mannenzang

KAMPEN - Vrijdag 27 september is er weer de inmiddels traditionele Mannenzang in de Kamper Bovenkerk. Mannen zingen samen bekende psalmen, gezangen en geestelijke liederen. Dit jaar staat het programma in het teken van kerstliederen. De meest geliefde Nederlandstalige kerstliederen staan geprogrammeerd. Samen zingen bij het wereldberoemde Hinsz-orgel waar organist Harry Hamer vol passie zich laat horen. De samenzang wordt geleidt door dirigent Jan Quintus Zwart.

Als geen ander weet hij massale samenzang te stimuleren en in gebaande wegen te leiden. Van de samenzang (louter door mannen) zal er dit jaar, op veler verzoek, ook weer een cd opname gemaakt worden. De cd verschijnt enkele weken later maar is natuurlijk na afloop te bestellen. De Stichting Harul Moldavië is tijdens de Kamper Mannenzang te gast in de Bovenkerk. De collecte opbrengst tijdens deze avond is dan ook geheel bestemd voor de diverse hulpacties die deze stichting vanuit Kampen organiseert. Tijdens de avond zullen zij hun belangrijk werk toelichten. De winters zijn in Moldavië koud en streng en zijn voor vele, vaak de ouderen moeilijk om door te komen. Kleding en voedselhulp blijft belangrijk maar ook hulp bij kinderopvang en ouderenzorg. Wij mogen ons in de Bovenkerk warm zingen met liederen over het feest van het licht. Dat ons zingen mag helpen in de bittere koude en vaak ook duisternis in Moldavië.

De Kamper Mannenzang op vrijdag 27 september begint om 19.30 uur. De kerk is vanaf 19.00 uur geopend. Na afloop is er gratis koffie voor alle meezingende mannen. Wees van harte welkom en neem zoveel mogelijk zangvrienden mee.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment