openhofkampen

KAMPEN - Op uitnodiging van de commissie Leerdiensten Torah en Evangelie (LTE) van de protestantse kerk Open Hof wordt er een Open Sjoeldienst gehouden op vrijdag 21 juni. Die Open Sjoeldiensten worden eens per maand gehouden, telkens ergens anders in het land, onder leiding van de Amsterdamse rabbijn Tamarah Benimah met ondersteuning van Alexander de Vries als chazzan(voorzanger). Nu dus in Kampen en iedereen is van harte welkom, volwassenen maar zeker ook kinderen! De avond is bedoeld om samen te ervaren hoe het toegaat in de synagoge op vrijdagavond.

Heel veel mensen hebben belangstelling voor het Jodendom. Ze lezen boeken over het jodendom, boeken van joodse schrijvers, kijken naar documentaires en films, luisteren naar joodse/Jiddische muziek, reizen naar Israël of zijn oprecht geïnteresseerd in de joodse uitleg van de Bijbel. Maar op de één of andere wijze meedoen met het joodse leven hoe beperkt ook, is in de praktijk nauwelijks mogelijk. Vandaar de Open Synagoge diensten of ook wel de Reizende Sjoel geheten.

Deelnemers zijn dus te gast in de synagoge! Er is ruim de gelegenheid om actief mee te doen of gewoon maar te luisteren naar de gebeden en de liederen in het Hebreeuws, te luisteren naar een korte derasja(overweging door de rabbijn) en het ervaren van de berachot(zegeningen). Voor en na de dienst natuurlijk “nasjen”. Dan is er koffie, thee, brood, lekkernijen, wijn, fris en gezelligheid.

Programma vrijdagavond 21 juni:

  • 19.00 uur: inloop met koffie, thee en wat lekkers.
  • 19.30- 20.30: Kabbalat Sjabbat - dienst
  • 20.30- 22.00: kiddoesj, met het zegenen van de sjabbat, wijn en brood: en daarna lekkernijen, ontmoeting en gezelligheid.

Iedereen is uitgenodigd om de hele avond mee te maken! Kinderen zijn ook hartelijk welkom (één keer lekker laat naar bed op de langste dag).

Wel is het noodzakelijk om je op te geven bij de organisatoren van deze bijeenkomst zodat men een beeld heeft van de hoeveelheid mensen die verwacht kunnen worden. Dat kan tot op het laatste moment, maar liefst wat eerder natuurlijk!

Aanmelden voor de Open Synagoge dienst kan HIER

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment