Orgel Hasselt

HASSELT -  Frank Tanghe en Gerwin van der Plaats verzorgen op zaterdag 24 februari een orgelconcert te geven op het Rudolph Knol-orgel van de Grote of Stephanuskerk te Hasselt. De opbrengst komt volledig ten goede komt aan het onderhoud van het orgel. Op het programma staan vooral veel  koraalbewerkingen over bekende melodieën.

De verrichtingen aan de speeltafel zijn te volgen via een groot scherm in de kerk. Tijdens de pauze is er achter het orgel gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie of thee, elkaar te ontmoeten en de Cd-tafel te bezoeken. 

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt €10 p.p. Jongeren onder de 16 hebben gratis entree.

Frank Tanghe is als organist verbonden aan de Herv. Dorpskerk te IJsselmuiden. Regelmatig werk hij mee aan zangavonden en geeft hij orgelconcerten.

Gerwin van der Plaats, onder andere bekend om zijn bijzondere improvisatietalent, studeerde aan het Fontys-conservatorium te Tilburg en is als organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet en de Hoeksteen te IJsselmuiden. Daarnaast is hij dirigent van een 6-tal koren waaronder het bekende Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. 

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment