vbk

KAMPEN - Elk jaar is er de VakantieBijbelWeek in de laatste week van de zomervakantie. Helaas kan dat dit jaar niet op de gewone manier. Toch willen de organisatoren deze week niet ongemerkt voorbij laten gaan! De kinderen kunnen online meedoen aan de VakantieBijbelWeek. Er is een spiksplinternieuw programma gemaakt met onder andere verhalen, sketches en knutselwerkjes! Ook is er een kleurwedstrijd met leuke prijzen! Opgeven kan tot vrijdag 10 juli a.s. op het volgende mailadres: vakantiebijbelweekkampen@gmail.com. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bovenkerk

KAMPEN - Naast de vele avondconcerten in de Kamper Bovenkerk, waarvoor u een entree moet betalen, is er  deze zomer ook weer de prachtige reeks van zaterdagmiddagconcerten. Hiervoor is de toegang vrij. Er worden over het algemeen bekende en toegankelijke werken gespeeld door (meestal) jonge enthousiaste musici op allerlei instrumenten gecombineerd met het prachtige koororgel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kik

KAMPEN - Kerken in Kampen (KIK) nodigt iedereen van harte uit voor haar wekelijkse online-Middagpauzediensten vanuit de Bovenkerk. Iedere week is er een andere voorganger van een van de Kamper kerken. Vaste organist is Gerwin van der Plaats. De diensten zijn deze maand alleen te volgen via internet.

De Middagpauzediensten zijn een traditie rondom de Kamperui(t)dagen, die jaarlijks tienduizenden toeristen naar Kampen trekken. Ze duren een half uur en vormen voor inwoners en bezoekers van de stad een moment van rust en bezinning in de eeuwenoude Bovenkerk. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bovenkerk

KAMPEN - Naast de vele avondconcerten in de Kamper Bovenkerk waarvoor u een entree moet betalen, begint deze  zomer ook weer de prachtige reeks van zaterdagmiddagconcerten waarbij de toegang vrij is! Een zeer toegankelijke serie waarbij u, met uw (klein) kinderen niet mag ontbreken. Zoals al vele jaren: iedere zaterdag in de maanden juli en augustus beginnen de concerten om 15:00 uur, de deur gaat een half uur eerder open. De programma-onderdelen worden meestal mondeling aangekondigd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Ab Weegenaar januari 2018

KAMPEN - Ab Weegenaar viert dit jaar het feit dat hij 25 jaar als organist verbonden is aan de Bovenkerk en opent op 2 juli de zomerserie. Op het programma staan romantische werken uit zowel de Nederlandse als Franse orgelliteratuur. Hij speelt van Hendrik Andriessen ‘Aria’ en ‘Fête-Dieu’ en van Jan Zwart ‘Sombere muziek over Psalm 103’ en diens Fantasie over het Lutherlied: ‘Een vaste burg is onze God’ vers 8. Ook speelt hij de Litanies van de in de tweede wereld oorlog gesneuvelde Jehan Alain. Hij besluit zijn concert met het spelen van ‘Carillon de Westminster’ van Louis Vierne.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Cantatedienst min 520x736

KAMPEN - De Bachcantate BWV 58: ‘Ach Gott, wie manches Herzeleid’ wordt op zondagochtend 28 juni uitgevoerd in de Lutherse kerk in Kampen. Deze Bachcantate kent alleen solozang en is om die reden gekozen. Voorganger is Emo van Halsema. Het ensemble staat olv Marijn de Jong en er wordt gezongen door  Joalien van den Houten, sopraan en Paul Beunders, bas. Het orgel wordt bespeeld door Ab Weegenaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bovenkerk

KAMPEN - Naast de vele  avondconcerten in de Kamper Bovenkerk waarvoor u een entree moet betalen, begint deze  zomer ook weer de prachtige reeks van zaterdagmiddagconcerten waarbij de toegang vrij is! Een zeer toegankelijke serie waarbij u, met uw (klein) kinderen niet mag ontbreken. Zoals al vele jaren: iedere zaterdag in de maanden juli en augustus beginnen de concerten om 15:00 uur, de deur gaat een half uur eerder open. De programma-onderdelen worden meestal mondeling aangekondigd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ab

KAMPEN - Ab Weegenaar viert dit jaar dat hij 25 jaar organist is van de Bovenkerk te Kampen en tevens 50 jaar kerkmusicus. Op 2 juli geeft hij daarom een jubileumconcert in de Bovenkerk te Kampen. Aanvang 20.00 uur.

!In verband met de Corona-maatregelen is reserveren verplicht. Zie voor alle informatie over het reserveren en de genomen maatregelen: www.debovenkerk.nl/orgelconcerten

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie overijssel

REGIO - Aanvullend op de noodhulp van het Rijk en de vele acties die provincies reeds in gang heeft gezet stellen Gedeputeerde Staten van Overijssel een aantal extra maatregelen voor in de aanpak van de coronacrisis. Op de korte termijn wil het college noodmaatregelen treffen voor het openbaar vervoer en de culturele sector. Daarnaast wil het ondernemers en instellingen helpen om deze lastige periode door te komen door het werken aan verdere digitalisering en andere slimme oplossingen in de 1,5 meter samenleving te stimuleren. Commissaris van de Koning Andries Heidema: “De coronacrisis heeft ingrijpende gevolgen en raakt onze Overijsselse samenleving in de kern. Tegelijkertijd zien we enorme positieve en hoopvolle ontwikkelingen. Om samen te blijven bouwen aan Overijssel willen we waar nodig en mogelijk bijdragen aan de aanpak van de coronacrisis en kansen benutten.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tgv

KAMPEN - Waar ga je naartoe? Waar kom je vandaan? Heeft het leven zin? Levensvragen die jij je misschien op dit moment stelt. Vanuit het christelijk geloof blijken verrassende antwoorden en inzichten mogelijk. Deze inzichten en antwoorden krijg je aangereikt in de driejarige cursus Theologische Verdieping voor Geïnteresseerden (TVG) in Kampen. TVG IJsselland (voorheen Kampen) is uniek in zijn soort: de cursus biedt een breed palet aan mogelijke antwoorden op theologische onderwerpen. Daarmee is er ruimte voor verschillen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 DSC8758 min 1

KAMPEN - Na enkele maanden zonder orgelconcerten, of hooguit op afstand via een livestream thuis, mogen per 1 juli de deuren van kerken en concertzalen weer open voor maximaal 100 bezoekers. Dat betekent dat ook de woensdagavondserie in de Kamper Bovenkerk deze zomer weer doorgang zal vinden. In een serie van negen veelbelovende orgelconcerten zal de liefhebber van romantische orgelmuziek dan weer ruimschoots aan zijn trekken kunnen komen. Op www.orgelseriekampen.nl zijn alle concerten te vinden. Bezoekers dienen vooraf via de website te reserveren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

BOVENKERK3

KAMPEN - Gerben Budding speelt op vrijdag 5 juni twee keer het koororgel van de Bovenkerk.  Het eerste concert begint om 19:00 uur en het tweede concert 20.30 uur. Maximaal aantal bezoekers per keer: 30. De kerk is een kwartier voor aanvang open.

Geen ticketverkoop aan de kerk. Alleen in voorverkoop via www.kampenboyschoir.nl 

Schrijf reactie (0 Reacties)

5b012dfc23597cf7af8529624da41b36a20b7542

KAMPEN - Op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni, geeft Everhard Zwart eenconcert in de Bovenkerk in Kampen.  Aanvang 16.00 uur. Het concert staat in het teken van Hollandse Koraalkunst. 

Er kunnen maximaal 30 bezoekers toegelaten worden in de kerk. Reserven kan via de QR-code.

Schrijf reactie (0 Reacties)

pinkcon

KAMPEN -Vrijdag 29 mei geeft het Urker Mannenkwartet onder leiding van Gerwin van der Plaats, een Pinksterconcert in de Bovenkerk in Kampen. Het orgel wordt bespeeld door Marco den Toom. Het concert is live te volgen via www.youtube.com/orgelfanaat.

Het is mogelijk een vrijwillige bijdrage te leveren aan dit concert. Uw donatie wordt zeer gewaardeerd! Zie HIER

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Anneke van der Velde foto door Freddy Schinkel FS589908 1

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – In deze tijden van corona moet je, als je als kerk je mensen wilt bereiken, creatief zijn. Dus verzorgde voorganger Anneke van der Velde de achterliggende periode ter inspiratie twaalf podcasts en twee livestream kerkdiensten zonder publiek. Op tweede Pinksterdag (1 juni) heeft ze nu een ‘hybride evenement’ in de Sint Annakapel gepland staan.

Hier kunnen maximaal dertig leden en belangstellenden weer een ‘gewone’ kerkdienst bijwonen. Tegelijkertijd wordt het gefilmd en kan er via livestream door andere belangstellenden worden meegekeken. ‘Ik weet zeker dat de oude muren van deze kapel zoiets nog nooit hebben gezien’, aldus een enthousiaste Anneke.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

online

IJSSELMUIDEN - Op zondag 24 mei zendt de De Hoeksteen IJsselmuiden om 14.30 uur een online dienst uit. Deze is in het bijzonder voor kinderen en anders begaafden. Boodschap van deze dienst is: ‘Je hoeft niet bang te zijn’!

Medewerking aan deze dienst is verleend door dominee Guus Labooy.

Schrijf reactie (0 Reacties)

nacht

Vervolgde christenen vragen altijd om gebed. Om daaraan gehoor te geven organiseert Open Doors jaarlijks de Nacht van Gebed. Met opzet ’s nachts, als teken van verbondenheid, omdat veel vervolgde christenen alleen in het donker of in het geheim kunnen samenkomen. Dit jaar vindt de Nacht van Gebed plaats in de nacht van vrijdag 12 juni op zaterdag 13 juni.

De opzet is, mede door de beperkingen als gevolg van de coronacrisis, anders dan voorgaande jaren. Fysieke deelname aan gebed in (grote) groepen is vooralsnog niet reëel. Dit jaar kun je daarom thuis aan de Nacht van Gebed meedoen door het volgen van de livestream die te viinden is op www.opendoors.nl/nacht en YouTube kanaal beschikbaar zal zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bovenkerk

KAMPEN - Orgelconcerten met publiek kunnen nog niet plaats vinden. Maar, dankzij de moderne techniek verzorgt Harm Hoeve op Hemelvaartsdag, 21 mei, een live-orgelbespeling bij u thuis. Vanaf 15:00 uur bespeelt hij het schitterende orgel van de Bovenkerk te Kampen. Via het youtube-kanaal van de Bovenkerk Kampen is het concert te volgen met beeld en geluid.

Het programma bestaat uit feestelijke en toegankelijk muziek waarbij de vele mogelijkheden van het orgel ruimschoots aan bod zullen komen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

lutherse kerk

KAMPEN - Corona raakt ons allemaal. Helaas kunnen we nu niet samenkomen. Misschien heb je juist nu behoefte om een kaarsje te branden voor een naaste of voor jezelf, voor mensen die werken in de zorg en ziekenhuizen, te mijmeren of even de ruimte van de kerk te voelen als plek van rust en bezinning. Daarvoor staat de Lutherse Kerk, Burgwal 85 in Kampen elke woensdagavond tussen 19.00-21.00 uur open. Je kunt dan vrij naar binnen lopen, als je daar behoefte aan hebt. Wees welkom! Uiteraard worden daarbij de RIVM richtlijnen in acht genomen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

bron

IJSSELMUIDEN - Dominee Nelleke Beimers riep afgelopen zondag kinderen van De Bron op om deze vakantieweek met stoepkrijt ‘geloof, hoop en liefde’ uit te beelden op de stoep voor de kerk. Drie woorden, drie basiselementen, die belangrijk zijn in ons leven. En als volgt te symboliseren: liefde als hart, hoop als anker en geloof als kruis. Op woensdagmorgen 29 april waren de kinderen vanaf 10.00 uur druk aan het werk, onder aanvoering van de predikant zelf. Tussen het kleuren door was er tijd voor warme chocomelk met snoepjes en koffie met stroopwafels.

Schrijf reactie (0 Reacties)