politie2

's HEERENBROEK - De onbekende overledene betreft een 62-jarige man uit Munster. Hij is in het bijzijn van vier familieleden gecremeerd.

Op 17 juli was er een overleden man aangetroffen aan de Zwolseweg in ’s Heerenbroek. Al snel werd vastgesteld dat het om een natuurlijk overlijden ging. De identiteit van de man was tot afgelopen week een raadsel. Dankzij een tip van een politievrouw uit Noord-Nederland is het de toch gelukt de man, vandaag in het bijzijn van familie, te cremeren.

Het blijkt te gaan om een 62-jarige man uit Munster. Hij was in april door zijn familie als vermist opgegeven. De man heeft zijn woning destijds in zorgwekkende toestand verlaten. Hij stond op dat moment internationaal gesignaleerd. In mei is hij lopend aangetroffen in het noorden van Duitsland. De politieagenten die hem toen hebben gecontroleerd hebben de signalering, dus de status dat hij vermist is, opgeheven. Hier hebben ze de familie van de man later over in kennis gesteld. Hij maakte op dat moment een redelijk gezonde en heldere indruk.

De man is daarna diverse keren aangetroffen in Nederland maar heeft toen (on)bewust een valse naam opgegeven. In juni werd hij in de provincie Friesland aangetroffen door een politievrouw. Aan haar heeft de Duitse man wel zijn echte identiteit opgegeven. Echter toen zij hem had nagetrokken in het systeem stond hij niet (meer) gesignaleerd. Deze politievrouw zag vorige week toevallig de berichtgeving van de onbekende Duitse man op politie.nl. Ze heeft contact gelegd met de collega’s die de identiteit van de man onderzochten. De familie van de man is benaderd door de Duitse politie en zij herkenden hun broer van de foto die door de Nederlandse politie van hem was gemaakt. Daarna heeft er contact plaatsgevonden met de Zwolse politie.

Tipgevers en media bedankt!

Nadat de politie de foto’s van de man en zijn slaapzak had gepubliceerd, werd dit door veel media overgenomen. Er kwamen veel reacties en tips binnen die vervolgens gecheckt werden. De politie en de familie van de 62-jarige man uit Munster willen iedereen hartelijk bedanken die op welke manier dan ook heeft meegewerkt en meegedacht aan het vinden van de identiteit van de man.

De politie heeft, nu de identiteit van de man bekend is, de foto’s van hem van politie.nl en Facebook verwijderd.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment