ambulanceA kleinKAMPEN - Woensdagmiddag ontving de politie in Kampen melding van een reanimatie. Bij een winkelcentrum was iemand onwel geworden. De politie: "Toen wij arriveerden zagen wij dat omstanders aan het reanimeren waren. Onze complimenten aan iedereen die daar adequaat hulp heeft verleend!"

Het was er druk met omstanders en winkelend publiek. "Om de hulpverleners zo goed mogelijk te faciliteren, hebben wij een ruime afzetting rondom het slachtoffer gecreëerd. Daardoor ontstond er een respectabele afstand tussen omstanders en het slachtoffer, waarbij hulpverleners voldoende ruimte hadden om hun werk te doen."

Inmiddels waren er twee ambulances ter plaatse. Het slachtoffer werd - nadat hulpverlening was gegeven - door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie: "Tussen de omstanders waren jonge kinderen met hun ouders c.q. begeleiders. Er werden foto’s en filmbeelden van het slachtoffer en de hulpverlening gemaakt. Wij vragen overdenking voor het maken van foto’s en filmbeelden in dergelijke situaties in verband met respect voor slachtoffers en familieleden."

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment