20748071 1895946697321474 1818775623084116564 oKAMPEN - De brandweer van IJsselmuiden en Kampen werden aan het eind van de middag gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Toon Slurinkhof in Kampen. Bij aankomst bleek het te gaan om een brand in een garagebox.

De brand veroorzaakte forse schade. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ambulanceA kleinKAMPEN - Woensdagmiddag ontving de politie in Kampen melding van een reanimatie. Bij een winkelcentrum was iemand onwel geworden. De politie: "Toen wij arriveerden zagen wij dat omstanders aan het reanimeren waren. Onze complimenten aan iedereen die daar adequaat hulp heeft verleend!"

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politieauto 2 2KAMPEN - Een onbekende man deed zich afgelopen zaterdag in de Christinastraat aan de deur van een bewoner voor als medewerker van een energiebedrijf. Hij zei dat er een lekkage was geconstateerd en dat die inmiddels verholpen was. De bewoner moest daarvoor een klein bedrag pinnen. Tijdens het pinnen probeerde de oplichter de pincode te ontfutselen en ontvreemdde hij de pinpas.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stadsbrug0 kleinKAMPEN - Op de Stadsbrug heeft een jongeling een proces-verbaal gekregen omdat hij aan de slagbomen ging hangen terwijl die omhoog gingen. Hij werd daardoor twee meter opgetild.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

brandweer1 kleinKAMPEN - De brandweer van Kampen oefende donderdagavond 3 augustus bij de Stadsgehoorzaal. Dat ging er relaxed aan toe. Onder het genot van koffie en op de buik liggend werd het nodige beproken.

Na afloop was het tijd voor een ijsje.

 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ruzie kleinKAMPEN - Donderdagavond rukte de politie even voor 20.00 uur met drie auto's en een motoragent uit om een uit de hand lopende ruzie in de Voorstraat te beteugelen. Wat er precies aan de hand was wilde de politie niet zeggen.

Een man werd gefouilleerd en een auto werd onderzocht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11KAMPEN - Donderdagavond moest een 32-jarige automobilist uit Kampen zijn rijbewijs inleveren. Op de Kenneylaan reed hij 85 kilometer per uur. De maximum snelheid is daar 30 kilometer per uur.

De snelheidcontrole werd uitgevoerd op de Kennedylaan en op de 1e en 2e Ebbingestraat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

handcuffs 2102488 960 720ZWOLLE/KAMPEN - Dinsdagmiddag heeft de politie vijf personen aangehouden die verdacht worden van overtreding van de Opiumwet. De politie was getuige van het dealen van drugs vanuit een auto. De verdachten waren twee mannen uit Zwolle van 24 jaar, een 25-jarige man uit Enschede, een 23-jarige man uit Kampen en een 58 jarige vrouw uit Zwolle.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11KAMPEN - In het afgelopen jaar heeft de politie meerdere meldingen binnengekregen van een schennispleger in het Kamper Stadspark/Plantsoen. De man bevredigt zichzelf op het moment dat hij een vrouw of vrouwen passeert.

Naar aanleiding van een recente melding is de politie opnieuw extra alert en surveilleert ze meer dan normaal in het park.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

snelheidscontrole2KAMPEN - Bij een radarcontrole van de politie op de N50 bij Kampen werd gisteren een snelheidsduivel betrapt. De automobilist reed met een snelheid van 200 km/u over de weg, terwijl de toegestane snelheid daar 100 km/u is. In totaal werden gisteren 2.600 auto's gecontroleerd op de N50.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Getuigen gezochtZWOLLE - De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak in een woning aan de Herfterlaan in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juli. De daders gingen er uiteindelijk vandoor met een onbekend geldbedrag.

De 80-jarige bewoner werd naar schatting rond 03.30 uur wakker van geluid in zijn woning. Toen hij ging kijken zag en hoorde hij twee mannen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1112KAMPEN - De brandweer heeft vanavond een brand geblust die was ontstaan in de keuken van een woning aan De Winde in Kampen. Als gevolg van de vlam in de pan werd de brandweer gealarmeerd.

Een bewoner liep een lichte verwonding op en kon behandeld worden door het personeel van de ambulance. Doordat er veel rook binnen het pand aanwezig was, werd het door de brandweer geventileerd.

Schrijf reactie (0 Reacties)

schepersREGIO - Arjen Schepers wordt per 1 september 2017 benoemd als commandant brandweer/directeur veiligheidsregio. Schepers vervulde sinds december 2016 al de rol van waarnemend commandant brandweer/directeur veiligheidsregio. Hij was van 2007 tot 2014 commandant bij de gemeentelijke brandweer in Kampen en Steenwijkerland. Sinds 2014 was hij clustercommandant midden (Zwolle - Dalfsen) bij Veiligheidsregio IJsselland.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

19990274 2040165872871483 6152969787632936896 n

KAMPEN - De politie Kampen meldt op facebook dat ze een redelijk rustige nachtdienst achter de rug heeft.

'We hebben vannacht o.a. bemiddeld in een huiselijke twist en deze zaak overgedragen aan Veilig Thuis. Voor een melding van een vernielde auto ter plaatse gegaan waarbij helaas nog geen dader is aangetroffen. In de horeca is één persoon aangehouden terzake openbare dronkenschap'.

Schrijf reactie (0 Reacties)

1112KAMPERVEEN - Vanmorgen rond 09.00 uur heeft er op de kruising van de Jules van Hasseltweg met de Kamperstraatweg een ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte één automobilist gewond, hij werd door het personeel van de ambulance onderzocht. 

De beide auto's raakten zwaarbeschadigd. De toedracht van de botsing wordt nog onderzocht. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

de7e54fc83014f6f10258203071320aeafa1b5e2

KAMPEN - In elk huishouden wordt er weleens geklust. Maar bent u zich ook bewust van het brandgevaar tijdens het klussen? In de haast of door onoplettendheid is een foutje zo gemaakt. Met soms ernstige of zelfs fatale gevolgen. De brandweer raadt u aan de volgende veiligheidsmaatregelen te hanteren. Zeker als u werkt met brandgevaarlijke stoffen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1112

KAMPEN - Op de Eilandbrug (N50) bij Kampen heeft vanmiddag rond 14.30 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden. Er zijn twee auto's frontaal met elkaar in botsing gekomen. Ook een derde auto was betrokken bij het ongeval.

Een traumahelikopter werd opgeroepen. Volgens de politie Overijssel zijn er twee dodelijke slachtoffers te betreuren. Het gaat volgens de politie om een 23-jarige man uit Giethoorn en een 61-jarige man uit Hattem. Beide mannen zaten alleen in hun auto. De derde auto liep alleen materiële schade op, terwijl de bestuurder ongedeerd uit zijn voertuig kon stappen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1911660 1474572342764175 1342766620 n

KAMPEN - Wees gewaarschuwd als u wordt gebeld door Microsoft. Een bewoner uit Kampen is onlangs slachtoffer geworden van zogenaamde 'Microsoft-oplichters'.

De slachtoffers worden gebeld door een Engelssprekende man of vrouw die zich voorstelt als medewerker van Microsoft. De beller zegt vervolgens dat er een probleem is met uw computer. De manier van oplichting verschilt: soms wordt mensen gevraagd om software te installeren waarmee hun computer wordt overgenomen, andere keren weten de criminelen toegang tot internetbankieren te verkrijgen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hennep

KAMPEN - Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DDaEoGMXoAAmWSlKAMPEN -  Vandaag werd in Kampen door de politie een verdachte aangehouden, nadat er in een woning allerlei wapentuig werd aangetroffen. De goederen werden in beslag genomen. De recherche zal de zaak nader onderzoeken.

De wijkagent meldt op Twitter: 'Dit is in ieder geval van de straat..."

 

Schrijf reactie (0 Reacties)