vuur klein

KAMPEN – In twee jaar tijd las een grote groep mensen van verschillende achtergronden de Bijbel van kaft tot kaft. Aan het einde was één ding duidelijk: ze wilden meer. Dus is de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder dit seizoen gestart met de serie ‘De Bijbel: boeiend en bizar’. Maandag 19 november vindt vanaf 19.30 uur in Levensbron aan de Vloeddijk alweer de derde van de zeven geplande avonden plaats. Iedereen is welkom en meedoen is gratis!

'Na de aardbeving was er vuur, maar God bevond zich niet in dat vuur. Na het vuur klonk het gefluister van een zachte bries...' Een passage uit I Koningen 19 : 1-21: Elia op de berg.Boeiend en bizar
'Gedurende zeven avonden lezen we vier prachtige en boeiende Bijbelgedeelten; maar ook drie vreemde en bizarre Bijbelgedeelten', vertelt voorganger Anneke van der Velde, die de avonden leidt. 'We zoomen erop in, we lezen de achtergronden en delen met elkaar wat de teksten met ons doen. Daarbij staat onze actuele, dagelijkse ervaring centraal.' Tijdens de Bijbelbijeenkomst 'Boeiend en bizar', deze keer een 'boeiend bijbelverhaal': God laat zich aan de profeet Elia zien in het 'suizen van een zachte stilte'. (I Koningen 19) Wat betekent dat? Wat zegt dat over God?

De bijeenkomsten vinden plaats op maandagavond, van 19.30 uur tot circa 21.00 uur. Data: 19 november, 7 januari, 4 februari, 18 maart en 15 april. Plaats van handeling: Levensbron, Vloeddijk 62. De bijeenkomsten worden geleid door Anneke van der Velde. 'Iedereen is welkom, je hoeft niet per se meegedaan te hebben aan de ‘Bijbel in twee jaar’', benadrukt de voorganger. Deelname is gratis. Er wordt alleen een bijdrage van 1 euro voor koffie/thee gevraagd. Anneke stelt het op prijs wanneer deelnemers zich vooraf bij haar aanmelden via de mail, zodat ze een ieder voorbereidend 'leesvoer' kan toezenden: veld5834@planet.nl.

Meer over de vrijzinnigen
Vrijzinnigen hebben een open, kritische, tolerante en vrije houding naar de samenleving, haar ontstaan en de toekomst. Een houding waarin wij proberen betrokken en bewust te leven en te zoeken naar de persoonlijke beleving van de zin van het bestaan. We gaan het gesprek aan tussen jong en oud, binnen eigen kring en met buitenstaanders, tussen christenen en andersdenkenden. Wij zijn benieuwd en geïnteresseerd naar het levensverhaal van de ander, van u. Het betekent vooral dat we proberen goed te leven samen met onze medemens in een steeds veranderende samenleving.

Vrijzinnigheid staat voor een haast seculiere beleving van het christendom. Dat wil zeggen dat we niemand vertellen hoe hij of zij moet geloven. Dogmatisch denken is taboe. Naast de Bijbel wordt rijkelijk gebruik gemaakt van filosofie, kunst, literatuur, muziek; eigenlijk van alle bronnen die inspiratie kunnen bieden. De menselijke ratio wordt net als bij het humanisme hoog aangeslagen. Vrijzinnigen zijn op zoek, naar zichzelf, naar de wereld, naar anderen en naar het goddelijke gevoel. De vragen die zij zich stellen zijn: “Wie ben ik? Wie zijn wij? Waar gaan we heen? Waar leven we voor?” De kracht zit hem in de grote verscheidenheid van gedachten, de ruimte en het respect dat wordt ervaren voor het op eigen wijze geloven en denken. Meer weten? Kijk op www.vrijzinnigkampen.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment