KAMPEN - Maandag 21 januari werd een bejaard echtpaar overvallen in hun eigen woning aan de Sint Nicolaasdijk. Drie gemaskerde mannen doorzochten de gehele woning naar geld, maar waren mogelijk op een verkeerd adres. Ze gingen er uiteindelijk met sieraden en een bankpas vandoor.  Met de gestolen pas werd nog geen half uur later, rond 18.30 uur, geprobeerd te pinnen bij de Rabobank aan de Meeuwenweg. In een uitzending van opsporing Verzocht van dinsdag 29 januari werd aandacht gevraagd voor deze overval. Daarbij werden deze bewakingsbeelden vertoond.

 De politie heeft de volgende vragen: 

- Wie heeft de drie mannen gezien?

- Heeft u iemand of meerdere personen zien pinnen rond 18.30 uur bij de Rabobank aan de Meeuwenweg in Kampen?

- Wie heeft er iets opvallends gezien op 21 januari in de omgeving van de Sint Nicolaasdijk in Kampen?

Mishandeld en bedreigd

Die bewuste maandagmiddag verschenen de drie mannen iets na 18.00 uur bij de achterdeur van de woning. Beide bewoners werden direct mishandeld en bedreigd. De man des huizes (81) moest van de overvallers naar boven, waardoor zijn echtgenote (80) achterbleef aan de keukentafel.

De handen van de dame werden vervolgens aan elkaar vast getapet. Toen er geen geld bleek te zijn, werd het slachtoffer ook nog hard tegen de borst gestompt. De dame raakte door deze mishandeling licht gewond.

Gevlucht richting Haatlanderdijk

Meerdere getuigen hebben na de overval mannen zien wegrennen in de richting van de Haatlanderdijk. Mogelijk heeft u ook iets opvallends gezien? Ieder detail is van groot belang, geef uw tip door via 0800 – 6070.

Intensief onderzoek

Na intensief sporen- en buurtonderzoek zijn er maandagavond twee mannen, in een verdacht voertuig, in Ens aangehouden. Diezelfde avond nog bleek echter dat ze niets met de overval te maken hadden.

Signalement drie mannen

Volgens het slachtoffer hebben de mannen een lichtgetinte huidskleur. Twee van hen spraken goed Nederlands, de derde sprak het gebrekkig. Ze droegen donkere kleding (o.a. joggingbroeken), gladde mutsen en rubberen handschoenen. Alle mannen hadden een slanke lichaamsbouw, bruine ogen en werden geschat tussen de 20 en 25 jaar oud. 

Daarnaast droegen ze allemaal een zwart/witte geblokte sjaal waarmee ze hun mond afdekte. De sjaal had een punt aan de voorkant.

Gestolen sieraden

Naast de pinpas, namen ze ook sieraden mee. Onder andere een trouwring en een Certina-horloge. Mogelijk zijn deze juwelen ergens te koop aangeboden. Herkent u een van deze sieraden? Geef uw tip door aan de politie.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment