reanimatieKAMPEN - Het Rode Kruis houdt zaterdag 27 januari in het Rode Kruis gebouw in Kampen een cursus reanimeren: Reanimaatje. Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Jong, oud, man of vrouw: het kan iedereen overkomen, aldus het Rode Kruis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1112IJSSELMUIDEN - De brandweer van IJsselmuiden werd vanmiddag te hulp geroepen bij een gaslek in een woning aan de Dorpsweg in IJsselmuiden. Hier was een monteur aan het werk die gas rook. Deze waarschuwde het gasbedrijf Enexis, die uit voorzorg alvast de brandweer vooruit stuurde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

26804521 2134667653421304 6095565318031099626 nKAMPEN - De politie Kampen beleefde vandaag een drukke dag als gevolg van de storm. Op de Frieseweg kantelde een vrachtwagen bovenop een personenwagen. Bij dit ongeval raakte niemand gewond, wel ontstond er een enorme ravage.

Op de Kamperzeedijk waaide een vrachtwagen van de weg. Deze belandde onderaan de dijk in een sloot. Ook bij dit ongeval raakte niemand gewond.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

26804727 1961732330742910 4916950623353443474 nKAMPEN/IJSSELMUIDEN - De brandweer IJsselmuiden heeft vandaag diverse stormschades afgehandeld. Zo was men actief aan onder andere de Energiestraat en de Wielstraat. Door de storm was er een dak afgewaaid. Ook aan de Constructieweg was een dak los geraakt.

De andere twee tankautospuiten uit Kampen zijn bezig geweest met het afhandelen van diverse meldingen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

snelheidscontrole2KAMPEN - De verkeerspolitie Overijssel deelde gisteren tijdens snelheidscontroles dertien bekeuringen uit. In de regio Kampen raakten twee automobilisten hun rijbewijs kwijt. Van een beginnend bestuurder werd op de N50 tussen Hattem en Kampen een snelheid gemeten van 160km/u in plaats van de toegestane 100 km/u. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

snelheidscontrole2KAMPEN - Een 43-jarige motorrijder uit Creil heeft vanmiddag zijn rijbewijs per direct moeten inleveren. De man werd betrapt met een forse snelheidsovertreding op de Frieseweg in Kampen. De man reed met een snelheid van 190km/u in plaats van de toegestane 80km/u.

Wijkagent Ed Britstra vraagt zich op Twitter dan ook af: "Motor seizoen al begonnen?"

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie15 kleinKAMPEN - Vandaag, woensdag 10 januari 2018, is er tussen 14.00 en 15.15 uur bij vier auto's ingebroken die geparkeerd stonden bij station Kampen-Zuid.

De politie zoekt getuigen en is bereikbaar via 0900-8844.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politieuniformnieuwsKAMPEN - De afgelopen week heeeft de politie 2 berichten verspreid over het aantreffen van sieraden. Via Facebook is de politie in contact gekomen met de eigenaar van de sieraden. De eigenaar woont in een seniorencomplex in IJsselmuiden en is slachtoffer geworden van een babbeltruc. Die heeft plaatsgevonden op maandag 8 januari 2018 omstreeks 13.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sierraden1KAMPEN - Er is opnieuw een grote hoeveelheid sieraden aangetroffen door de politie Kampen. Wie hiervan iets herkent wordt verzocht contact met de politie op te nemen.Het telefoonnummer van de politie is 0900 - 8844.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

snelheidscontrole2KAMPEN - Een automobilist uit Elburg is vandaag zijn rijbewijs kwijt geraakt op Drontermeerdijk bij Kampen.

De videosurveillance van verkeerspolitie Overijssel mat een snelheid van 141 kilometer per uur, terwijl de maximum toegestane snelheid tachtig kilometer per uur is.

Schrijf reactie (0 Reacties)

sieradenKAMPEN - De politie in Kampen is op zoek naar de eigenaar/eigenaren van een aantal door de politie aangetroffen sieraden.

Bent of kent u de eigenaar/eigenaren? Bel dan met de politie Kampen via 0900-8844.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politiemotor2 kleinKAMPERVEEN - Te hard rijden kwam een 25-jarige automobiliste uit Kampen donderdagavond duur te staan. Ze werd op de Kamperstraatweg geklokt met een snelheid van 130 km/u waar niet harder gereden mag worden dan 80 km/u.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

99cd254d 863a 4fb5 9fa1 97ee4df5dd0d

KAMPEN - De politie meldt dat er twee jongens van 16 jaar uit Kampen zijn aangehouden in verband met de brand in het oude zwembad in de stad. De brand brak gisteren rond 11.45 uur uit en veroorzaakte veel rookoverlast in de binnenstad van Kampen. 
Een getuige had twee personen weg zien fietsen bij het oude zwembad aan de Broedersingel. De politie wist één van de twee al snel aan te houden. De andere jongen werd korte tijd later aangehouden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

d62270c5 0b55 432a a18c 74eb881b44a5

Update: Inmiddels is de brand onder controle, de brandweer is nog bezig met nablussen. Bij de metingen zijn geen gevaarlijke vrijgekomen stoffen aangetroffen, meldt de Veiligheidsregio.

KAMPEN - Er is een zeer grote brand uitgebroken in voormalig zwembad de Steur in Kampen. Even na 11.45 uur kwam de melding binnen. Tot ver in de omgeving zijn de rookwolken te zien. De brandweer is massaal uitgerukt en de brand is inmiddels opgeschaald naar zeer groot. Het zijn vooral de gevel- en dakplaten van het pand die in brand staan.

Omdat het vuur hoofdzakelijk tussen die platen woedt, zijn de vlammen lastig te blussen voor de brandweer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
KAMPEN - Wat gebeurt er als je illegaal vuurwerk hebt of afsteekt? Omdat illegaal vuurwerk gevaarlijk is en zware schade kan aanrichten, zijn de straffen hoog. Het kan je naast een flinke geldboete een gevangenisstraf én een strafblad opleveren.Politie Kampen publiceerde onderstaande video op haar facebookpagina, waarin Leon verdere uitleg geeft.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie14 kleinKAMPEN - Woensdagmiddag hebben burgers die getuige waren van het opblazen van een prullenbak een 16-jarige jongen uit Kampen aangehouden en overgedragen aan de politie. Het incident vond plaats aan de St. Nicolaasdijk in Kampen. De politie werd gebeld en er werd ook direct door de melders actie ondernomen om de jongen te achterhalen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

acteurKAMPEN - Een politieagent trof zaterdagavond in Kampen in zijn vrije tijd de op de foto afgebeelde jongen onder verdachte omstandigheden aan. De agent had een voorgevoel dat hier iets niet klopte. Bij controle bleek de jongen al anderhalf uur rond te hangen in de omgeving en mogelijk op voorverkenning te zijn voor bijvoorbeeld een woninginbraak. Al die tijd had echter niemand hem aangesproken of melding over hem gemaakt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie12aKAMPEN - Woensdag 20 december vond rond 18.00 uur een aanrijding plaats op de rotonde Kalmoessingel - Europa-allee. Hierbij werd een fietser aangereden door een automobilist. Hoewel de automobilist in eerste instantie stopte is hij toch vertrokken zonder gegevens achter te laten. De fietser heeft letsel over gehouden aan deze aanrijding.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

arrestati1REGIO - De politie heeft maandag 18 december op de A4 ter hoogte van Leiderdorp een 35-jarige Roemeen aangehouden die verdacht wordt van winkeldiefstal in vier winkels in Kampen, Genemuiden en Hasselt. In zijn auto werden 38 bussen babymelkpoeder en een grote hoeveelheid scheermesjes aangetroffen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tankautospuitenREGIO - De brandweer van Veiligheidsregio IJsselland laat 23 gelijke tankautospuiten bouwen. De voertuigen worden in Oostenrijk geproduceerd en worden in de periode 2018 tot en met 2021 afgeleverd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)