MUSICA

KAMPEN - Het Kamper kleinkoor ‘Musica Religiosa’ viert tijdens een feestelijk concert op vrijdag 16 november in de Bovenkerk van Kampen, haar 10-jarig bestaan. Tijdens de afgelopen jaren heeft het koor zich ontwikkeld tot een kwalitatief vooraanstaand kleinkoor. De programmering staat bekend om de inspirerende liederen waarbij de koorklank de woorden van het lied een extra dimensie geeft. Het doel van ‘Musica Religiosa’ is het streven naar het uitvoeren van vocale muziek op een zo hoog mogelijk niveau.

Het koor heeft een brede muziekgeschiedenis met een accent op composities uit het romantische repertoire van eind 19e- begin 20e eeuw en staat onder algehele leiding van dirigent en pianist Gerwin van der Plaats. ‘Musica Religiosa’ laat tijdens dit bijzondere concert een diversiteit aan muziek en gezangen horen, waarin zij haar toehoorders een avond met een muzikale boodschap van Geloof, Hoop en Liefde wil aanreiken. De muzikale omlijsting is in handen van Gerard van de Zijden aan het fameuze Hinsz-orgel, Tjitske Kwakkel-Homma met de betoverende klanken van haar vioolspel en Krista van den Esker streelt de oren met overtuigend fluitspel.

De aanvang is 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. Kaarten kosten €10 en zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk of in de voorverkoop bij koorleden en diverse boekwinkels.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment