politie4

KAMPEN - Laat op de zondagavond vond een schietincident plaats op de Boven Nieuwstraat in Kampen. Er zijn voor zover bekend geen gewonden. Naar aanleiding van dit incident zijn er drie peronen aangehouden. Inmiddels zijn volgens RTV Oost twee van hen weer op vrije voeten. De derde persoon die is aangehouden, is wel meegenomen naar het bureau, maar dit zou zijn voor een ander voorval.

De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht. Heeft u iets gezien of gehoord, bel 0900-8844.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

 ZWOLLE -  Wegrestaurant De Lichtmis is vanmiddag door een zeer grote brand grotendeels verwoest. De Veiligheidsregio IJsselland riep op niet te komen kijken en de hulpdiensten de ruimte te geven. De afrit A28 richting Nieuwleusen werd afgesloten. Rond 15.15 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De brand is onder controle is, maar moet nog wel nageblust worden en dat zal nog enige tijd in beslag gaan nemen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 2

ENS - De politie zoekt getuigen van de kop-staart-botsing op de Ramspolbrug op donderdag 6 augustus rond 16.25 uur.Op de N50 ter hoogte van de Rampolbrug trof de politie drie voertuigen aan die met elkaar in botsing zijn gekomen. Het voorste voertuig was een vrachtwagen, gevolgd door twee personenauto’s.  Hulpdiensten waren snel aanwezig. De politie heeft ter plaatse getuigen gesproken en doet onderzoek. Ook de brandweer en een traumaheli waren aanwezig om de slachtoffers te helpen. De brug is enige tijd afgesloten geweest zodat hulpdiensten hun werk konden doen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

KAMPERVEEN - Op zaterdag 1 augustus 2020 omstreeks 19:45 uur, heeft er een incident plaatsgevonden op de Wittensteinse allee kruising Hogeweg te Kamperveen. Bij dit incident waren een ambulance en een zwarte volkswagen Crafter betrokken. Een getuige, een vrouw, heeft nog contact gehad met de medewerker van de ambulance. Ook zou er een vrachtwagenchauffeur getuigen zijn geweest.Graag komt de politie met deze twee personen in contact. Dit kan via 0900-8844. Proces-nummer: 2020362890

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie4

KAMPEN - Afgelopen nacht zijn er twee 17-jarige jongens aangehouden op verdenking bij van betrokkenheid bij een woninginbraak. Met meerdere agenten werd vannacht gezocht. Ook een helikopter werd ingezet tijdens de zoektocht. De twee jongens zitten vast voor verder onderzoek.

Schrijf reactie (0 Reacties)

veilig

KAMPEN - Het kan bijna niemand ontgaan zijn: het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land neemt toe. Minister Ferd Grapperhaus meldde in een statement op 22 juli dan ook dat deze toename een waarschuwing is en dat het van belang is dat we de maatregelen blijven opvolgen. In Veiligheidsregio IJsselland zien we echter dat de grenzen vervagen en dat de noodzaak van het opvolgen van de maatregelen af lijkt te nemen. Dit kan de samenleving zich nu niet veroorloven, en daarom zal de politie in samenwerking met de gemeenten strenger op gaan treden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 2

KAMPEN - De zomervakantie is aangebroken. Een mooie tijd om er dagjes op uit te gaan of misschien ga je wel op vakantie. Ook inbrekers gaan er in deze tijd graag op uit. Met de volgende tips verklein je de kans op een inbraak.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jeugdbrw

KAMPEN - Ben je tussen de 11-14 jaar? Word ook een aankomend collega bij de jeugdbrandweer.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

KAMPEN - Op dinsdag 21 juli 2020, omstreeks 13.15 uur, heeft er aan de Kalmoessingel, in de bocht richting de Wederiklaan, een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. De fietser is hierbij ten val gekomen. De bestuurder van het voertuig is na het ongeval doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Het voertuig is doorgereden richting de Wederiklaan/Lelystraat. Het betreft een blauwe auto met in het kenteken het cijfer 3.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tewater

KAMPEN - Iets voor 13.00 uur vanmiddag kreeg de brandweer de melding dat er een persoon te water was geraakt aan de IJsseldijk ter hoogte van de bovenhaven. Hierop rukte de brandweer uit met een boot, tankautospuit en hulpverleningsvoertuig, de duikers en boot van Brandweer Zwolle. Ter plaatse bleek er een persoon met zijn scootmobiel te water te zijn geraakt. Door adequaat optreden van drie omstanders is deze persoon snel uit het water gehaald en de brandweer heeft de scootmobiel geborgen. Het slachtoffer is voor behandeling aan gezicht en arm naar het ziekenhuis gebracht.

Schrijf reactie (0 Reacties)

109252834 2850789338475795 4725165269770264697 n

KAMPEN - Politie Kampen zoekt getuigen van mishandeling /voorval Kalmoessingel in Kampen. Vandaag, 15 juli omstreeks 15:15 uur loopt een moeder met twee kinderen over de Kalmoessingel richting het stadspark. Ter hoogte van de Jan Ligthartstraat wordt zij hard achterop het hoofd geslagen. Zij komt door de klap ten val en loopt hierbij letsel op aan haar gezicht. De dader heeft vervolgens de plaats van het misdrijf/ongeval verlaten. Vanaf de Jan Ligthartstraat komt een vrouw met bril die de aangeefster weer op de benen helpt. Deze vrouw/getuige is onbekend gebleven. De politie Kampen is opzoek naar deze vrouw en mogelijke andere getuige van deze/dit mishandeling/voorval

Graag melden via 0900-8844 onder vermelding van Proces Verbaalnummer 2020329639

Schrijf reactie (0 Reacties)

Brandweer logo close up brand 112 spoed hulpdiensten. groot

KAMPEN- Om 14:35 vanmiddag werd de brandweer opgroepen voor een industriebrand aan de Dieselstraat. Hierop werd uitgerukt met een tankautospuit en hoogwerker. Bij aankomst bleek er kortsluiting te zijn geweest in een meterkast. De nutsbedrijven werden gealarmeerd en deze handelen de zaak af.

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

KAMPEN - Vanmorgen vond een poging tot inbraak plaats in de 2e Ebbingestraat in Kampen. Direct na de melding heeft de politie met meerdere agenten gezocht. De desbetreffende persoon is aangetroffen en aangehouden. Verder onderzoek volgt.

Mocht u/je getuige zijn van deze inbraak graag dan contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Schrijf reactie (0 Reacties)

rolluik

KAMPEN - Ze gooien met stenen, slaan de ruit van de toegangsdeur verder kapot met een moker, maar deze drie inbrekers komen niet binnen bij een telefoonwinkel aan de Oudestraat in Kampen. Het rolluik achter het glas doet waarvoor het is opgehangen: ze komen er niet door en moeten noodgedwongen afdruipen. Wie zijn deze drie inbrekers die gefilmd zijn op de vroege dinsdagochtend 12 mei?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

burgernet

KAMPEN - Burgernet is een samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en politie om de veiligheid in de buurt te vergroten. De gemeente roept alle inwoners binnen de gemeente Elburg op zich aan te melden bij Burgernet.

Burgernet werkt heel eenvoudig

Bij een overval, inbraak of vermist persoon kan de politiemeldkamer een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt krijgen een bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk wordt omschreven.
Hoe meer mensen deelnemen aan Burgernet, hoe groter de kans dat een vermist of verdacht persoon wordt opgespoord.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie4

KAMPEN –  Twee jongens van 19 en 23 jaar oud zijn in de nacht van zaterdag op zondag met de fietsen frontal op elkar gebotst. Het ongeval gebeurde rond 02.50 uur. De jongens raakten daarbij zwaargewond en zij zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Schrijf reactie (0 Reacties)

sloep

SNEEK/KAMPEN - De politie in Sneek heeft woensdag 17 juni drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van meerdere vaartuigen. Agenten verrichten op meerdere plaatsen in Nederland doorzoekingen en namen daarbij een sloep en twee personenauto’s in beslag.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

KAMPEN - Tussen woensdag 17 juni 2020 na 16.30 uur en donderdag 18 juni 2020  07.00 uur is er ingebroken op de wijkpost van de gemeente Kampen aan de Korteweg. Het is onbekend hoe men op het terrein en in de gebouwen is gekomen. Er zijn goederen weggenomen uit de werkschuur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

app2

“Als je met mensen praat over de kans dat er bij hen wordt ingebroken, hoor je vaak dat ze denken dat die kans heel erg klein is, ‘omdat er bij hen toch niks te halen valt’. Ze denken zo, omdat ze misschien geen dure sierraden, kunst of laptops in huis hebben. Maar zo denkt een inbreker niet”, zegt Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW). De afgelopen maanden waren veel mensen ook overdag thuis, dus is het aantal inbraken vergeleken met vorig jaar met tientallen procenten, in april zelfs met de helft, afgenomen. Omdat een inbreker altijd de zwakste plekken kiest, waren schuren en kelderboxen nu het doelwit; in die maanden werd daar veel vaker ingebroken (volgens de politie: +7%). “En nu de vakanties weer voor de deur staan, ziet de inbreker zijn kans schoon om een inhaalslag te maken. Als hij constateert dat men niet thuis is, en hij kan makkelijk binnenkomen, probeert hij gewoon of er iets van zijn gading in dat huis te vinden is.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

104166695 3950335051703464 7162728909800568401 o

KAMPEN - Vanmiddag om 12:50 moest de brandweer uitrukken voor een gebouwbrand op sportpark de Maten aan De Maten.  Bij aankomst bleek er een gedeelte van een opslaghok van de gemeente in brand te staan. Na blusssing bleek hier asbest in te zitten en het gebiedwerd  afgezet met lint en de brandweermensen hebben hun pak ter plaatse uitgetrokken zodat deze speciaal gewassen kunnen worden.

Schrijf reactie (0 Reacties)