Anneke van der Velde foto door Freddy Schinkel FS589901 1

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Eerder al volgden ze de RIVM-richtlijnen en streepten ze bij de vrijzinnigen kerkdiensten en activiteiten door om zo de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze week lanceert voorganger Anneke van der Velde van de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder (VvV) een eigen podcast, zodat ze haar gemeente een (extra) hart onder de riem kan steken. ‘Onze paasdienst, een belangrijke viering voor christenen zou ik graag op video willen vastleggen en zo willen delen’, aldus de inventieve voorganger. De VvV telt relatief gezien veel oudere leden; mensen die allemaal binnen de zogenoemde risicogroep vallen. Zelfs zonder de richtlijnen van de RIVM zouden deze mensen daarom al uit eigen beweging thuis zijn gebleven, zo weet Van der Velde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wil

Om 10.00 uurvanmorgen gaat Wilbert Magré live op zijnYamaha vleugel spelen vanuit zijn woonkamer. Hij brengt enkele geestelijke liederen. 'Luister je ook thuis mee met een bakje koffie? '

De livestream is te bekijken via: www.facebook.com/wilbert.magre

Schrijf reactie (0 Reacties)

leger des heils

KAMPEN -  Een Door het coronavirus kunnen we helaas niet meer op bezoek bij onze opa's en oma's of onze oudere ooms en tantes. Ook onze meester of juf zien we alleen nog via een computer scherm.Maar..... gelukkig kunnen we nog wel post naar elkaar sturen. En hoe leuk is het, als deze post ook nog eens een bloem is die open gaat! Het Leger des Heils Kampen komt met een leuk initiatief: een persoonlijke, vrolijke gebedsbloem.

Als je op deze link klinkt, kun je je eigen gebedsbloem downloaden.

Print de bloem vervolgens uit en maak er een prachtig vrolijk kunstwerk van. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

normal2453

Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. De Raad sluit hierin aan bij een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.    

Help mee om dit teken van troost en hoop te laten horen en luid de klok(ken) van uw kerk op woensdag 18 en 25 maart en 1 april tussen 19.00 en 19.15 uur! 

Schrijf reactie (0 Reacties)

holding hands 752878 1920

ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland organiseren een Dag van Nationaal Gebed op woensdag 18 maart. Dit in verband met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Met de Dag van Nationaal Gebed willen de organisatoren de kans geven om in gebed ‘ongerustheid over te geven aan God en anderen, bijvoorbeeld zorgpersoneel, te zegenen’. Nederland is, net als grote delen van de wereld, getroffen door het coronavirus. De situatie wordt met de dag ernstiger en de maatregelen treffen steeds meer mensen direct. Mark de Boer, woordvoerder namens de initiatiefnemers: “Het leed en de onzekerheid die deze situatie met zich meebrengt, is voor iedereen voelbaar. Als christenen geloven we dat we ons daar niet door hoeven te laten leiden. We mogen vertrouwen dat God ook in deze situatie de Heer is.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

korps kampen

KAMPEN - Net als vele andere geloofsgemeenschappen houdt het Leger des Heils in Kampen tot nader order (6 april) op zondagmorgen haar deuren gesloten in verband met de corona uitbraak in Nederland:  “Maar dat betekent niet dat we niet voor onze medemens klaar staan”, aldus kapitein Eric Kamperman, voorganger van het Leger des Heils. “Integendeel. Juist in deze tijden voelen we ons geroepen om heel praktisch de opdracht van Jezus na te leven: Heb uw naaste lief als uzelf. We willen graag, daar waar kan, mensen onze hulp aan bieden. In het bijzonder onze meest kwetsbare medemensen."

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

protestants

KAMPEN - De landelijke overheid heeft de maatregel afgekondigd dat alle openbare bijeenkomsten met meer dan 100 deelnemers worden afgelast. De landelijke kerk volgt deze richtlijn en geeft gemeenten het advies om de kerkdiensten voor komende zondag niet door te laten gaan. De wijkkerkenraden van de Protestantse Gemeente Kampen hebben, in overleg met de Algemene Kerkenraad, als volgt besloten: Wijkgemeente Broederkerk en Westerkerk houden om resp. 9.30 en 10.00 uur en 17.00 uur een dienst zonder publiek, bezoekers worden niet toegelaten. De dienst wordt rechtstreeks via kerkomroep.nl en uiteraard het gebruikelijke middel kerkradio, uitgezonden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

lutherse kerk

KAMPEN - Uitgeverij van Warven organiseert op zaterdag 28 maart a.s. een symposium in Lutherse Kerk in Kampen, met als thema ‘Op weg naar een nieuwe religie.’ Wil religie in de moderne tijd nog zin hebben dan zal ze ons de weg moeten wijzen naar radicale medemenselijkheid. Volgens filosoof John Caputo is God is niet de baas van de Hemel & Aarde BV. De Eeuwige komt juist tot bestaan in mensen die belangeloos naar hun medeschepselen omzien. Het Oude Testament begint niet voor niets met het woord Genesis dat menswording betekent. En het ‘wordt mens…’ is ook de centrale gedachte in het hindoeïsme. Volgens Caputo is het in de gevestigde religie allemaal zo voorspelbaar, het draait te veel om ‘ik, mij en mijn’: om verhoring van mijn gebed, redding van mijn zonden, verlossing uit mijn graf – in ruil voor goede werken en een munt in de collecte.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hyk

KAMPEN - Op 12 maart 2020 hebben de overheid en het RIVM bepaald dat evenementen met meer dan 100 bezoekers moeten worden afgelast, i.v.m. de verspreiding van het coronavirus.

Daarom is besloten dat The HYKANON Passion op 28 en 29 maart a.s. niet kan plaatsvinden. Houd de social media van  The HYKANON Passion in de gaten voor meer informatie en het mogelijk verplaatsen van dit evenement naar een later moment.

Schrijf reactie (0 Reacties)

lutherse kerk

KAMPEN -  Heleen van Els is componist en maakt bijzondere muziek: spiritueel, maatschappelijk betrokken. Op 22 maart brengt zij in de Lutherse kerk het stuk Menens, aanvang 15.00 uur.  Dit is een dringend en indringend stuk van haar: het is Menens. Menens gaat over de ecocide, de vernietiging van levens, de vernietiging van onze leefomgeving en daardoor ons zelf. Tijd voor actie dus !

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

passage

IJSSELMUIDEN - Passage IJsselmuiden komt dinsdag 17 maart om 19.45 uur bijeen in Ger. kerk "De Bron" Dijkgraafstraat 4.

Diëtiste praktijk van Asselt uit Kampen komt met een presentatie "Gezonde voeding om vitaal ouder te worden" door mevr. A. Hardeman.

Schrijf reactie (0 Reacties)

72586 min

KAMPEN -  Start het weekend op vrijdagavond met een uur muziek en een gezellig nagesprek. Kom daarvoor naar het vrijdagavondconcert in de Lutherse kerk dat op elke derde vrijdag van de maand wordt georganiseerd. 

Op  vrijdag 20 maart kun je luisteren naar het kleinkoor Con Spirito onder leiding van Marijn de Jong. Zij zingen muziek van o.a. Bach, Kuhnau en Stopfort.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

BIJBEL4

KAMPEN - Na de verbonden die God sloot met Abraham en Mozes hoopt drs. Jacob Keegstra op de 3e avond over het thema 'Gods grote verbonden' Gods nieuwe verbond met Jezus te behandelen. Waren deze eerste 2 verbonden gesloten met zondige mensen om Gods onvoorwaardelijke trouw aan hen [en aan Zijn volk] te bewijzen, dit verbond is van een geheel andere orde. Jacob Keegstra hoopt u opnieuw mee te nemen in een zoektocht door de Schrift om met ons dit verbond te ontleden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

16681562 1878576522419641 2543005063710380006 n

KAMPEN -  Zondag 15 maart wordt in de Nieuwe Kerk in Kampen een nieuwe Lighthousedienst gehouden. Dit keer is gekozen voor het thema: Vastenzeker. Nu de 40-dagen tijd weer begonnen is, is vasten weer een hot-topic. De laatste jaren is het vasten steeds populairder geworden; denk maar aan dry January en Intermittend Fasting. Ook hoeven we nu niet meer per se alleen te vasten op voedsel. Stoptober, Movember of 40 dagen zonder social media, je kunt het zo gek nog niet bedenken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

burgwalkerk

KAMPEN - Op zondagmiddag 15 maart a.s. wordt om 15.00 uur de aftrap gegeven voor de nieuwe serie “Jong Talent in De Burgwal”. Tijdens het eerste concert in deze reeks hebben we twee bijzondere jonge solisten uitgenodigd: Dante en Zohra Jongerius uit Zoetermeer. Dante studeert blokfluit en traverso aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Zohra volgt aan hetzelfde instituut de School voor Jong Talent en bekwaamt zich op viool en barokviool.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

82554914 2954703751229284 4640565150892425216 o 1

KAMPEN - Zaterdag 14 maart 2020 van 20:00 - 21:30 uur organiseest Higher Level het Worship event "Way Maker" . 
De mensen die al eerder een concert van het koor hebben bezocht weten dat naast het luisteren van de liederen, het samen zingen centraal staat. 

Dit worship event wordt gehouden in de Broederkerk in Kampen. Tickets via at-tickets.nl

Ook kaartverkoop aan de deur:  €10,00
Graag contact geld meenemen voor koffie/ thee.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Afbeelding1

IJSSELMUIDEN -  Om het belangrijke werk van Genemuider MAF-piloot Arjan Paas door te laten gaan, organiseert de Thuisfrontcommissie van het gezin jaarlijks verschillende acties om de uitzending te bekostigen. Gelukkig zijn er ook veel sponsoren. Een MAF-piloot ontvangt namelijk geen salaris, maar moet zelf in zijn onderhoud voorzien. De ThuisFrontCommissie (TFC) helpt daarbij. Eén van de acties die de TFC jaarlijks, twee keer, organiseert is de kledingverkoop. Bij velen van u wellicht bekend.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

burgwalkerk

KAMPEN - Op zaterdag 28 maart is in De Burgwal een uitvoering van het oratorium Van Liefde Ongekend van Johan Bredewout. Het Passie- en Paasconcert wordt groots uitgevoerd met de twee koren DEV Zalk en Rejoice Kampen, symfonieorkest Fidelio, piano en orgel. Het geheel staat onder leiding van Marijn de Jong. Aanvang 19.30 uur. Kaarten in de voorverkoop 10,00 euro (jan.kuipers@ziggo.nl) en aan de zaal 12,00 euro.

Schrijf reactie (0 Reacties)

buitenkerk

KAMPEN - Op 15 maart verzorgt de Schola Cantorum Campensis onder leiding van Ditty van den Berg weer een gregoriaanse vesper in de Buitenkerk (Buitennieuwstraat). De vesper begint om 16.30 uur. De korte lezing uit de Bijbel gaat, verrassend misschien, over sport. De apostel Paulus vergelijkt zichzelf met een hardloper die de wedstrijd wil winnen. Hij wil de prijs in de wacht slepen en moet daarvoor trainen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

openhofbazaar

KAMPEN - Op zaterdag 7 maart 2020 (10:00 - 15:00 uur) s er een Bazaar in Open Hof met een gezellige rommelmarkt, kramen, verloting, muziek, spelletjes en van 12.00 – 13.00 uur een pannenkoekenfestijn! De opbrengst van de bazaar is voor het wijkfonds. Het geld wordt besteed aan de activiteiten binnen de kerk van jong tot oud.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)