autografhorstIJSSELMUIDEN - Op de Grafhorsterweg is vanmiddag een bestelbus met aanhanger uit de bocht gevlogen. Het voertuig kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Ambulancepersoneel controleerde ter plekke de bestuurder. Hij raakte niet gewond.

De lantaarnpaal was omver gereden en de aanhanger was op het fietspad terecht gekomen. De politie onderzoekt hoe het ongeval kon gebeuren.

Schrijf reactie (0 Reacties)

1112KAMPEN - De N50 tussen Kampen en Zwolle is vanmiddag ter hoogte van De Zande kort afgesloten geweest. Dit vanwege een kop-staart botsing, waarbijdrie auto's betrokken waren. Rond 14.40 uur kwamen door nog onbekende oorzaak de voertuigen met elkaar in botsing.

Er vielen geen gewonden, wel was er sprake van een benzine lekkende auto in de berm. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

18814757 1869362506646560 6202218073159469204 oIJSELMUIDEN - Vanavond is de brandweer IJsselmuiden uitgerukt naar een brand aan de Kerspelstraat. Bij aankomst bleek het te gaan om een keukenbrandje, die was ontstaan door een vlam in de pan.

Hierbij werden de afzuigkap en de keukenkastjes beschadigd door het vuur. De bewoonster werd door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, terwijl de bewoner zelf hier naar toe was gegaan voor nader onderzoek.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

1112KAMPEN - De N50 tussen Kampen en Ens is vanmiddag enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest wegens een ongeval op de Ramspolbrug. Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur. 

De ANWB adviseerde weggebruikers die van Zwolle naar Emmeloord reden om te rijden via de U39. Verkeer van Ens richting de brug over de IJssel konden omrijden via de U40.

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen gezocht 14KAMPEN - In de afgelopen nacht rond 00.15 uur is er ingebroken bij een bedrijf aan de Haatlanderdijk in Kampen. Bij deze inbraak werd er gereedschap buitgemaakt

Heeft u verdachte personen, zaken of voertuigen in deze omgeving gezien? Dan komt de politie Kampen graag met u in contact via 0900-8844

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politienieuw3

KAMPEN - Van een 55-jarige man uit Genemuiden werd donderdagavond het rijbewijs ingevorderd. De man reed op de Frieseweg met een snelheid van 140km/h en op de Grafhorsterweg 150km/h. Dit terwijl 80 de toesgestane snelheid is.

De man kreeg ook nog een proces-verbaal uitgereikt door de politie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1112KAMPEN - Vanmorgen heeft in Kampen bij een metaalbedrijf een brand gewoed. De brandweer rukte met veel materieel uit aangezien er veel rookontwikkeling was. Echter binnen tien minuten had de brandweer de brand onder controle.

Hoe de brand, die woedde in een stapel schroot, is ontstaan is niet bekend

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen gezocht 14KAMPEN - Vandaag heeft er tussen 13.00 en 15.00 uur een inbaak in een woning aan de Jacob Catsstraat, ongeveer ter hoogte van de van Oss-straat/Leemanstraat, plaats gevonden.

Hierbij werden 2 getinte mannen gezien, die beiden een tenger postuur hadden en ongeveer 1,70m á 1,75m lang waren. Beide mannen droegen donkere kleding. Verder had 1 van de 2 mannen een donker sikje.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11IJSSELMUIDEN - De politie heeft vanmiddag aan de Blekerijweg in IJsselmuiden een wietplantage opgerold. Deze bevond zich in een schuur die op de kruising staat van de Blekerijweg met de Spookkade en de Baan. In de loods stonden veel oude caravans.

De wietplanten werden aangetroffen in de caravans en in een kleine vrachtwagen in de schuur

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11KAMPEN - Zaterdagavond vertoonde een voertuig opvallend gedrag vanwege zijn snelheid. De politie volgde dit voertuig, waarbij er een snelheidsovertreding van 35 kilometer werd gemeten. Bij deze bestuurder werd ook een alcoholtest afgenomen, hij blies een F. De bestuurder werd vervolgens aangehouden en meegenomen. 

Tijdens het overbrengen van de verdachte viel nog een voertuig op vanwege slingerend gedrag. Deze bestuurder weigerde te stoppen en werd vervolgens klemgereden. Hij bleek een ongeldig rijbewijs te hebben en blies ook een F.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1112KAMPEN - Een automobilist heeft vanmiddag de slagboom van de Eilandbrug op de N50 tussen Kampen en Ramspol geramd. Door dit ongeval ontstond er oponthoud op de brug.  De weg werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Bij het ongeval raakte, voor zover bekend, niemand gewond. De auto en de slagboom raakten beiden wel fors beschadigd.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politienieuw3

ZALK/KAMPEN -  Op de Zalkerdijk werd vanmiddag door de politie een 17-jarige jongen uit IJsselmuiden aangehouden. Hij reed op een bromfiets met 80 km/u in plaats van de toegestane 45. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In Kampen reed op de Frieseweg een 36-jarige Poolse man 145km/h in plaats van 80. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg nog een proces-verbaal vanwege een telefoon in de hand tijdens het rijden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fietsongevalKAMPEN - Op zondag 21 mei reed omstreeks 17.30 uur op de Burgemeester van Engelenweg een fiets tegen een auto aan. Daardoor ontstond schade. De fietser heeft zijn fiets verderop aan de Burg. van Engelenweg achtergelaten en heeft de plaats van ongeval verlaten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11KAMPEN - Vanmiddag hebben de politie en de Belastingdienst samen gecontroleerd op de N50 bij Kampen. Aan achterstallige betalingen werd maar liefst 80.000 euro ontvangen. Verder schreef de politie ook nog eens 20 bekeuringen uit. Deze waren meest voor technische overtredingen.

Eerder op de ochtend vond er ook al een controle plaats, gericht op recreatieverkeer. Hierbij werd om 11.00 uur al de eerste automobilist beboet wegens alcohol achter het stuur. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politienieuw3IJSSELMUIDEN - Woensdagmorgen werd bij een snelheidscontrole op de Kamperwetering, de Kerkwetering en de Wolfshagenweg een snelheidsduivel aangehouden die 113 kilometer per uur reed waar zestig is toegestaand. Dat kostte hem zijn rijbewijs.

De controle vond plaats na klachten uit de omgeving over hardrijders.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

burgernetIJSSELMUIDEN - Op woensdag 31 mei startte de politie om 20.29 uur een Burgernetactie vanwege de vermissing van een 6-jarig meisje in de omgeving van de Erfgenamenstraat. Er kwam één reactie binnen van een Burgernetdeelnemer. Naar aanleiding van deze reactie werd het meisje omstreeks 20.54 uur in goede gezondheid aangetroffen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

autobandenKAMPEN - De politie in Kampen was vanmorgen getuige van dat het onmogelijk is om al rijdend beide voorbanden te verwisselen. Door het foutief bevestigen van de voorbanden schoten tijdens een autorit op de IJsseldijk beide banden tegelijk los. Gelukkig reed de bestuurster niet met hoge snelheid en is er enkel materiële schade.

De automobiliste kwam met de schrik vrij.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Getuigen gezocht

KAMPEN - Aan het Hanzeplein in Kampen heeft vrijdag 26 mei 2017, tussen 12:30 en 13:00 uur, een 'verlaten plaats ongeval' plaatsgevonden. De meldster had haar voertuig, een blauwe Renault Megane, geparkeerd op de parkeerplaats voor de Lidl en Primera. Toen zij na het boodschappen doen terug kwam bij haar auto, stonden hier twee dames die aangaven dat er iemand tegen haar auto was gereden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

brandweerautofotoFS2KAMPEN - Vanmorgen werd even voor 04.00 uur in de Oudestraat brand ontdekt bij Bakker Bart. De brand was uitgebroken in de meterkast. Achttien appartementen zijn uit voorzorg ontruimd, maar de bewoners konden na enkele uren weer naar huis terug keren.

De rook- en roetschade aan het pand is aanzienlijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

reddingsbrigadeREGIO - Reddingsbrigade Nederland verwacht dat veel mensen het komende weekend aan of op het water zullen doorbrengen vanwege het voorspelde mooie weer. De Reddingsbrigade attendeert op de lage temperatuur van het water. Het water heeft nog niet de aangename zomerse waarde en dat geeft kans op onderkoeling en kramp. Door die verschijnselen kunnen mensen snel in de problemen komen in het water.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)