Brandweer logo close up brand 112 spoed hulpdiensten. groot

KAMPEN - Vanmiddag hebben wij een grote woningbrand bestreden in de Oudestraat te Kampen. Omdat het een brand betrof in de oude binnenstad van Kampen is er snel opgeschaald, meerdere eenheden gealarmeerd. Door snel en vakkundig optreden van de brandweer is overslag voorkomen. 

De brandweer is bezig met de laatste nabluswerkzaamheden. Dit zal nog even tijd in beslag nemen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie4

IJSSELMUIDEN -  Op dinsdag 2 maart 2021 om 03.25 uur kreeg de politie van een melder door dat hij rond zijn woning aan de Blekerijweg in IJsselmuiden een tweetal personen zag lopen waarvan er één even later zelfs in de auto van de melder zat. De politie uit Kampen heeft samen met collega's uit Zwolle en een hondengeleider de omgeving van de melding afgezet.De hondengeleider ging met zijn hond op zoek en kwam beide personen, die door de melder goed waren omschreven, vrijwel direct in de omgeving tegen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail NL Alert

KAMPEN  - Vanaf vandaag start de publiekscampagne ‘Wees alert bij een NL-Alert’. De overheid zet NL-Alert steeds vaker in bij een noodsituatie. Bijvoorbeeld bij een grote brand. Ook in Overijssel wordt het alarmmiddel regelmatig ingezet. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help anderen. Uit onderzoek van Instituut Fysieke Veiligheid waardeert 8 op de 10 mensen het wanneer een NL-Alert ingezet wordt bij een incident in hun omgeving. Bijna driekwart vindt het daarnaast terecht als zij een NL-Alert ontvangen. Ook komen veel mensen in actie als zij een NL-Alert ontvangen. Bij een grote brand worden bijvoorbeeld ramen en deuren gesloten en wordt de mechanische ventilatie uitgezet. Ook wordt de directe omgeving geïnformeerd, zoals buren, vrienden of familie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

KAMPEN  -  Afgelopen week kreeg de politie meerdere meldingen van ouderen die slachtoffer zijn geworden van (poging) oplichting. In dit geval ging het om ouderen die een telefoontje kregen dat er een pakketje klaar zou liggen. Als men 1 euro zou betalen met een bankpas werd dit pakketje bij hen bezorgd. Er is zelfs een situatie voorgevallen waarbij een manspersoon bij een oudere dame aan de deur is geweest en deze truc heeft toegepast.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

152325321 3053663544855039 4523589143069314206 n

KAMPEN -  Op donderdag 18 februari 2021 heeft er een woninginbraak plaatsgevonden aan de Wortmanstraat in Kampen. Deze inbraak is gepleegd tussen 12.30 uur en 14.30 uur. Heeft u iets gezien? Of heeft u camerabeelden? Dan komt de politie graag met u in contact. Op de kaart is middels een rode lijn de looproute aangeven van de verdachte(n).

Contact opnemen kan via 0900-8844.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 2

KAMPEN  -  Vannacht kreeg de Politie Zwolle de melding van een mogelijke heterdaad diefstal uit een voertuig in de wijk Stadshagen. Bij deze diefstal reed vervolgens een auto met gedoofde lichten weg. Politie Kampen assisteerde bij deze melding.

Met meerdere eenheden is de wijk afgezet waarna de weggereden auto werd aangetroffen. In de auto bleken gestolen goederen te liggen. De inzittenden, 4 mannen, zijn aangehouden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

KAMPEN  -  In de nacht van 5 op zaterdag 6 februari is er ingebriken in drie voertuigen. Deze stonden geparkeerd aan de Scheerling en Tormentil te Kampen. Heeft u iets verdachts gezien of heeft u camerabeelden? Bel 0900 - 8844

Schrijf reactie (0 Reacties)

veilig

KAMPEN - Het aantal dodelijke slachtoffers door brand onder 65-plussers die zelfstandig wonen is de afgelopen tien jaar flink gestegen. Veiligheidsregio IJsselland informeert daarom structureel betrokken vrijwilligers van zorginstellingen om de brandveiligheid bij kwetsbare ouderen te verbeteren. Trainingen geven aan vrijwilligers die bij ouderen achter de voordeur komen, lukt vanwege de coronabeperkingen nu even niet. Toch wil de veiligheidsregio deze vrijwilliger ook nu bereiken en hen voorzien van informatie over brandveiligheid.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo Stop CO vergiftiging scaled e1605511571146 7fca5340

Nog steeds vallen er jaarlijks doden en gewonden door een koolmonoxidevergiftiging. De campagne Stop CO-vergiftiging die Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting is daarom ook van levensbelang.

Dat er jaarlijks nog steeds doden en gewonden vallen door een CO-vergiftiging is zorgwekkend. Gedurende de maand februari voeren Brandweer Nederland, de Nederlandse Brandwonden Stichting en de 25 veiligheidsregio’s campagne om slachtoffers door CO-vergiftiging te voorkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie4

KAMPEN - Zondag 31 januari werd een agent bij een supermarkt aan de Meeuwenweg door een man aangesproken. Wat bleek? In de 5 minuten dat de man in de supermarkt was, werd zijn fiets die niet op slot stond, gestolen. De man kon een goede omschrijving van zijn fiets geven. Voordat de man de winkel in ging, trokken twee  jongens zijn aandacht door verdacht gedrag. De man kon deze jongens goed omschrijven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fiets

KAMPEN  - Na de aanhouding van een verdachte,is de politie op zoek naar de eigenaar van deze fiets. Mogelijk is de fiets van diefstal afkomstig en gisteravond (23 januari) gestolen.

Heeft u meer informatie, bel dan met 0900-8844

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigen

KAMPEN - In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 januari 2021 is er brand geweest in een schuurtje bij een woning aan de Ballade in Kampen. Nadat de brand door de brandweer geblust was, bleek dat fietsen en een scooter die in het schuurtje stonden waren verdwenen. De scooter werd verderop aangetroffen in het water.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

138573519 3027329324155128 7594914357224097565 o

KAMPEN  -  Vanmiddag heeft de politie tijdens een  surveillance een beginnend bestuurder gecontroleerd aan de Nijverheidsstraat. Uit een speekseltest bleek dat de bestuurder positief testte op cocaïne en THC. De bestuurder moest mee naar het bureau voor de afname van bloed. Uit dit onderzoek zal blijken of de wettelijke limiet is overschreden. De bestuurder heeft nu een rijverbod voor 24 uur opgelegd gekregen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kopie van WAAROM NIET EERDER

Op 18 januari – Blue Monday – lanceert GGD IJsselland in een online talkshow de documentaire WAAROM NIET EERDER over zelfmoordpreventie. In de studio zijn verschillende gasten aanwezig om over het onderwerp te praten. De documentaire geeft handvatten om het onderwerp bespreekbaar te maken en is bedoeld voor zowel professionals als iedereen die meer over dit onderwerp wil weten. De talkshow vindt plaats van 19:30 tot 21:00 uur en is te zien via een livestream (zichtbaar van maandag 18 in de middag).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gestolen

KAMPEN -De politie van Zuid Oost Drenthe is op zoek naar de eigenaren van de goederen op de foto. Mogelijk komen ze uit onze omgeving. Herkent u één van deze goederen als uw eigendom, wilt u dan contact met de  politie opnemen?

Begin december 2020 werden er bij een doorzoeking in een woning o.a. deze goederen aangetroffen welke mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

Schrijf reactie (0 Reacties)

uitrukpakken Deventer ea5534f3

KAMPEN  -  De brandweerposten in Deventer, Hardenberg, Kampen en Zwolle hebben sinds deze week nieuwe uitrukkleding. De pakken van leverancier Ballyclare hebben nieuwe striping volgens de huisstijl van brandweer Nederland. De nieuwe pakken zijn van een andere buitenstof gemaakt dan de huidige pakken. Het materiaal komt van TenCate Protective Fabrics. De duurzame stof heeft als voordeel dat het UV gevoelige materiaal aan de binnenzijde zit. Ook blijft de kleur echt en is de stof lichter en soepeler. Verder is het pak ‘voorgevormd’ wat de pasvorm ten goede komt. Het meest in het oog springende verschil is de nieuwe striping volgens de huisstijl van brandweer Nederland.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Geen spoed, wel brandweer

Schrijf reactie (0 Reacties)

Rookmelders redden levens

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hoe ontstaat een schoorsteenbrand

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie4

KAMPEN  -  Vanmorgen kreeg de politie omstreeks 04.50u een meldingvan een diefstal aan de Rivierduinen. De melder zag twee manspersonen gehurkt bij zijn auto zitten ter hoogte van de tankdop. De mannen hadden een jerrycan, knipschaar en een stuk slang bij zich. Nadat de melder de mannen zag heeft hij op het raam geklopt en tevens de politie gebeld. De verdachten gingen er vandoor.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)