IMG 1648

KAMPEN- Kent u de website www.natuurbrandrisico.nl? Daarop ziet u hoe groot het risico is op een onbeheersbare natuurbrand. In het algemeen geldt dat in natuurgebieden met bos, heide gras(duinen) de kans op natuurbrand toeneemt bij droog weer. Een natuurbrand kan zich in droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar uitbreiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

IJSSELMUIDEN -  Op zondag 30 mei 2021, omstreeks 20:30 uur heeft er een vernieling plaatsgevonden bij een supermarkt aan de Grafhorsterweg te IJsselmuiden. Hierbij was een auto betrokken. Er is schade ontstaan aan het pand.

De politie zoekt van dit voorval  getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u eventueel camerabeelden? Laat het  dan weten via 0900-8844.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail NL Alert testbericht 7 juni

KAMPEN -   Op maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Ook in IJsselland. Zo ervaar je hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Je ontvangt het NL-Alert testbericht op je mobiele telefoon. Daarvoor moet je mobiel opgeladen zijn én aanstaan. Let wel op, mocht je oordopjes of een koptelefoon gebruiken dan kan het NL-Alert luid binnenkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie2

KAMPEN -  Uit naam van verschillende koeriersdiensten worden door oplichters sms-berichten verstuurd. Er zou een pakket klaarliggen in het sorteercentrum. De status van de verzending kunt u volgen via een link. Maar let op: achter deze link zit kwaadaardige software. Na het klikken op de link krijgt u namelijk het verzoek om een track-and-trace-app te downloaden. Deze app bevat kwaadaardige software.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hennep

KAMPEN -  Hennepkwekerijen zorgen vaak voor overlast en maken buurten onveilig. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Ook kan schade aan woningen ontstaan door wateroverlast, stank en schimmelvorming.Hennepkwekerijen zorgen vaak voor overlast en maken buurten onveilig. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Ook kan schade aan woningen ontstaan door wateroverlast, stank en schimmelvorming.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rubber

KAMPEN -  Woensdag 5 mei werden twee rubberboten aangetroffen van het merk Quicksilver en Mach, aan de Nesweg. De politie is op zoek naar de eigenaren van deze boten.

Weet je meer van deze situatie, is de boot van jou of weet je van wie ze zijn, neem dan contact op via 0900-8844

Schrijf reactie (0 Reacties)

verwanten

KAMPEN - Er is een incident en je kunt je naaste(n) niet bereiken. Ben je ongerust over een familielid, partner, vriend of vriendin? En vermoed je dat hij of zij betrokken is bij een incident? Dan kun je contact opnemen met het telefoonnummer van Verwantencontact.

Verwantencontact is een hulpmiddel van de overheid. Het wordt ingezet bij incidenten waarbij veel slachtoffers zijn gevallen of veel mensen ongerust zijn. Via dit telefoonnummer worden ongeruste verwanten geïnformeerd over hun naasten. Gemeenten, veiligheidsregio’s, geneeskundige zorg en politie werken samen binnen Verwantencontact.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

inter

ELBURG - Oplichters maken ook gebruik van het internet, weet wat u moet doen! Wordt er gevraagd om geld? Denk eerst goed na of dat wel klopt. Twijfelt u? Als u gebeld wordt, hang op. Als u een e-mail of berichtje krijgt, verwijder het. Klik niet op de link. Krijgt u opeens een berichtje via WhatsApp met de vraag om geld? Bijvoorbeeld van uw kind of een vriend. Zorg dat u zeker weet dat het berichtje van uw (klein)kind of vriend(in) komt! Bijvoorbeeld door te bellen. Niet gebeld = geen geld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

KAMPEN - Op dinsdag 13 april tussen 08.00u en 17.30u, zijn 4 velgen van een auto weggenomen welke geparkeerd stond aan het Burgemeester Berghuisplein ter hoogte van de sporthal. De diefstal is gepleegd met behulp van een krik welke achter bleef.

De politie is op zoek naar getuigen die iets van deze diefstal hebben gezien. Je kan contact opnemen via 0900-8844

Schrijf reactie (0 Reacties)

veilig

KAMPEN -  Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dit nummer bel je wanneer je zelf, of iemand anders, in direct gevaar is of als er gevaar dreigt. Bijvoorbeeld als iemand zwaargewond is, dringende medische hulp nodig heeft, bij brand of als je getuige bent van een misdrijf zoals geweld of een inbraak.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Marco Kappert Brandweerrijschool a20d3217

REGIO/KAMPEN -  Vanaf dinsdag 6 april starten de brandweerchauffeurs van Brandweer IJsselland met een nieuw programma: de Brandweerrijschool. Een onderdeel van het programma is de praktijkles, waarin de chauffeur oefent op het rijden met sirene en zwaailichten. De praktijklessen starten vanaf de kazerne in Raalte en Zwolle. Het kan dus voorkomen dat er een brandweerauto voorbij komt met sirenes en zwaailichten, terwijl er geen incident is.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie4

KAMPEN  -  Herken je deze vrouw met de bril? Bij het filiaal van Kruidvat in winkelcentrum Penningkruid in Kampen stopt ze een groot aantal dag- en nachtcrèmes van Biodermal in haar mandje. In een andere rij in de drogist verdwijnen die crèmes allemaal in een tas die ze bij zich heeft. Ze loopt met de crèmes ter waarde van ruim 250 euro zonder te betalen de winkel uit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veilig

REGIO  -  Afgelopen november lanceerde Veiligheidsregio IJsseland #VetVeilig the game. Een vernieuwend interactief spel speciaal ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8. Onder digitale leiding van niemand minder dan Qmusic DJ en brandweerman Tom van der Weerd leren kinderen via deze game meer over veiligheid.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Rookmelders redden levens ophangen 2

Weet jij hoeveel rookmelders er nodig zijn in jouw woning? Vul de Rookmelderwijzer in en kom erachter. Na het beantwoorden van alle vragen ontvang je advies middels drie pakketten: voldoende, beter en best. Bekijk welk pakket het beste bij jouw woonsituatie past. Het is belangrijk om werkende rookmelders op de juiste plekken in je huis te hebben hangen en ze goed te onderhouden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

159761656 4476013835748623 5304258241433004075 o

Vandaag komen er in het hele land zware windstoten voor van 75-90 km/uur uit een zuidwestelijke richting.De windpiek valt in de tweede helft van de ochtend en aan het begin van de middag. De verwachting is dat in de loop van de middag de wind langzaam weer afneemt.

Overlast of schade?

Bij acuut gevaar bel je 112. Is er geen spoed, maar heb je toch de brandweer ter plaatse nodig, bel dan 0900-0904.

Schrijf reactie (0 Reacties)

159156796 3070190086535718 9135005983119836719 o

KAMPEN  -  Op dinsdag 9 maart, tussen 18.30 en 20.00 uur, is brand gesticht in een papiercontainer. De container stond onder de overkapping van basisschool het Stroomdal, op het plein, tegen de voorzijde van de school aan. Gelukkig is er op tijd gehandeld waardoor erger is voorkomen.

Graag komt de politie in contact met getuigen. Heb je bijzonderheden gezien meldt dit dan via 0900-8844

Schrijf reactie (0 Reacties)

158887624 3068984519989608 1379752267022546955 o

KAMPEN - Gisteravond, maandag 8 maart, omstreeks 21.00 uur, kreeg de politie een melding van een aanrijding met letsel tussen een personenauto en een fietser op de kruising Flevoweg met de Korteweg. De fietser is hierbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

De VOA ( verkeers Ongevallen Analyse ) deed ter plaatse verder onderzoek naar de exacte toedracht. De weg was daardoor tussen de Europalllee, Oostzeestraat en 3de Ebbingestraat afgesloten voor dit onderzoek. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

158644710 3067711193450274 5397916193891611168 o

KAMPEN  -  Omstreeks 15.15 uu zondagmiddag kreeg de politie een melding van een woningbrand aan de Oudestraat in Kampen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze brand die nog geen contact met de politie hebben gehad. Ben je getuige geweest, of heb je zelf camerabeelden van deze brand, dan vraagt de politie je om contact  op te nemen. Dat kan via 0900-8844

Schrijf reactie (0 Reacties)

Brandweer logo close up brand 112 spoed hulpdiensten. groot

KAMPEN - Vanmiddag hebben wij een grote woningbrand bestreden in de Oudestraat te Kampen. Omdat het een brand betrof in de oude binnenstad van Kampen is er snel opgeschaald, meerdere eenheden gealarmeerd. Door snel en vakkundig optreden van de brandweer is overslag voorkomen. 

De brandweer is bezig met de laatste nabluswerkzaamheden. Dit zal nog even tijd in beslag nemen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie4

IJSSELMUIDEN -  Op dinsdag 2 maart 2021 om 03.25 uur kreeg de politie van een melder door dat hij rond zijn woning aan de Blekerijweg in IJsselmuiden een tweetal personen zag lopen waarvan er één even later zelfs in de auto van de melder zat. De politie uit Kampen heeft samen met collega's uit Zwolle en een hondengeleider de omgeving van de melding afgezet.De hondengeleider ging met zijn hond op zoek en kwam beide personen, die door de melder goed waren omschreven, vrijwel direct in de omgeving tegen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)