waterschaplogo l

REGIO - Het Waterschap Drents Overijsselse Delta maait daar waar nodig incidenteel waterbodems van sloten, weteringen en kanalen eerder dan normaal. Door de hoge temperaturen en de start van het groeiseizoen ontstaat er op enkele plaatsen behoefte aan meer wateraanvoer. Omdat er op enkele plaatsen al veel begroeiing in de watergangen staat, wordt het bereiken van de gewenste waterpeilen steeds lastiger.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

toi

KAMPEN - Op 5 mei wordt de volgende inzamelingsactie gevoerd voor de voedselbank. Nam u in het recente verleden limonade en wasmiddelen mee, nu wordt u gevraagd toiletpapier mee te nemen naar de Broederkerk.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kampen190511A

KAMPEN – Op zaterdag 11 mei 2019 geven alle koren van dirigent Minne Veldman een gezamenlijk concert in de Bovenkerk te Kampen. Er wordt opgetreden met een groot mannenkoor, een groot gemengd koor, een projectkoor en een kinderkoor. Organist Bastiaan Stolk en pianist Johan Bredewout verzorgen de begeleiding. Ook staat er veel samenzang op het programma.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dev

KAMPEN - Ieder jaar is het voor het Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. een feest om op Koningsdag, zaterdag 27 april a.s. een concert te mogen verzorgen in de Bovenkerk van Kampen. Al meer dan 55 jaar lang verzorgt D.E.V. dit concert, op uitnodiging van de Kamper Oranjevereniging. In 2017 ontving het koor de Koninklijke Erepenning in het kader van haar 100-jarig bestaan. Het aanstaande Koningsdagconcert belooft een feestelijke editie te worden waaraan de 100-jaar bestaande brassband ‘Excelsior’ uit Zalk een grote bijdrage zal leveren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

lutherse

KAMPEN - In de Lutherse Kerk Kampen zijn tijdens de lijdensweek 3 diensten: op donderdag 18 april, Witte Donderdag, de viering van het avondmaal, waarna de altaartafel ontkleed wordt. Hans Gunther gaat dan voor. Op Goede Vrijdag (voorganger Riemer Roukema) het lijdensverhaal. Uiteindelijk gaan we dan stil de kerk uit, maar op 1e paasdag (voorganger Rinus van Warven) wordt het licht weer ingebracht. Traditiegetrouw brengen de kinderen voor de dienst de aankleding van tafel en kansel binnen en zoekt de jeugd tijdens de meditatie de paaseitjes in de tuin.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stadsgehoorzaal

KAMPEN - De passie nabij is een indrukwekkende en visuele voorstelling rondom het paasverhaal. Alle grote thema’s komen tot leven; vriendschap, verraad, vrijheid en vergeving. Met eigentijdse en klassieke muziek door Martin Brand, zijn band en een koor. En natuurlijk met de prachtige tekeningen van de zandtovenaar. Op vrijdag 19 april is deze voorstelling te zien in de Stadsgehoorzaal. Er is een voorstelling om 15.00 uur en één die om  20.15 uur begint.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Paasdienst VvV Jezus aan het kruis pasen pixabay

KAMPEN – In Levensbron wordt op zondag 21 april Pasen gevierd! Voor het eerst sinds jaren weer in het eigen gebouw. De naam van het gebouw van de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder past natuurlijk helemaal bij dit feest: levensbron. Voorganger van deze zondag is Anneke van der Velde.

Christenen over de hele wereld begroeten elkaar die ochtend met de uitroep 'De Heer is opgestaan'. Een begroeting die wordt beantwoord met een 'Hij is waarlijk opgestaan!'. Wat kan dit 'waarlijk opstaan' van Jezus in deze tijd voor ons betekenen? Hoe moeten we dit begrijpen? Is het iets wat in een ver verleden is gebeurd, of gebeurt dit 'opstaan uit de dood' nog elke dag? En hoe dan? Tijdens de feestelijke Paasviering bezinnen we ons op deze vragen, en proberen we het belangrijkste feest van de kerk een actuele inhoud te geven. Er worden teksten gelezen, er worden liederen gezongen, en er worden liederen ten gehore gebracht. Uiteraard met een goed gesprek en lekkere koffie na de viering. Van harte welkom!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bijbel boeiend en bizar Jezus loopt op water pexels

KAMPEN – In twee jaar tijd las een grote groep mensen van verschillende achtergronden de Bijbel van kaft tot kaft. Aan het einde was één ding duidelijk: ze wilden meer. Dus is de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder dit seizoen gestart met de serie ‘De Bijbel: boeiend en bizar’. Maandag 15 april vindt vanaf 19.30 uur in Levensbron aan de Vloeddijk alweer de zevende en laatste avond plaats. Iedereen is welkom en meedoen is gratis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

56894419 2482311061835649 7259624813444988928 n

KAMPEN - De Christinastraat in Kampen stond gistermiddag in de finale voor de 'Groenste straat van Overijssel'. Van de 40 Overijsselse straten die met elkaar de strijd zijn aangegaan, is het de Christinastraat gelukt om in de finale terecht te komen. Hier vielen zij met een derde plaats in de prijzen in de categorie Klimaatbestendig.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

muzieknoten2

WILSUM -"Ik ben erbij". Dit is het thema voor het jaarlijkse Passieconcert van CMV Euphonia - Wilsum. Dit jaar zijn er 2 identieke concerten: dinsdag 16 april om 20.00 uur in MFC De Toekomst in Wilsum en op donderdag 18 april om 20.00 uur in De Hoeksteen in IJsselmuiden.

Het koor wil  in de Stille Week beide avonden stilstaan bij de lijdensweg van Jezus en doet dat d.m.v. Bijbelteksten, gebed, muziek en zang. In de samenzang is ruimte voor bekende en ook nieuwe liederen. Medewerking wordt verleend door zangeres Milou van Dijk.

In Wilsum is er een collecte bij de uitgang. Toegang is vrij.

Schrijf reactie (0 Reacties)

eilander

KAMPEN - Op maandag 22 april geeft organist Peter Eilander een feestelijk Paasconcert in de Bovenkerk te Kampen. De aanvang is 20.00 uur en de toegang bedraagt 10 Euro. Voor 65+ en jeugd geldt een lager tarief. Dit concert is het eerste in 2019 in de serie van de concertcommissie van de Bovenkerk.

Peter Eilander is een bekwaam organist met grote affiniteit voor kerkelijk orgelspel. Als zesjarige begon hij met orgelspelen en via Piet Zwart maakte hij kennis met de Bovenkerk en de toenmalige organist: Willem Hendrik Zwart.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

poster PLU

KAMPEN - Op zaterdag 20 april organiseert de Eben-Haëzer kerk Kampen van 9.00 – 14.00 uur een plantenmarkt op het Van Heutzplein voor het goede doel. Wat er zoal te koop is? Nou… allerlei perkplanten en diverse grote hangpotten, fruit en groente zoals bananen, appels, tomaten, witlof, paprika’s, aardbeien, komkommers, en eieren, koemestkorrels en meer! En wat dacht u van de bekende goedgevulde groentetas voor slechts € 4,98.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Voices poster Passie IJsselmuiden nieuw

IJSSELMUIDEN - Onder leiding van Jan Quintus Zwart geeft CRK Voices op dinsdag 9 april 2019 een passieconcert in De Hoeksteen te IJsselmuiden. Het concert begint om 20.00 uur. CRK Voices neemt u dit jaar in de cantate ‘Portraits in Grace’ mee naar de bovenzaal, de plaats waar Jezus samen met Zijn vrienden het laatste avondmaal hield.

De liederen uit de cantate, aangevuld met liederen uit het bestaande repertoire, worden instrumentaal begeleid door Jelte van Putten (viool), Jan Lenselink (piano) en Ronald IJmker (orgel).

CRK Voices is een koor met ongeveer honderd enthousiaste zangers en zangeressen uit een zeer ruim gebied rondom Kampen. Het koor heeft dit jaar een mooi aantal concerten/zangavonden op de agenda staan, die u vindt in de concertagenda op de website van CRK Voices.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

westerkerk

KAMPEN - In de Westerkerk wordt op zondag 14 april een Passiedienst gehouden. De dienst begint om 17.00 uur.

Muzikale medewerking verlenen "Kavóca"o.l.v Luthine Postuma, Jurjan Lipke op piano,  tenor Chris Postuma, alt Lucie Tromp  en Herman Kamp bespeelt het orgel. Voorganger is ds. F Verboom.

Schrijf reactie (0 Reacties)

openhofkampen

KAMPEN - Op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 april zijn er vespers (avondgebeden) in het Open Hof. Verstilde vieringen, die u op het spoor van de komende Paasdagen willen brengen. In de vespers zijn achtereenvolgensJeany van den Berg, Jonnie Bosch en Henk Keijzer de liturgen. Op het orgel spelen successievelijk Henk Keijzer(2x) en Sebastian van Hove.

Aanvang 19.00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

muzieknoot symbool

KAMPEN - Op 7 april organiseert de Lutherse Kerk Kampen een bijzonder concert. Het is de eerste activiteit op de zondagmiddag 'nieuwe stijl'. Eens per maand organiseert de Lutherse kerk een activiteit op het gebied van zingeving. Dit kan muziek, kunst, een lezing of een gezamenlijke wandeling zijn. Deze zijn voor iedereen toegankelijk!

Op zondagmiddag 7 april om 15.00 uur kunt u luisteren naar het muziekstuk Hadewijch, gecomponeerd door Heleen van Els. Zij verklankte vijf van de bijzondere gedichten die de mystica Hadewijch in de 13e eeuw schreef tot een compositie van een uur voor koor en instrumentaal ensemble.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

b 800 600 0 00 images Affiche 20190414 2

KAMPEN - Bach maakt in de cantatedienst van 14 april in de Burgwalkerk ruimte voor een door hem bewonderd componist: Dietrich Buxtehude. Tijdens zijn leven al bekend vanwege zijn fameuze orgelspel met indrukwekkende improvisaties. Maar ook zijn componeren werd erg gewaardeerd. Die bekendheid is echter niet van lange duur. Zo wordt hij 25 jaar na zijn dood nog organist genoemd, nog eens 25 jaar later is men hem alweer bijna vergeten. Echter, Bach heeft genoten van zijn werk en dat heeft hem ertoe bewogen om dat in zijn eigen composities te verwerken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

reha

KAMPEN - Op 11 april zal de bekende harpiste Regina Ederveen met haar harp optreden voor de Passage Kampen. Zij verzorgt een programma dat in het teken staat van Lijdenstijd en Pasen. Regina speelt prachtige muziek op haar gouden harp, en deze muziek wordt afgewisseld met korte meditatieve teksten, waarin - ondanks de ernst van het programma - af en toe humor toch niet ontbreekt. Een concert dat boeit van A tot Z en die de onverwachte kanten van de harp laat horen en die ook stof om over na te denken biedt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

muzieknoten2

WILSUM -"Ik ben erbij". Dit is het thema voor het jaarlijkse Passieconcert van CMV Euphonia - Wilsum. Dit jaar zijn er 2 identieke concerten: dinsdag 16 april om 20.00 uur in MFC De Toekomst in Wilsum en op donderdag 18 april om 20.00 uur in De Hoeksteen in IJsselmuiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

buitenkerk

KAMPEN - Op 7 april, twee weken voor Pasen, verzorgt de Schola Cantorum Campensis in de Buitenkerk een gregoriaanse vesper. De tijd voor Pasen staat in het teken van bezinning op de lijdensweg en dood van Jezus; vroeger was het een tijd van vasten en boetedoening. Nu is dat niet meer zo populair, maar gezien alle misstanden in de kerk en in de hele wereld is er misschien toch reden om daarbij stil te staan en stil te worden. Het gregoriaans leent zich daarvoor uitstekend.

De lezing uit de Bijbel staat in het boek Handelingen 13:26-30. Riemer Roukema zal hierbij een korte overweging houden. De vesper begint om 16.30 uur, en de Schola staat als altijd onder leiding van Ditty van den Berg. De Buitenkerk staat aan de Buitennieuwstraat (Kampen).

Schrijf reactie (0 Reacties)