Brandweer logo close up brand 112 spoed hulpdiensten. groot

KAMPEN- Om 14:35 vanmiddag werd de brandweer opgroepen voor een industriebrand aan de Dieselstraat. Hierop werd uitgerukt met een tankautospuit en hoogwerker. Bij aankomst bleek er kortsluiting te zijn geweest in een meterkast. De nutsbedrijven werden gealarmeerd en deze handelen de zaak af.

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

KAMPEN - Vanmorgen vond een poging tot inbraak plaats in de 2e Ebbingestraat in Kampen. Direct na de melding heeft de politie met meerdere agenten gezocht. De desbetreffende persoon is aangetroffen en aangehouden. Verder onderzoek volgt.

Mocht u/je getuige zijn van deze inbraak graag dan contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Schrijf reactie (0 Reacties)

rolluik

KAMPEN - Ze gooien met stenen, slaan de ruit van de toegangsdeur verder kapot met een moker, maar deze drie inbrekers komen niet binnen bij een telefoonwinkel aan de Oudestraat in Kampen. Het rolluik achter het glas doet waarvoor het is opgehangen: ze komen er niet door en moeten noodgedwongen afdruipen. Wie zijn deze drie inbrekers die gefilmd zijn op de vroege dinsdagochtend 12 mei?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

burgernet

KAMPEN - Burgernet is een samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en politie om de veiligheid in de buurt te vergroten. De gemeente roept alle inwoners binnen de gemeente Elburg op zich aan te melden bij Burgernet.

Burgernet werkt heel eenvoudig

Bij een overval, inbraak of vermist persoon kan de politiemeldkamer een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt krijgen een bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk wordt omschreven.
Hoe meer mensen deelnemen aan Burgernet, hoe groter de kans dat een vermist of verdacht persoon wordt opgespoord.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie4

KAMPEN –  Twee jongens van 19 en 23 jaar oud zijn in de nacht van zaterdag op zondag met de fietsen frontal op elkar gebotst. Het ongeval gebeurde rond 02.50 uur. De jongens raakten daarbij zwaargewond en zij zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Schrijf reactie (0 Reacties)

sloep

SNEEK/KAMPEN - De politie in Sneek heeft woensdag 17 juni drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van meerdere vaartuigen. Agenten verrichten op meerdere plaatsen in Nederland doorzoekingen en namen daarbij een sloep en twee personenauto’s in beslag.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

KAMPEN - Tussen woensdag 17 juni 2020 na 16.30 uur en donderdag 18 juni 2020  07.00 uur is er ingebroken op de wijkpost van de gemeente Kampen aan de Korteweg. Het is onbekend hoe men op het terrein en in de gebouwen is gekomen. Er zijn goederen weggenomen uit de werkschuur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

app2

“Als je met mensen praat over de kans dat er bij hen wordt ingebroken, hoor je vaak dat ze denken dat die kans heel erg klein is, ‘omdat er bij hen toch niks te halen valt’. Ze denken zo, omdat ze misschien geen dure sierraden, kunst of laptops in huis hebben. Maar zo denkt een inbreker niet”, zegt Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW). De afgelopen maanden waren veel mensen ook overdag thuis, dus is het aantal inbraken vergeleken met vorig jaar met tientallen procenten, in april zelfs met de helft, afgenomen. Omdat een inbreker altijd de zwakste plekken kiest, waren schuren en kelderboxen nu het doelwit; in die maanden werd daar veel vaker ingebroken (volgens de politie: +7%). “En nu de vakanties weer voor de deur staan, ziet de inbreker zijn kans schoon om een inhaalslag te maken. Als hij constateert dat men niet thuis is, en hij kan makkelijk binnenkomen, probeert hij gewoon of er iets van zijn gading in dat huis te vinden is.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

104166695 3950335051703464 7162728909800568401 o

KAMPEN - Vanmiddag om 12:50 moest de brandweer uitrukken voor een gebouwbrand op sportpark de Maten aan De Maten.  Bij aankomst bleek er een gedeelte van een opslaghok van de gemeente in brand te staan. Na blusssing bleek hier asbest in te zitten en het gebiedwerd  afgezet met lint en de brandweermensen hebben hun pak ter plaatse uitgetrokken zodat deze speciaal gewassen kunnen worden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

harm pijl zwart header campagnepagina

In deze “coronatijd” zien we een toename van het aantal gevallen van internetfraude. Een email, tekstbericht of betaalverzoek met een foute link erin is een veelgebruikte manier om je gegevens te achterhalen of je over te halen om geld over de maken. Dit heet phishing. Met die gegevens, zoals wachtwoorden of toegangscodes, kunnen internetcriminelen je veel geld afhandig maken. Het is dus belangrijk om alert te zijn. Als je phishing kunt herkennen, en niet op linkjes en bijlagen klinkt, snijd je internetcriminelen flink de pas af en kun je internetfraude voorkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie4

KAMPEN - Vandaag heeft het Team Verkeer Oost-Nederland de nodige excessen van de weg gehaald. De meest opvallende was een motorrijder die op de Zalkerdijk ruim 110 km/u reed waar 60 is toegestaan. Hij hield geen rekening met fietsers en passeerde een tegemoet komende fietser met 110 en haalde fietsers in met 80 km/u met circa 1 meter tussenafstand. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

goederen

KAMPEN - Vanmorgen werden de goederen op de foto gevonden bij het Ichthus College aan de Jan Ligthartstraat te Kampen.Mogelijk zijn de goederen buit gemaakt bij een auto-inbraak.
Herken je de goederen of zie je schade aan een auto in die buurt? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 (2020269671).

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

KAMPEN - Op vrijdag 5 juni 2020 omstreeks 15.30 uur werd een 88 jarige vrouw, die aan het wandelen was op de Jan Ligthartstraat, door een aangelijnde hond gebeten.  De vrouw liep ter hoogte van de brandweerkazerne en kwam aldaar een man tegen met de hond. Op het moment dat de man met hond de vrouw passeerde beet de hond plotseling in het onderbeen van de vrouw. De man heeft zijn hond losgemaakt en heeft nog even naar het been van de vrouw gekeken. Daarna liep de man met de hond weg via het pad gelegen tussen de brandweerkazerne en het Ichthus College richting de Europa Allee. Er zijn helaas geen gegevens onderling uitgewisseld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

IJSSELMUIDEN  - Op dinsdag 9 juni 2020 omstreeks 21.55 uur, vond op de Baan in IJsselmuiden een straatroof plaats. Het slachtoffer fietste over de Baan in IJsselmuiden en moest onder bedreiging van een mes zijn jas afstaan. De verdachte ging er vervolgens rennend vandoor. De verdachte droeg zwarte kleding en witte schoenen.

Heb je iets gezien dat de politie kan helpen? Laat het dan weten door te bellen met 0900-8844

Schrijf reactie (0 Reacties)

101831272 2812285425659520 8937527360417169408 o

Ook in juni kun je iedere dinsdag, woensdag en donderdag tussen 19:00-21:00 uur chatten met de politie. Zo krijg je persoonlijk antwoord op je vragen. Wil je weten of je een nepvuurwapen mag hebben? Of heb je een vraag over verkeersregels? Ook kun je politie gerelateerde vragen stellen over het coronavirus. Daarnaast is er op alle woensdagen in juni tussen 19:00-21:00 uur ook weer een speciale zedenchat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

100629522 2804272276460835 752436033550811136 n

Om tieners te waarschuwen voor de gevaren van digitaal kinderlokken (oftewel grooming), is AMBER Alert op de dag van het vermiste kind (25 mei) een preventiecampagne gestart. ‘Het is belangrijk dat kinderen leren alert te zijn’, zegt Lidewijde van Lier van het landelijk programma Zeden. Bepaalde berichten op internet kunnen zo onschuldig lijken, maar de gevolgen kunnen erg naar zijn. ‘Zo’n groomer gaat soms zo geslepen te werk, dat het moeilijk is hen te herkennen. Juist daarom is het goed dat kinderen weten wat ze online beter wel of juist niet kunnen doen. Op die manier kunnen zij zichzelf beschermen en is het lastiger voor de groomer om toe te slaan, zegt Lidewijde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

harm pijl zwart header campagnepagina

KAMPEN - In deze “coronatijd” zien we een toename van het aantal gevallen van internetfraude. Een email, tekstbericht of betaalverzoek met een foute link erin is een veelgebruikte manier om je gegevens te achterhalen of je over te halen om geld over de maken. Dit heet phishing. Met die gegevens, zoals wachtwoorden of toegangscodes, kunnen internetcriminelen je veel geld afhandig maken. Het is dus belangrijk om alert te zijn. Als je phishing kunt herkennen, en niet op linkjes en bijlagen klinkt, snijd je internetcriminelen flink de pas af en kun je internetfraude voorkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veilig

KAMPEN - Het kabinet heeft vanavond bekend gemaakt dat de geplande versoepelingen van de maatregelen per 1 juni doorgaan. “We hebben ruimte, en die hebben we met elkaar verdiend” sprak Mark Rutte. Dat is goed nieuws, want in onze samenleving zetten we met elkaar stappen die ervoor zorgen dat we ons deze versoepelingen langzamerhand steeds meer kunnen permitteren. Maar met een prachtig Hemelvaartweekend op komst geldt eigenlijk maar één boodschap: het is nog geen 1 juni. We zijn er nog niet.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

pinnen

KAMPEN - Let op met pakketbezorgers bij u aan de deur komen. In omliggende gemeenten zijn meldingen binnengekomen van een man die zich voordoet als een medewerker van PostNL. Voordat u uw pakket in ontvangst kan nemen vraagt men u om 1 euro te pinnen. Tijdens het pinnen wordt de pincode afgekeken en wisselt de man "handig' de bankpas om. Niet lang daarna worden er (grote) bedragen van uw bankrekening gepind. Trap hier niet in!

Mocht u deze 'pakketbezorgers' aan de deur krijgen die u vragen om vooraf geld te pinnen, doe dit dan niet en bel zo snel mogelijk de politie

Schrijf reactie (0 Reacties)

97982321 3828811220522515 4052771315629686784 o

KAMPEN - Vanmiddag om 12.13 uur werd de brandweer opgeroepen voor een autobrand aan de Installatieweg. Met de tankautospuit en tankwagen gingen de brandweerlieden vervolgens op weg. Bij aankomst bleek het echter niet te gaan om een auto, maar om een klein schip, welke naast een loods stond voor onderhoud. Het vuur werd gedoofd en verder werd het schip geventileerd. De brand was ontstaan door werkzaamheden.

Schrijf reactie (0 Reacties)