Luisteren bij maanlicht coverA 211x300

KAMPEN - Zaterdag 26 jan vindt de boekpresentatie plaats van het boek ‘Luisteren bij maanlicht’ van ds. Bart Gijsbertsen. De ondertitel van het boek luidt: ‘een gang door het kerkelijk jaar met een oor naar de synagoge.’ Gijsbertsen zet in dit boek zijn meditatieve uitleg van Bijbelteksten in een bepaalde structuur. Het kerkelijk jaar wordt gevolgd. Maar de auteur begint dat niet met Advent. Hij begint bij Pasen.

De boekpresentatie vindt plaats in de Lutherse Kerk (Burgwal 85) te Kampen. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan dr. Jaap van der Laan, emeritus-hoogleraar Liturgie aan de voormalige Theologische Universiteit (Oudestraat). Tijdens de presentatie geeft Gijsbertsen uitleg over zijn boek. Een tweetal sprekers, de theologen drs. Joke Scheepstra en dr. Jan Willem Kirpestein, reageren op de inhoud van het boek.

Gijsbertsen over zijn boek: ‘Kijk ik in de richting van de zon, dan zie ik tot mijn verrassing in de ramen van het zuidportaal de evangelisten als kleuters afgebeeld op de schouders van profeten. Het Nieuwe Testament verstaan als kind van en getorst door het Oude Testament? Dat vind ik ‘luisteren bij maanlicht’.’ Bart Gijsbertsen zet zijn zoektocht voort naar een theologie waarin het volk Israël met zijn tradities, gedenkdagen en feesten de plaats krijgt die het toekomt.

Over de auteur: Bart Gijsbertsen (1951) is predikant in de Protestantse Kerk in Nederland. Voor zijn emeritaat was hij predikant in de Protestantse wijkgemeente Open Hof in Kampen.

Zaterdag 26 jan, Lutherse Kerk (Burgwal 85) te Kampen, Aanvang 10.00 uur, Toegang gratis.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment