heoksteen ijsselmuiden

IJSSELMUIDEN -  Hervormde gemeente De Hoeksteen te IJsselmuiden (Goudplevier 103) houdt op zaterdag 8 mei a.s. weer een inzameling voor Zending over Grenzen. Kleding en/of persoonlijke hygiëne artikelen (denk aan: tandpasta, tandenborstels of shampoo) kunt u van 09:00-12:00 uur inleveren bij de zij-ingang van het kerkgebouw. Graag in gesloten zakken inleveren i.v.m. het vervoer. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

179455600 465222194561417 7022218867493789621 n

KAMPEN - Op 23 mei vindt er een Pinksterbijeenkomst van Kampen voor Jezus plaats aan de Ambachtstraat in Kampen. De avond zal geleid worden door Lucas Zuiddam & band, Ardjan de Boo zal spreken.  Ardjan is oprichter van Kerk vol kracht en geeft spreekbeurten door het hele land.. In de regio is Ardjan de Boo het meest bekend als spreker bij de worship collective avonden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kerkk1

KAMPERVEEN - De Gereformeerde Kerk in Kamperveen is de kleinste zelfstandige gemeente van Nederland, en daar zijn de kerkleden heel trots op. Het gebouw is sterk verouderd en daar moest noodzakelijk onderhoud aan plaats vinden.

Het kerkje aan het Zuideinde West 12 te Kamperveen staat er reeds vanaf 1872, waardoor het een gemeentelijk monument is geworden. In de 70-er jaren werd er een restauratie uitgevoerd, waarbij o.a. het dak van nieuwe dakpannen werd voorzien. Leistenen werden verwijderd en 10-ton betonnen dakpannen werden gelegd. Na zoveel jaren bleek dit echter te zwaar te zijn, waardoor de muren dreigden te bezwijken en naar buiten te komen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

online verdiepingsavond

KAMPEN/IJSSELMUIDEN -  Op woensdag 21 april organiseert ZussenRood een online verdiepingsavond. Oscar Lohuis zal spreken over het thema: ‘Christen zijn in de eindtijd’. Vrouwen uit Kampen, IJsselmuiden en omgeving zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor deze interkerkelijke avond. Tijdens deze avond willen we met elkaar nadenken over de tijd waarin wij leven. Hoe moeten we deze tijd duiden en wat verlangt God van ons in deze periode? Vrouwen die zich aanmelden, ontvangen via de mail een link waarop ze kunnen inloggen. Na de lezing van Oscar Lohuis, is er de mogelijkheid om vragen aan hem te stellen via de chat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ed572dcb 92b1 4e2b 8882 8182f6df1b8d thumb840

KAMPEN - Janske Visscher (33) en Jolanda Walhout (48) gaan zich inzetten voor de muskathlon van Open Doors. Als de maatregelen het toelaten willen ze in oktober 2021 naar Zuid-Korea. Janske gaat een halve marathon hardlopen en Jolanda gaat 120 km mountainbiken op 1 dag, omdat ze geraakt zijn door het lijden van de kerk in Noord-Korea.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ka

KAMPEN - Vanuit De Bovenkerk te Kampen wordt op zaterdag 17 april een online presentatie gegeven over het werk van Karunia op Papoea door Pieter en Jacomien van der Wilt. Deze presentatie gaat gepaard met muzikale momenten op orgel en piano door de broers Hermen & Roderick van Arnhem uit Staphorst. Ook ds. G.J. Baan, predikant van de Gereformeerde Gemeente van Rotterdam-Zuidwijk en voorzitter van Karunia Foundation zal zorgdragen voor een muzikaal intermezzo. Hij brengt op het Reil-orgel onder andere muziek van Bach ten gehore.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail affiche passie pasen bovenkerk 2021

KAMPEN -  Organist Harm Hoeve maakt in deze tijd gebruik van de moderne techniek om u toch te kunnen laten genieten van een concert. Op Witte Donderdag, 1 april, speelt hij vanaf 20:00 uur op het beroemde orgel van de Bovenkerk in Kampen een online-concert met bekende lijdens- en opstandingsliederen. Door af te stemmen op het YouTube-kanaal van Harm Hoeve kunt u via uw beeldscherm thuis luisteren en kijken. Het concert blijft een aantal weken online, dus u kunt ook op een ander moment inschakelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bijbel 1

ZALK -  Net als vorig jaar zijn ook dit jaar vanwege de coronamaatregelen de Stille-Week-bijeenkomsten (29 maart – 1 april) in Zalk alleen online te volgen.Het hoofdthema van de Stille week is Ik ben er voor jou!! Daarmee wordt voort geborduurd op de huis aan huis verspreide veertigdagentijdkalender 2021. Elke dag wordt het hoofdthema vanuit een onderliggend thema benaderd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

165260352 2846624855591009 3868326169403946176 o

ZWOLLE/KAMPEN - Vanaf zondag 28 maart de eerste aflevering van Passie en Pasen voor iedereen.Aflevering 1 vanuit De Peperbus te Zwollen. Afleveringen 2 en 3 vanuit de Bovenkerk te Kampen.

Te zien via  https://youtu.be/F9FoggIg32k

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kopie van Kopie van Afbeelding livestream met tekst 2

KAMPEN -  Op vrijdag 26 maart vanaf 19.30 uur kunt u thuis via een livestream meedoen met een muzikale Israëlavond! tijdens 'Heel Holland zingt voor Israël'  vanuit de Bovenkerk in Kampen. De avond wordt georganiseerd door Christenen voor Israël. Aanvang 19.30 uur.

Zing mee onder leiding van de vaste musici van het Holland-Koor:

  • Jan Lenselink (piano)
  • Noortje van Middelkoop (panfluit)
  • Chloë Elsenaar (viool)
  • Ronald IJmker (orgel).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

genesis boek Jonathan Sacks

KAMPEN – De Lutherse kerk in Kampen start in maart met een online leesclub. Gekozen is voor het boek Genesis van rabbijn Jonathan Sacks: Sacks leert ons Genesis kennen als actuele en waardevolle levenslessen in verhaalvorm. Hij betrekt daarbij grote denkers, andere godsdiensten en wetenschappers. Een bijzonder leerzaam en inspirerend boek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail PersfotoAdVandenberg

ZWOLLE - Maandag 8 februari is er een nieuwe editie van Hedon Academy Online met als thema ‘ ‘inspiratie’. Het boek ‘Inspiratie’ van journalist Bert Middelbos en fotograaf Raymond van Olphen is de rode draad van deze Hedon Academy. Als extra gast schuift niemand minder dan Ad ‘Adje’ Vandenberg aan om over persoonlijke voorbeelden te vertellen. Moderator van Hedon Academy is Judith van der Klip. In verband met de huidige maatregelen tegen het Coronavirus is het alleen mogelijk om Hedon Academy online bij te wonen. De gratis stream start om 19:00 uur via www.hedonproductiehuis.nl/live.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail IMG 3325

KAMPEN – Elke vrijdagavond geeft organist Minne Veldman een online-orgelconcert dat uitgezonden wordt via zijn YouTube-kanaal. Zo was hij de afgelopen weken te horen vanuit o.a. Amsterdam, Delft, Zeist, Urk en Den Haag. Deze week is Kampen aan de beurt met het machtige Hinsz-orgel van de Bovenkerk op vrijdagavond 5 februari. Bijgestaan door twee dochters, die zullen registreren, speelt hij een afwisselend programma van koraalbewerkingen (van Cor Kee, Jan Zwart en Minne Veldman) en orgelliteratuur van Bach (de beroemde Toccata in F-dur), Krebs en Kellner, Guilmant, Bottazzo en Bonset.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

137532050 465274444879095 4985957067268139882 o

KAMPEN  -  De jaarlijkse wereldwijde Week van Gebed vindt dit jaar online plaats van zondag 17 tot en met zondag 24 januari. Acht Kamper kerken verzorgen iedere avond een samenkomst in de Westerkerk met als thema #blijfinmijnliefde, die live is te volgen via Youtube. Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed al ruim honderdvijftig jaar samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld. Het thema is dit jaar aangedragen door christenen uit Zwitserland. Ook in Kampen zijn er iedere avond korte gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is vanuit zijn eigen huis hartelijk welkom om de dienst digitaal bij te wonen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

harm

KAMPEN - In de Bovenkerk in Kampen wordt het nieuwe jaar feestelijk begonnen met een concert door Harm Hoeve met een aanstekelijk programma. Het concert wordt op zaterdag 2 januari vanaf 20.00 uur live uitgezonden via het YouTube kanaal van de Bovenkerk.

Schrijf reactie (0 Reacties)

p>quintus centrum voor kunsteducatie

KAMPEN - Seminars en workshops van Reni & Elisa Krijgsman (bekend van Opwekking). Een masterclass van aanbiddingsleider Stephanie Bergman of gospelzangeres Marloes van Ommen. Inspiratieclinics van onze eigen muziekdocenten Ton Nieuwkamp (saxofoon) en Jurjan Lipke (orgel). En dat allemaal bij Quintus in Kampen! Zaterdag 6 februari 2021 staat de 2e editie van Lift It Up op het programma. Een inspiratiedag voor zangers en muzikanten uit alle kerken. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

oliebollen

KAMPEN -  De Stichting Kontakt Kampen-Hongarije/Roemenië bakt woensdag 30 december weer oliebollen. U kunt oliebollen kopen van 9.00 – 16.00 uur bij Open Hof, Lelystraat 49. Prijs: € 0,75 per stuk. Een zak met 11 oliebollen kost € 7,50. De opbrengst is bestemd voor hulpverlening in Roemenië.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Minne Veldman bespeelt het Hinsz-orgel (1743) in de Bovenkerk te Kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kerstconcert De Boederband Kampen 2020

Schrijf reactie (0 Reacties)

vaandel dev

KAMPEN - Op tweede Kerstdag om 20.00 uur zal via het YouTube kanaal een samengesteld Kerstconcert te zien van D.E.V., met opnames uit de afgelopen jaren.

Het concert is gratis te bekijken via www.devkampen.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)