P1250905

KAMPERVEEN - Neem je telefoon mee naar de kerk! Dat krijg je niet vaak te horen. Meestal wordt er gezegd (door ouderen) dat je de telefoon niet nodig hebt in de kerk en die dus maar thuis moet laten. Maar bij de eerstvolgende E-meeting is dat allemaal anders. Daar is het raadzaam om wèl je mobiel mee te nemen!

Op zondag 7 oktober is het weer zover. Op de eerste zondag van de maand wordt er in Kamperveen weer een E-meeting gehouden. Zo’n E-meeting is een kerkdienst, maar dan met een compleet andere opzet dan de traditionele diensten. De E staat voor everybody, een meeting dus voor iedereen, jong en oud, klein en groot. Maar met name jongeren zullen door de opzet van de E-meeting worden aangesproken. De bijeenkomst zal ongeveer een uur duren.

In een kerkdienst is er vaak vooral sprake van ‘eenrichtingsverkeer’ waarbij de spreker zich richt tot de bezoekers van de bijeenkomst. Het ‘eenrichtingsverkeer’ moet veranderd worden in een wisselwerking tussen bezoekers en spreker waardoor de bezoekers actiever bij de dienst betrokken worden.

Ook de opstelling in de kerk is anders: Er komen zitjes in de kerk in plaats van de lange banken of de rijen stoelen. Koffie, thee en fris staan op elke tafel klaar. Het zal duidelijk zijn dat hierdoor ook een andere sfeer ontstaat, zeg maar wat minder ‘kerks’.

Onder leiding van een band worden een aantal liederen gezongen (vaak uit Opwekking). De liederen worden via de beamer vertoond op een scherm. In de E-meeting zijn verschillende onderdelen: een uitleg over een Bijbelgedeelte en wat dit Bijbelgedeelte voor ons in 2018 betekent. Maar ook is er het onderdeel ‘Heilige chaos’. Wat dat inhoudt moet je zelf maar komen meemaken.

De E-meeting wordt gehouden op zondag 7 oktober om 9.30 uur in het kerkje in Zuideinde (Kamperveen). De spreker is ditmaal Herman Wijnne uit Zwolle.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment