WORLD

KAMPEN/IJSSELMUIDEN – Van 9  t/m 14 december vind er een huis-aan-huisverkoop plaats van toiletpapier in de gemeente Kampen. Met deze toiletpapierverkoop hoopt een actiegroep van de Stichting World Servants een bedrag van 5000 euro op te halen. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Doelbewust te Staphorst. Daar zijn 17 pallets toiletpapier ingekocht. De actie wordt georganiseerd door een enthousiaste groep van 17 (jong)volwassenen uit de omgeving die zich hebben verzameld in de 21+ groep van Hervormde Gemeente ‘De Hoeksteen’ te IJsselmuiden. Samen met World Servants hoopt de groep van 15 tot 28 oktober 2020 naar Sierra Leone af te reizen, om daar hun geloof handen en voeten te geven. In totaal hoopt de groep uit IJsselmuiden voor dit project ruim 28000 euro bijeen te brengen voor o.a. de benodigde bouwmaterialen.

World Servants is een christelijke organisatie die sinds 1988 met inzet van honderden jongeren bouwprojecten uitvoert in ontwikkelingslanden. Twee weken lang zullen de leden van actiegroep IJsselmuiden, samen met de lokale gemeenschap, bouwen aan klaslokalen van een school in Barmoi Luma, Sierra Leone. Dit gebied werd zwaar geraakt door de ebola-epidemie in 2014 en lijdt mede daardoor onder een economische crisis. Veel van de plaatselijke kinderen moeten een of beide ouders missen. De school wil deze kinderen een veilige plek en goed onderwijs bieden, en zo hoop op een betere toekomst. Maar zonder goedgekeurd schoolgebouw krijgt de school geen geld van de overheid, waardoor ze gedwongen is schoolgeld te vragen. Iets wat veel ouders, laat staan de vele weeskinderen die er zijn, helemaal niet kunnen betalen, met alle gevolgen van dien.

Met het bouwen aan deze school zet de actiegroep uit IJsselmuiden zich in voor goedkeuring van en steun door de overheid, zodat onderwijs gratis aangeboden kan worden en elk kind in Barmoi Luma naar school kan gaan.

Wilt u meer weten? Op www.geef.ws/ijsselmuiden vindt u uitgebreide informatie over dit project.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment