Hodaya

 - door Niek Teune -

IJSSELMUIDEN - Na het succes van de vorige Lofprijzingsavond, die afgelopen najaar in Kampen werd gehouden, wordt er op zaterdag 30 juni een tweede avond georganiseerd. Ditmaal heeft de organisatie als locatie voor het kerkgebouw van De Rank in IJsselmuiden gekozen. Aan de Lofprijzingsavond werken Opwekkingskoor Hodaya, dat onder leiding staat van Ria van Dijkhorst, toetsenist Wichert-Jan Koopman en spreker Wim Tollenaar mee. De toegang is helemaal gratis.

De eerste Lofprijzingsavond, die de driekoppige stuurgroep organiseerde in het schoolgebouw van Ichthus College VIA, trok veel bezoekers. ‘’De tribune was vol. Dat was geweldig om te zien, dat er zoveel publieke belangstelling was’’, blikt Gerrit Kragt terug. Ard Wolfsen vult aan: ‘’De avond is goed verlopen, terwijl we toch met iets onbekends bezig waren. Dat was heel bijzonder.’’ Het gaf de stuurgroep, die sinds kort ‘IJsselpraise’ heet, voldoende kracht en energie om een volgende Lofprijzingsavond te organiseren. ‘’Ook dit zal een lofprijzings- en aanbiddingsavond worden waarop God groot gemaakt kan worden. Dat blijft het hoofddoel van dit evenement’’, zegt Hilbert Steen Redeker.

De heren van IJsselpraise benadrukken dat de Lofprijzingsavond nog steeds niet aan een kerk gebonden is. ‘’Het is een gezamenlijk doel om deze avonden een kerkoverstijgend initiatief te laten zijn en blijven’’, zegt Kragt. ‘’Het moet geen concert of kerkdienst worden; we willen met een Lofprijzingsavond ook mensen bereiken die nauwelijks of niet naar een kerk gaan’’, aldus Wolfsen. Op de avond zal er veel ruimte voor (samen)zang van opwekkingsliederen zijn. Daarnaast zal Wim Tollenaar uit Heerde, die al jarenlang voor de zendingsgemeenschap Jeugd met een Opdracht werkt, spreken over het prikkelende thema ‘Highway to … Jesus’.

De kerkdeuren van De Rank, De Boogaard 2, IJsselmuiden, zullen op zaterdag 30 juni om 19.00 uur open gaan. De Lofprijzingsavond begint om 19.30 uur en zal vermoedelijk rond 21.00 uur afgelopen zijn. De toegang is gratis; wel zal er gecollecteerd worden ter bestrijding van de onkosten. Na afloop van het programma is er ruimte voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment