fly

KAMPERVEEN -  Op zondag 2 februari wordt in de Gereformeerde Kerk in Kamperveen weer een e-meeting gevierd. E-meeting staat voor: ontmoeting voor iedereen en samen God ontmoeten in Woord, Gebed en met muziek. Samen met spreker Herman Wijnne uit Zwolle wordt nagedacht over het thema: 'op wie wil jij lijken?'. Muzikale medewerking wordt verleend door een combo bestaande uit: Jaques van Marle uit Kamperveen, Ludy Bronsema uit Emmeloord en Conny Fikse uit Kamperveen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Jeugddienst 2 februari 2020

KAMPEREILAND - Op zondagavond 2 februari organiseert de jeugddienstcommissie van de Hervormde Gemeente Kampereiland een schuurdienst, met als thema: Wat gaat er van de kerk uit, als de kerk uit gaat? Spreker deze avond is ds. Henriëtte Nieuwenhuis. De band Eastern Way zal de dienst muzikaal begeleiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jan

KAMPEN - Jan Zwart presenteert zijn boek ‘’De schipper en de Vader’’ op 29 januari in evangelische boekwinkel de Rank Kampen! Jan Zwart is opgegroeid in Zaandam. Zijn jeugd stond in het teken van de scheepvaart.

Wie de naam Jan Zwart hoort denkt al snel aan Mission Aviation Fellowship (MAF) waar hij oprichter is van de Nederlandse tak. Later richtte hij met zijn vrouw Roberta nog een andere zendingsorganisatie op en reisden zij naar vele landen om daar het zendingswerk te bemoedigen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

openhof

KAMPEN -  In Het Open Hof wordt zondag 19 januari een Taizéviering gehouden. Dit is een meditatieve viering die teruggaat op de vieringen van de interkerkelijke broedergemeenschap in het Bourgondische dorp Taizé in Frankrijk.

De viering duurt tot ongeveer 19:45 uur. Het inzingen begint om 18:50 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

joy

KAMPEN - Koorlid Marina van Joyful Sound gaat zich inzetten voor Compassion en gaat de vierdaagse lopen in Oeganda. Daarom organiseert Joyful Sound zaterdag 25 januari een benefietconcert. Het concert, dat om 19.30 uur begint, wordt gehouden bij Prisma aan de Marinus Postlaan 1a in Kampen. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte houden.

Voor meer info over het doel: waar Maina zich gaat inzetten: https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/2792/marina-postuma.html

Schrijf reactie (0 Reacties)

BOVENKERK3

KAMPEN -  Een Choral Evensong is een gezongen Anglicaanse getijdendienst waarin de muziek het Woord voert. Op zaterdag 8 februari is er en Choral Evensong in de historische Bovenkerk. Het Kampen Boys Choir zingt dan onder leiding van Rintje te Wies en Sander Van den Houten bespeelt het magnifieke Hinsz-orgel.  Het is van 16:30  tot 17:15 uur. De toegang is gratis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

alpha

KAMPEN -   Vanuit ‘de Stroom’ gaat op 20 januari een nieuwe Alpha cursus starten, waarbij in ongeveer tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekt wordt wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus wordt gegeven op het Onderdijks in de Zijstroom (Bouwkamp 4). De eerste avond begint om 19.00 uur met een maaltijd en zal 21.45 afgelopen zijn. Je kunt deze startavond ook komen kijken of de cursus wat voor je is. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

f1b9ee1e5c17442abb09292ae5bebcf0773f6460

KAMPEN - Zaterdagavond 22 februari wordt er weer een sing-in georganiseerd door 'Sing-in Kampen'. Het doel van dit initiatief is om jongeren en kerken in Kampen en omgeving met elkaar te verbinden en samen God te prijzen.

De avond zal gehouden worden aan de Buiten Nieuwstraat 69. Het thema van de avond is 'Wees sterk en houd moed'. De avond is bedoeld voor jong & oud en is kerkbreed gericht. Kortom, iedereen is welkom!

Schrijf reactie (0 Reacties)

Poster Week van Gebed 2020 digitale versie

KAMPEN - Zeven Kamper kerken doen van 20 tot en met 26 januari mee met de internationale week van gebed. Het thema is “Buitengewoon”. Christenen in de hele wereld komen tijdens deze gebedsweek samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld. Het thema is dit jaar aangedragen door christenen uit Malta.

Het thema “Buitengewoon” ligt dicht bij de bevolking van Malta. Het Bijbelboek Handelingen vertelt dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bb2391cc8d97618ed453eb157cdd53187651c88e

KAMPEN-  Op dinsdag 21 januari 2020 begint in Kampen een Kairoscursus. Deze cursus die gaat over Gods plan met de wereld en onze rol daarin“Waar vind ik antwoorden op mijn vragen over de rol van de kerk in de wereld? Wat kan ik doen?” Veel christenen lopen met deze vragen. Vaak houdt hun zoektocht daar op. Om die reden is Kairos ontwikkeld. Een cursus voor christenen die er werk van willen maken! In negen lessen laat die Gods plan met de mensheid zien. Je raakt gemotiveerd en krijgt een Bijbels, historisch, cultureel en structureel kader en daarbinnen kun je eigen keuzes en afwegingen maken. Passend bij jouw kerkelijke en persoonlijke omstandigheden. Meer info op http://www.kairoscursus.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

lutherse kerk

KAMPEN - Start het weekend op vrijdagavond met een uurtje muziek en kom daarvoor naar het maandelijkse vrijdagavondconcert in de Lutherse kerk: een goed alternatief voor winkelen op de koopavond.  Vanaf 24 januari 2020 is het er elke derde vrijdag van de maand in de Lutherse kerk. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20200112 van zilveren sporen

KAMPEN  -  Op zondag 26 januari 2020 om 19.00 uur leidt ds. Bart Gijsbertsen voor de 50e keer een dienst in de serie ‘Leerdiensten Tora en Evangelie (LTE)’. De dienst vindt plaats in het Open Hof (Lelystraat 49) te Kampen. Op diezelfde avond vindt een presentatie plaats van zijn boek: Van zilveren sporen, een gang door het synagogale jaar met een oor naar de kerk. Dit boek geeft een indruk van de leerdiensten Tora en Evangelie in Open Hof te Kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Maarten Luther 4

KAMPEN - Vijfhonderd jaar geleden schreef Luther een bevlogen verhaal ‘(over) de vrijheid van een christenmens’. Wat dan tegenwoordig heet ‘gelukskunde’ en ‘positieve psychologie’, was voor Luther al gesneden koek, zo blijkt uit dit boekje. Zijn tekst is ook nu uitermate leesbaar, inspirerend en aanstekelijk. Zo gebruikt hij voor de ziel het beeld van een ‘heel arm, ontrouw, overspelig meisje’ (die zomaar ineens een aanzoek krijgt van Christus!). En dan heb je de vrijheid om te aanvaarden dat je bemind en geaccepteerd wordt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

pb VvV Zondag Anders 19 jan Anneke van der Velde foto door Freddy SchinkelDoor Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – De Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder organiseert regelmatig zogenoemde ‘Zondag Anders’ kerkdiensten, die ook voor niet-kerkelijke mensen een mooi moment van bezinning kunnen zijn. Zondag 19 januari staat de eerstvolgende gepland. De paraplu van deze Zondag Anders is: ‘waar geloof ik in?’. Voorganger Anneke van der Velde nodigt een ieder uit om dit te komen vertellen. ‘Deze zondag mag iedere leek een eigen preek houden!’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

pb kunst vvv 16 jan vluchtelingen Cathien Steen

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – In Levensbron, het verenigingsgebouw van de vrijzinnigen in Kampen, vindt donderdag 16 januari de presentatie ‘Wees het oog van de wereld’ van Cathien Steen plaats. Zij maakte naar aanleiding van een verblijf in Palestina een aantal fraaie schilderijen van mensen die zij in het kader van Doopsgezind Wereldwerk in Israël en Palestina heeft ontmoet. Donderdagavond 16 januari deelt zij verhalen en portretten met ons.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

joh de heer

KAMPERVEEN -  Op zondag 19 januari is het weer zover: een Johannes-de-Heer-dienst in het kleine kerkje in Zuideinde. Vertrouwd en karakteristiek. Dat past bij dat kleine kerkje en daarom past het ook zo goed bij de oude vertrouwde liederen die worden gezongen uit de bundel van Johannes de Heer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thomas

KAMPEN -  In Het Open Hof in Kampen is op dinsdag 21 januari een film te zien over Thomas a Kempis, een Zwolse kloosterling ( 1380-1471). Thomas a Kempis was een van de voormannen van de Moderne Devotie. De grootste en belangrijkste Nederlandse hervormings- en missionaire beweging. In de film worden plaatsen bezocht die herinneren aan het leven en werk van Thomas a Kempis . Beelden vanuit zijn geboorteplaats Kempen, de stad van de Moderne Devotie Deventer en ook Windesheim, Zwolle en de Agnietenberg komen voorbij.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPEN - Drs Jacob Keegstra spreekt dinsdag 21 januari over het onderwerp 'Gods grote verbonden  – verbond met Abraham'.

Datum dinsdag 21 januari
Tijd 20.00 u
Locatie Lemkerzaal, Broederhuis, Broederstraat 16 Kampen

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bijbel foto door Pexels

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – De Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder organiseert maandag 13 januari in haar verenigingsgebouw Levensbron weer een Bijbelavond met als centraal thema ‘de tien geboden’. Deze avond behandelen ze het vijfde en zesde gebod. Een ieder is van harte welkom om mee te praten.

‘De tien geboden lijken een beetje in tegenspraak met ons jaarthema ‘vrijheid’, maar misschien zijn deze geboden wel wegwijzers naar èchte vrijheid zoals in de Bijbel wordt bedoeld’, aldus voorganger Anneke van der Velde, die deze avond leidt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gfe

KAMPEN - Vraag iemand om gospel als stijl te beschrijven en je krijgt verschillende reacties. Geen wonder eigenlijk, want gospel heeft alles in zich om samen te kunnen smelten met andere stijlen. Het is een stijl voor iedereen. Op 19 januari 2020 kun je dit zelf ontdekken bij Gospel For Everyone: Gospel Party & Soul All-star -edtion. Een grootse gospel party in de Stadsgehoorzaal in Kampen laat je genieten van en meeswingen met een groot (lokaal) koor en gastzangers waaronder Rocq-E Harrell van Big Black & Beautiful en Dwight Dissels. Tel er een groep tieners, solisten, dansers en een swingende live band bij op en je hebt een avond die zich met niets laat vergelijken. Het programma staat onder leiding van gospelzanger Elvis E en Talita Angwarmasse als creatief vormgever en coach.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)