brandweerautoachterkant klein

KAMPEN - Bij een autobandenbedrijf in Kampen heeft in de afgelopen een grote brand gewoed. De schade aan het pand is enorm. De Veiligheidsregio IJsselland meldt op Twitter dat er asbest ligt op en langs de randen van het terrein van de betreffende gebouwen. De ontwikkeling van de brand ging gepaard met grote vuurballen en explosies.

Om 00.45 uur kreeg de brandweer de eerste melding van de brand in de Dieselstraat. Binnen een paar minuten werd opgeschaald naar een zeer grote brand. Nog voor de komst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog boven het dak van het pand uit.

De explosies die tijdens de brand te horen waren, werden waarschijnlijk veroorzaakt door gasflessen die in het pand opgeslagen stonden. Naast het autobandenbedrijf is ook een naastgelegen tweedehands autobedrijf door de brand verwoest.

Brandweerlieden wisten te voorkomen dat de brand naar omliggende gebouwen oversloeg. Binnen een paar minuten was echter al wel duidelijk dat de autobedrijven niet meer te redden waren.

Om 06.00 kon de brandweer het sein brand meester geven. Men verwacht nog lang bezig te zijn met nablussen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment