Levensbron pand VvV Kampen

KAMPEN – Dit jaar is het thema van de landelijke Open Monumentendag ‘Plekken van Plezier’. Ook het gebouw Levensbron van de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder aan de Vloeddijk 62, opent graag haar deuren voor nieuwsgierige bezoekers. ‘Wees Vrij, doe Zinnig en breng een bezoek aan Levensbron’, merkt voorzitter Victor Michielse wervend op.

Monumenten zijn er niet alleen om naar te kijken, in te wonen of in te werken, maar kunnen ook een plek zijn waar je je vermaakt. In sommige monumenten kun je genieten van kunst, toneel, dans of cinema, kijken naar een sportwedstrijd of zelf een sport beoefenen, of je te goed doen aan eten en drinken. ‘Het gebouw van de Vereniging van Vrijzinnigen is een plaats voor religieuze, culturele, kunstzinnige en persoonlijke ontmoetingen. Inspiratie voor open, vrije en eigen gedachtevorming’, vertelt Michielse. ‘Ons gebouw heeft een moderne inrichting met behoud van de historische vormgeving. Leden van de vereniging staan u dan (en natuurlijk ook andere dagen) graag te woord en vertellen u over de activiteiten die wij organiseren.’

Mooi programma
Ook kunnen de bezoekers het nieuwe programmaboekje meenemen. Hierin staan, net als voorgaande jaren, weer diverse activiteiten, zoals: boekbesprekingen, filosofieavonden, lezingen (o.a. over vrijwillige levensbeëindiging), literatuuravonden en meer. Allemaal bijeenkomsten die open staan voor ieders deelname. ‘We zijn als vrijzinnigen op zoek, naar onszelf, naar de wereld, naar anderen en naar het goddelijke gevoel’, aldus de voorzitter. ‘Naast de Bijbel wordt daarbij rijkelijk gebruik gemaakt van filosofie, kunst, literatuur, muziek; eigenlijk van alle bronnen die inspiratie kunnen bieden.’ Meer weten? Kijk op www.vrijzinnigkampen.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment