genesis boek Jonathan Sacks

KAMPEN – De Lutherse kerk in Kampen start in maart met een online leesclub. Gekozen is voor het boek Genesis van rabbijn Jonathan Sacks: Sacks leert ons Genesis kennen als actuele en waardevolle levenslessen in verhaalvorm. Hij betrekt daarbij grote denkers, andere godsdiensten en wetenschappers. Een bijzonder leerzaam en inspirerend boek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail PersfotoAdVandenberg

ZWOLLE - Maandag 8 februari is er een nieuwe editie van Hedon Academy Online met als thema ‘ ‘inspiratie’. Het boek ‘Inspiratie’ van journalist Bert Middelbos en fotograaf Raymond van Olphen is de rode draad van deze Hedon Academy. Als extra gast schuift niemand minder dan Ad ‘Adje’ Vandenberg aan om over persoonlijke voorbeelden te vertellen. Moderator van Hedon Academy is Judith van der Klip. In verband met de huidige maatregelen tegen het Coronavirus is het alleen mogelijk om Hedon Academy online bij te wonen. De gratis stream start om 19:00 uur via www.hedonproductiehuis.nl/live.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail IMG 3325

KAMPEN – Elke vrijdagavond geeft organist Minne Veldman een online-orgelconcert dat uitgezonden wordt via zijn YouTube-kanaal. Zo was hij de afgelopen weken te horen vanuit o.a. Amsterdam, Delft, Zeist, Urk en Den Haag. Deze week is Kampen aan de beurt met het machtige Hinsz-orgel van de Bovenkerk op vrijdagavond 5 februari. Bijgestaan door twee dochters, die zullen registreren, speelt hij een afwisselend programma van koraalbewerkingen (van Cor Kee, Jan Zwart en Minne Veldman) en orgelliteratuur van Bach (de beroemde Toccata in F-dur), Krebs en Kellner, Guilmant, Bottazzo en Bonset.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

137532050 465274444879095 4985957067268139882 o

KAMPEN  -  De jaarlijkse wereldwijde Week van Gebed vindt dit jaar online plaats van zondag 17 tot en met zondag 24 januari. Acht Kamper kerken verzorgen iedere avond een samenkomst in de Westerkerk met als thema #blijfinmijnliefde, die live is te volgen via Youtube. Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed al ruim honderdvijftig jaar samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld. Het thema is dit jaar aangedragen door christenen uit Zwitserland. Ook in Kampen zijn er iedere avond korte gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is vanuit zijn eigen huis hartelijk welkom om de dienst digitaal bij te wonen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

harm

KAMPEN - In de Bovenkerk in Kampen wordt het nieuwe jaar feestelijk begonnen met een concert door Harm Hoeve met een aanstekelijk programma. Het concert wordt op zaterdag 2 januari vanaf 20.00 uur live uitgezonden via het YouTube kanaal van de Bovenkerk.

Schrijf reactie (0 Reacties)

p>quintus centrum voor kunsteducatie

KAMPEN - Seminars en workshops van Reni & Elisa Krijgsman (bekend van Opwekking). Een masterclass van aanbiddingsleider Stephanie Bergman of gospelzangeres Marloes van Ommen. Inspiratieclinics van onze eigen muziekdocenten Ton Nieuwkamp (saxofoon) en Jurjan Lipke (orgel). En dat allemaal bij Quintus in Kampen! Zaterdag 6 februari 2021 staat de 2e editie van Lift It Up op het programma. Een inspiratiedag voor zangers en muzikanten uit alle kerken. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

oliebollen

KAMPEN -  De Stichting Kontakt Kampen-Hongarije/Roemenië bakt woensdag 30 december weer oliebollen. U kunt oliebollen kopen van 9.00 – 16.00 uur bij Open Hof, Lelystraat 49. Prijs: € 0,75 per stuk. Een zak met 11 oliebollen kost € 7,50. De opbrengst is bestemd voor hulpverlening in Roemenië.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Minne Veldman bespeelt het Hinsz-orgel (1743) in de Bovenkerk te Kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kerstconcert De Boederband Kampen 2020

Schrijf reactie (0 Reacties)

vaandel dev

KAMPEN - Op tweede Kerstdag om 20.00 uur zal via het YouTube kanaal een samengesteld Kerstconcert te zien van D.E.V., met opnames uit de afgelopen jaren.

Het concert is gratis te bekijken via www.devkampen.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)

stereo

KAMPEN - Een  online kerstconcert van het Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo. Omdat het dit jaar geen fysiek kerstconcert kan houden in de Bovenkerk van Kampen hebben de koorleden gekozen voor een YouTube-versie, met fragmenten van kerstconcerten uit de afgelopen jaren.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPEN - Op 24 december (Kerstavond) zal om 19.30 uur een Benefietconcert te zien zijn via het YouTube kanaal van de Bovenkerk te Kampen.

harul

Schrijf reactie (0 Reacties)

En2KfNiXUAMv6qa

Schrijf reactie (0 Reacties)

pcob1

KAMPEN – De Protestants Christelijke Ouderenbond Kampen (PCOB) houdt op 16 december een Kerstmiddag. De meditaite wordt verzorgd door dominee Slotman en de muzikale medewerking komt van Herman Kamp en Herma Korenberg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

128725485 3750262568352930 4319169745687924118 o

KAMPEN -  Op zaterdag 19 december geeft Bastiaan Stolk een ‘Kerstconcert’ in de Bovenkerk van Kampen. Het concert zal bestaan uit kerstbewerkingen, literatuur en improvisaties. Naast het concert zal er ook een nieuwe CD worden gepresenteerd!

Het concert is te volgen middels deze LINK

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

def kerstnd

IJSSELMUIDEN -   De Goede Herder kerk, de Rank en de Hoeksteen organiseren ook dit jaar samen een kerstnachtdienst op 24 december om 22.00 uur. Het wordt een speciale dienst,die online zal worden uitgezonden. Thuis kunt u  meezingen en meekijken. Muzikale medewerking verlenen de blazers van Oranje.  Het thema van de dienst is: ‘You’ll never walk alone. U kunt de dienst volgendt via de site www.kerkdienstgemist.nl (de Hoeksteen).

Schrijf reactie (0 Reacties)

lutherse kerk

KAMPEN -  Vier de kerstnacht in de sfeervolle Zwaantjekerk in Kampen. Laat je ogen dwalen langs de vele lichtjes in de kerk en laat je meevoeren door spannende verhalen. Met zang van Marjo van Someren en Franca van Essen en medewerking van gemeenteleden. Voorganger is Rinus van Warven. Aanvang 20.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Volkskerstsamenzang 2020

Schrijf reactie (0 Reacties)

op de vlucht

KAMPEN – In het Noorden van Mozambique vindt al enkele jaren een onopgemerkte oorlog plaats. Islamitische extremisten beheersen een deel van de noordelijke provincie Cabo Delgado in Mozambique. Moord, onthoofding, brandstichting en verwoesting vindt er plaats. De bevolking slaat op de vlucht. In de aangrenzende provincie Niassa woont en werkt Anneke Douma, een zendelinge uit Kampen. Met haar collega’s komt zij in actie voor de bevolking die lijdt onder deze terreurcampagnes.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

d751a81bfa

KAMPEN - Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zal op zaterdag 12 december het licht van de chanoekia weer branden in de voormalige Kamper synagoge. Opperrabbijn Binyomin Jacobs zal de kaarsen net als vorig jaar aansteken. Burgemeester Bort Koelewijn ontsteekt de sjammasj waarmee de opperrabbijn de overige kaarsen laat ontbranden.In overleg met gemeente Kampen en het Stedelijk Museum is vanwege de coronamaatregelen besloten om de viering dit jaar niet buiten met een grote chanoekia en bezoekers – zoals de afgelopen vier jaar – maar binnen te laten plaatsvinden. Daarvoor wordt de chanoekia (kandelaar) gebruikt uit de permanente tentoonstelling over de voormalige Joodse gemeente in Kampen, die privébezit is. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)