, ook wel CO. Je ziet het niet en je ruikt het niet, maar als je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Lees in dit artikel meer over de CO-melder, de kenmerken van een vergiftiging en wat je kunt doen om een CO-vergiftiging te voorkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

7 dec controlebericht 1080x1350

Maandag 7 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ook in de provincie Gelderland. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel. Met het NL-Alert controlebericht kun jij ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als je een koptelefoon of oordopjes gebruikt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

KAMPEN - Vannacht zijn meerdere inbraken gepleegd in auto’s van het merk Audi en Mercedes. De voertuigen stonden geparkeerd aan de Rivierloop, Juffrouw Koetlaan en IJsselkade. De politie is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien of gehoord of mogelijk camerabeelden hebben. Een tijdsindicatie is op dit moment moeilijk aan te geven. Vermoedelijk heeft dit allemaal in de avond/nachtelijke uren plaatsgevonden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

125518455 2975596129328448 5645715119366369950 o

KAMPEN  - Deze week is het de Week tegen Kindermishandeling. Wil je weten wanneer er sprake is van kindermishandeling? Of wat je kunt doen als een vriend(in) thuis wordt mishandeld? Of wil je een persoonlijk verhaal delen? Op woensdag 18 november is er tussen 19:00 en 21:00 uur een speciale chat in samenwerking met VeiligThuis op www.vraaghetdepolitie.nl/chat waar je terecht kunt met al jouw vragen over dit onderwerp.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

KAMPEN - De politie is vanmorgen uitgerukt naar de Wortmanstraat in Kampen. Er ziat daar iemand in een pand die volgens de politie 'mogelijk een gevaar kon vormen voor zichzelf en zijn omgeving'. Na enige tijd kon de verward man worden aangehouden.  De situatie is inmiddels onder controle. Voor de man wordt het hulpverleningskader ingeschakeld.

Schrijf reactie (0 Reacties)

124824774 2971193913102003 7194062950078314092 o

KAMPEN  -  Op 2 november werd op de parkeerplaats aan de Jan Ligthartstraat deze auto aangetroffen met gebarsten ruiten. Uit onderzoek is gebleken dat de ruiten zijn gebarsten als gevolg van brandstichting in de auto. In de auto lag zwaar illegaal vuurwerk dat gelukkig niet is afgegaan. De politie doet hier uitvoerig onderzoek naar en wil weten wie deze auto daar zo heeft achtergelaten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie4

KAMPEN  -  Het politieonderzoek naar het overlijden van de 26-jarige man uit Kampen eerder deze week is afgerond. Er blijkt geen sprake te zijn van een misdrijf en daarmee sluit de politie het onderzoek af. De politie wil bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit onderzoek door gehoor te geven aan de getuigenoproep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

KAMPEN  - De politie is een onderzoek gestart naar het overlijden van een nog onbekende man. Op woensdag 4 november heeft de politie een melding gekregen over een mogelijk incident ter hoogte van de Boven Nieuwstraat. Agenten troffen de man gewond aan in een woning. Hij is gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. 

Het is op dit moment nog niet duidelijk wat er precies voorafging aan het overlijden. De politie houdt rekening met alle scenario’s. Dit moet zorgvuldig onderzocht worden en daarom is de straat lange tijd afgezet geweest en wordt de woning nog steeds onderzocht. De recherche, forensische opsporing en collega’s van het droneteam zijn bezig met het onderzoek naar de toedracht. We verwachten vandaag geen nieuwe informatie te kunnen delen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

alarm

KAMPEN -  De meldkamer Oost-Nederland werd op 2 november 2020 onnodig vaak door dezelfde man gebeld. De man hield de meldkamer bezig met maar liefst 170 telefoontjes in drie uur tijd. De man, een 62 jarige inwoner van de gemeente Kampen, is vervolgens door de politie opgespoord en aangehouden. De persoon heeft met zijn telefoontjes de verbindingen en centralist van de meldkamer bezig gehouden terwijl er ook andere (spoed)meldingen werden doorgegeven. Het is van groot belang dat bij een spoedgeval zo snel mogelijk de juiste hulp geboden kan worden. Daarom is het misbruiken van het alarmnummer 112 strafbaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

whatsapp service Brandweer IJsselland

KAMPEN -  Brandweer IJsselland is bereikbaar via WhatsApp op telefoonnummer 06 – 25 14 50 93. Als inwoner van IJsselland kun je via dit nummer al je vragen stellen over brandveiligheid in en om huis.De experts geven antwoorden op allerlei vragen, zoals hoe je het beste vlam in de plan kunt bestrijden. Ook geven zij graag advies over het ophangen van een rookmelder of koolmonoxidemelder op de juiste plek in de woning.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie14 klein

IJSSELMUIDEN -  Op zaterdag 31 oktober tussen 08.45 en 23.30 uur  heeft er een woninginbraak plaatsgevonden aan de Burg. Van Engelenweg te IJsselmuiden.

Bent u getuige geweest of heeft u relevante informatie aangaande de woninginbraak dan kunt u contact opnemen met de politie via tel. 0900-8844

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie4

IJSSELMUIDEN - Tussen vrijdag 30 oktober 13.00 en 21.00 UUR heeft er een woninginbraak plaatsgevonden aan de Rondeweg in IJsselmuiden.

Heeft u iets verdachts gezien? Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

KAMPEN - Op donderdag 22 oktober tussen 13:00 en 15:15 uur heeft er een woninginbraak plaats gevonden aan de Concertlaan. Hierbij is ook een zwarte Ford Fusion weggenomen.

Het onderzoek is gaande,maar de politie is op zoek naar mogelijke getuigen die op deze datum, rondom het genoemde tijdstip, iets verdachts hebben gezien. U kunt dit melden via 0900-8844

Schrijf reactie (0 Reacties)

in beslag genomen motorboot

KAMPEN/BRESENS  - De politie heeft dinsdag 20 oktober in de haven van Breskens in een verborgen ruimte op een snelle motorboot en op het strand van Zoutelande in totaal 545 kilo cocaïne aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat beide partijen drugs met elkaar te maken hebben, want de drugs aan boord van de motorboot zijn vermoedelijk uit de Westerschelde gevist, nadat de cocaïne vanaf een vrachtschip overboord is gezet. Waarschijnlijk koerste dit schip richting Antwerpen. De bemanning van de snelle motorboot, drie mannen uit Urk, Kampen en Zwolle zijn aangehouden. De cocaïne en de boot zijn in beslag genomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veilig

REGIO - Jan Wittenberg, coördinator Brandveilig Leven, ging op bezoek bij directeur Arjan Mengerink. Hij wilde wel eens zien hoe het bij Arjan thuis gesteld is met de brandveiligheid. Heeft hij rookmelders die werken en zijn de vluchtwegen in huis vrij?

Arjan zette zijn voordeur open voor collega Jan voor een check. Bekijk de film hier:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

121759551 2942947039260024 1427676831218898576 o

KAMPEN - Word je gebeld door een onbekend nummer en doet deze man of vrouw zich voor als bankmedewerker? De kans is groot dat ze je zullen vragen je geld over te maken naar een “Kluisrekening” of een “veilige rekening”! Ga hier niet op in, hang op en zoek het telefoonnummer van je eigen bank op en bel hun. Helaas word via deze smoes mensen gevraagd hun spaargeld veilig te stellen voor oplichters, achteraf blijft dat je zelf bent opgelicht en al je spaargeld is overgemaakt naar oplichters.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

koolmo

Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Een koolmonoxidevergiftiging kan echt iedereen overkomen. Het maakt je ziek en leidt in het ernstigste geval tot de dood. Het is van levensbelang dat mensen zich bewust zijn van het risico op een vergiftiging én hoe je deze kunt voorkomen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

KAMPEN  - Op woensdag 14 oktober 2020 omstreeks 23:00 uur is er een overval geweest bij een tankstation aan de Europa-allee te Kampen. Bij deze overval zijn vermoedelijk twee personen betrokken, welke na de overval er rennend vandoor zijn gegaan. De politie is op zoek naar getuigen die in de omgeving rond dit tijdstip verdachte personen en/of voertuigen heeft gezien. Tevens is vraagt de politie of u misschien camerabeelden heeft in de omgeving van de Europa-allee. Mocht dit het geval zijn, dan verzoekt de politie u om contact met op te nemen via 0900-8844.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

KAMPEN - Op dinsdag 13 oktober 2020 omstreeks 17:00 uur is  een jas van een jongen beschadigd door vuurwerk wat door anderen is afgestoken. Dit  incident heeft plaats gevonden op het plein bij de Prisma te Kampen. Hier is vuurwerk afgestoken wat vervolgens omviel en op de jas terecht is gekomen. Hierdoor heeft de jas vlam gevat en is daardoor beschadigd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bw geen spoed ilustratie telefoon 1200px

Heb je de brandweer ter plaatse nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan bel je  0900-0904. Het nummer 112 blijft hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties. Met dit nieuwe landelijke nummer beschikt de brandweer voortaan over één ingang voor alle meldingen zonder spoed. Op die manier blijft 112 vrij voor alle levensbedreigende situaties.

24 uur per dag bereikbaar

Het nummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar. Na het inspreken van de plaatsnaam wordt de beller doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer. Hiermee komt een einde aan het tijdperk waar elke regio een eigen telefoonnummer had om de brandweer in geen-spoed situaties te bereiken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)