897aa5431c8030bf0ef716b6039de1103ca31cf8

ZUIDEINDE -  Op zondag 7 april wordt er weer een E-meeting gehouden in het kerkje in Zuideinde. Spreker is ditmaal Joram Kaat, bekend van radio en tv. Joram Kaat (25) is onder meer bekend omdat hij de EO-jongerendag presenteert. Ook is hij sinds 2013 het gezicht van BEAM, het jongerenplatform van de EO.

Hij heeft ook zijn eigen programma: Joram!, waarmee hij elke vrijdag tussen 22.00-00.00 uur te horen is op 3FM. Tijdens deze programma’s kenmerkt Joram zich als een eigenzinnig, humoristisch en adrem radio-dj.
Sinds 2018 wordt er in het kerkje in Zuideinde op elke eerste zondag van de maand een dienst gehouden met een compleet andere opzet dan de huidige kerkdiensten. Het zijn de zogenoemde E-meetings.

De E staat voor everybody, een meeting dus voor iedereen, jong en oud, klein en groot. Maar met name jongeren zullen door de opzet van de E-meeting worden aangesproken. De bijeenkomst duurt ongeveer een uur.

In een kerkdienst is er vaak vooral sprake van ‘eenrichtingsverkeer’ waarbij de spreker zich richt tot de bezoekers van de bijeenkomst. Het ‘eenrichtingsverkeer’ moet veelmeer een wisselwerking zijn tussen bezoekers en spreker waardoor de bezoekers actiever bij de dienst betrokken worden.

Ook de opstelling in de kerk is anders: Er zijn zitjes in de kerk in plaats van de lange banken of de rijen stoelen. Koffie, thee en fris staan op elke tafel klaar. Het zal duidelijk zijn dat hierdoor ook een andere sfeer ontstaat. Zeg maar: wat minder ‘kerks’.

Onder leiding van een band van de VEG uit OIdebroek wordt een aantal liederen gezongen (vaak uit Opwekking). De liederen worden via de beamer vertoond op een scherm.

Er is een uitleg over een Bijbelgedeelte en wat dit Bijbelgedeelte voor ons in 2019 betekent. Die Bijbeluitleg is ook praktisch toepasbaar.

Zoeken naar een nieuwe vorm voor een kerkdienst is een uitdaging. Daarom: kom en beleef het mee. Laat je verrassen!

De E-meeting wordt gehouden op zondag 7 april 2019 en we begint om half tien (9.30 u).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment