AlphacursusIJSSELMUIDEN – Wie zich herkent in vragen als: “Wat is de zin van het leven? Waarom is er zoveel lijden? Is er iets na dit leven? Bestaat er een God? Wie is toch die Jezus waar christenen zo enthousiast over zijn?”, kan woensdag 24 januari in IJsselmuiden starten met de Alpha-cursus, een korte kennismaking met het christelijk geloof.

In elf weken (één vaste avond per week) en een kort weekend (vrijdagavond en zaterdag) worden een aantal basisprincipes uitgelegd. Enkele onderwerpen die aan de orde komen zijn: Wie is Jezus? Waarom stierf hij aan het kruis? Waarom zou ik de Bijbel lezen? Waarom zou ik bidden? Hoe leidt God mijn leven?

Een cursusavond begint met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt de inleiding op het onderwerp van die week. In kleine groepen is er gelegenheid om door te praten en om vragen te stellen.

De Alpha-cursus wordt gegeven in basisschool Ichthus in IJsselmuiden en begint om 19.00 uur. Het Alpha-weekend valt op 9 en 10 maart. Deelname aan de cursus is gratis. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de maaltijden en het korte weekend, maar dit is niet verplicht. Opgeven kan via alphakampen@gmail.com en alphaijsselmuiden@gmail.com of via of bel (06) 428 845 94. Opgeven bij aanvang van de startavond kan ook.

 

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment