can

KAMPEN -  Zondag 8 september om 17.00 uur vindt weer een Cantatedienst plaats in De Burgwal, Burgwal 59 te Kampen. Ditmaal kunt u genieten van het Bachkoor- en orkest onder leiding van Sander van den Houten. Te horen zal zijn cantate BWV 150; ‘Nach dir, Herr, verlanget mich.’ In deze dienst zal ds. Hans Renkema voorgaan. Organist is Carl Visser. Het Bachorkest staat onder leiding van Sander van den Houten.

 Deze zondag zal cantate BWV 150 ten gehore worden gebracht; ‘Nach dir, Herr, velanget mich.’ Een heel vroeg werk van Bach uit de tijd dat hij nog organist was. In die tijd hoefde Bach dus nog geen liturgische muziek te componeren, waardoor deze cantate ook geen liturgische bestemming heeft.
Ten grondslag aan deze cantate ligt psalm 25. David opent de psalm met de woorden: ‘Naar u, Heer, gaat mijn verlangen uit, mijn God, op u vertrouw ik, maak mij niet te schande, laat mijn vijanden niet triomferen.’ Door de cantate heen zijn passages uit psalm 25 verweven met de woorden van een onbekende tijdgenoot van Bach. Het totaal is een hunkering van de mens naar God in tijden van bespotting door vijanden. Door godsvertrouwen blijft de gelovige overeind: recht blijft recht, geen angst voor hen die je beledigen en de nabijheid van Christus.

Medewerkers aan deze cantatedienst zijn:
Hans Renkema voorganger
Carl Visser organist
Martha Bosch sopraan
En het Bachorkest Kampen
onder leiding van Sander van den Houten

Zondag 8 september 17.00 uur, Burgwalkerk. De toegang is gratis, een gift bij de uitgang is nodig om de onkosten te betalen. Hartelijk welkom!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment