politienieuw3KAMPEN - Van een beginnende bestuurder werd vanmiddag het rijbewijs ingevorderd door de verkeerspolitie Overijssel. De man reed op de N50 ter hoogte van Kampen met een snelheid van 156 km/h terwijl 100 km/h de toegestane maximum snelheid is.

Schrijf reactie (0 Reacties)

1112KAMPEN - In Kampen heeft vanmiddag een brand gewoed in een huis aan de Katwilg. Deze werd veroorzaakt door een mobiele telefoon die aan de lader lag. Op de zolder van de woning vatte deze om een nog onbekende reden vlam. De bewoners waren niet thuis op dat moment. De brandweer kon het huis niet binnenkomen en moest hiervoor de voordeur en een keukenraam forceren. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bootKAMPEN - Tijdens de wekelijkse oefenavond van de brandweer kwam er melding binnen dat een 8,5 meter lange zeilboot in het donker was vastgelopen op een ondiep gedeelte vlak voor de ingang van jachthaven ZC ‘37. De boot werd door de brandweer gecontroleerd op eventuele schade en/of lekkage. Hierna werd de boot vlot getrokken en kon deze onder begeleiding van de brandweer alsnog de haven in varen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rode kruisKAMPEN - Het Rode Kruis Kampen neemt dinsdag 24 oktober voor één dag Café Eigenwijs van Rik Vinke over. Het Rode Kruis geeft die dag in het café en op het terras diverse demonstraties. Zo kan het publiek ervaren hoe het is om te reanimeren op een pop, wordt informatie gegeven over de AED en de diverse opleidingen die het Rode Kruis verzorgt en wordt geleerd hoe pleisters moeten worden geplakt. Medewerkers van Café Eigenwijs schenken tegen betaling een kopje koffie, thee of limonade in.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 2KAMPEN - Bij een café in Kampen werd gisteren een gokautomaat opengebroken. De daders probeerden er met de buit vandoor te gaan. Door een medewerker van het café werd de politie snel gealarmeerd en men ging met meerdere eenheden ter plaatse. Daar bleek dat de daders er in een auto vandoor waren gegaan. Oplettende burgers hadden het kenteken van de auto genoteerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DMfGCxFXcAEk9FbKAMPEN - Afgelopen nacht werd er in de wijk De Maten een diefstal gepleegd uit een personenauto. Het slot van het voertuig werd geforceerd. Hierbij werden het stuur en het ingebouwde navigatiesysteem  weggenomen. Dit meldt de politie van Kampen op Twitter. Vorige week vond een soortgelijke inbraak plaats in de wijk Onderdijks.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

donkeredagenoffensief YTKAMPEN - Wijkagent Harm Botter, Securitas en het parkmanagement van Bedrijvenpark Rijksweg 50 vragen aandacht van de daar gevestigde ondernemers voor het onderstaande bericht, maar ook voor elders gevestigde ondernemers is dit bericht van belang.

In deze periode van het jaar is het ‘Donkere Dagen Offensief’ van kracht. De dagen zijn weer korter en de nachten langer en volgens de statistieken neemt de kans op overvallen en bedrijfs- en woninginbraken toe.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie12MASTENBROEK - Op de Oude Wetering in polder Mastenbroek reed een 48-jarige man uit Genemuiden dinsdag 121 kilometer per uur. Dat is meer dan het dubbele van wat daar is toegestaan. 

De politie heeft procesverbaal tegen de man opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

brandweerijsselmuidenIJSSELMUIDEN - Brandweerpost IJsselmuiden zoekt vrijwilligers die tijdens kantooruren inzetbaar zijn. Momenteel is het aantal brandweerlieden dat doordeweeks tussen 07.00 en 17.00 uur snel op de post kan zijn beperkt. Tussen deze tijden zou het wenselijk zijn dat de inzetgarantie wordt vergroot.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

waterpolitie kleinKAMPEN - Het afgelopen weekend heeft de politie gecontroleerd rondom de Stadsbrug. Daar belemmerden bootjes met vissers de hoofdvaarweg en werd de verkeerde doorvaart onder de Stadsbrug gebruikt. Een verbodsbord geeft aan dat deze doorvaart is gesloten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie14 kleinREGIO - De helft van de aangiften die worden gedaan in Overijssel, belandt in de prullenbak. Volgens RTV Oost zou dat blijken uit cijfers die onderzoeksbureau LocalFocus heeft opgevraagd bij de politie. 53,1 procent van de aangiften bij de politie-eenheid Oost-Nederland zou in 2016 zijn afgewezen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

brandweerautofotoFS2KAMPEN - De brandweer is vannacht om even over 02.00 uur uitgerukt voor een autobrand in de Elzenstraat. Er bleken twee auto's te branden en een derde auto werd aangestraald door de hitte. De brandende voertuigen zijn afgeblust met water en schuim. Na de blussing zijn de accupolen verwijderd om herontsteking te voorkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11KAMPEN - Bij verkeerscontroles op de N50 heeft de verkeerspolitie Overijssel vandaag zestien mensen op de bon geslingerd die met een telefoon in hun hand reden. Dat meldt de politie op Facebook. Vier automobilisten kregen een bon voor het niet dragen van een gordel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 2KAMPEN - De laatste tijd zijn er in het werkgebied van politie Kampen verschillende mensen opgelicht via de zogenoemde 'Microsoft-scam'. De gesprekken verlopen vaak hetzelfde: Een Engels sprekende beller, stelt zich voor als Microsoftmedewerker. ‘‘Er zijn problemen met uw computer. Wij willen die graag voor u oplossen.’’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

22310131 2084463051775098 8566308795210730846 nKAMPEN - Afgelopen nacht werd er in de wijk Onderdijks een diefstal gepleegd uit een personenauto. Het slot van het voertuig werd geforceerd. Daardoor konden het stuur en het ingebouwde navigatiesysteem worden weggenomen. Dit meldt de politie van Kampen op Facebook.
De politie vraagt als u bijzonderheden heeft gezien om dan contact op te nemen via 0900 - 8844

Schrijf reactie (0 Reacties)

snelheidscontrole2KAMPEN - De verkeerspolitie heeft gisteren tijdens een snelheidscontrole op de N50 bij Kampen drie rijbewijzen ingevorderd. De automobilisten reden 150, 151 en 153 kilometer per uur op de N50 waar een maximale snelheid van 100 kilometer per uur is toegestaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

19430121 1641602199271281 6587277376238478540 n

KAMPEN - De aspiranten van Jeugdbrandweer Kampen hebben zaterdag 7 oktober de derde plaats behaald tijdens de landelijke finales voor junioren en aspiranten lagedruk in Nieuwerkerk ad IJssel. Om 20.30 uur vanavond worden de wedstrijddeelnemers op de kazerne aan de Jan Ligthartstraat in Kampen feestelijk ontvangen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ambulanceA kleinIJSSELMUIDEN - Op de kruising Grafhorsterweg - Dorpsweg in IJsselmuiden is vanmiddag een vrouw gewond geraakt toen haar auto in aanrijding kwam met een andere auto. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fiets22KAMPEN - Afgelopen week trof de politie deze fiets aan op het Sportpad tussen het Hoornbeeck College en Stationskwartier. De eigenaar heeft zich nog niet gemeld.

De eigenaar kan contact met de politie opnemen via 0900 - 8844.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie15 kleinKAMPEN - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een mogelijk zedenmisdrijf bij een horecagelegenheid aan de Flevoweg. Een 18-jarige inwoonster van Kampen deed vanmorgen aangifte van een zedendelict dat rond 04.10 uur vanmorgen zou zijn gepleegd bij de horecagelegenheid. De vrouw bezocht een evenement dat daar plaatsvond.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)