doneeractie

IJSSELMUIDEN – De inzamelingsactie in de Hoeksteen voor de Voedselbank Kampen/IJsselmuiden is een enorm succes geworden. Van maandag 16 tot en met zaterdag 21 november was het kerkgebouw open voor deze doneeractie. Het idee voor deze actie kwam van de beheerders van de Hoeksteen, Willem en Marianne de Zeeuw. “Je hoort vaak in het nieuws dat voedselbanken het moeilijk hebben omdat de aanvoer niet altijd voldoende is om aan de groeiende vraag te voldoen. We hebben daarom contact opgenomen met Wim Fijn van de plaatselijke voedselbank en hoorde van hem dat dat probleem inderdaad ook in Kampen en IJsselmuiden speelt.

Veel vrijwilligers

En dan is het natuurlijk een kleine moeite om ons gebouw open te stellen voor een doneeractie. We hebben de diaconie benaderd en ook zij waren dol enthousiast en wilden graag mee werken aan dit initiatief. Ook de missionaire commissie en de groep van “samen kerst vieren” zijn aangehaakt. Op die manier hadden we voldoende vrijwilligers om te helpen om deze doneeractie tot een groot succes te maken”.

Voorpagina

“We hebben de voedselbank gevraagd welke producten er het hardst nodig waren en vervolgens een persbericht geschreven die we hebben geplaatst in het Hoeksteen contactblad en naar Weekblad De Brug hebben gestuurd. De Brug heeft ons artikel op de voorpagina geplaatst en dat heeft zeker een flinke boost gegeven aan het succes van de actie”.

Ruim 90 kratten

Op maandag had De Hoeksteen zo’n 40 grote zwarte kratten ontvangen van de voedselbank en was er goede hoop dat men deze allemaal vol zouden krijgen. Op woensdag waren alle kratten echter al vol. De voedselbank heeft de volle kratten opgehaald en weer ruim 50 lege kratten neergezet. En ook deze kratten zijn allemaal vol gekomen. Ook werd De Hoeksteen nog blij verrast met 500 kilogram aardappelen (100 zakken) van Anton En Léan Riezebos van het bedrijf Polder Potato. Ook de supermarkten Plus Anne-Jan van Dijk en de Boni hebben reclame gemaakt in de winkels.

185 gezinnen

Er zijn op dit moment 185 gezinnen uit Kampen en IJsselmuiden die afhankelijk zijn van de voedselbank. De Hoeksteen wil iedereen bedanken die producten heeft ingeleverd. Ook de 85 vrijwilligers van de Voedselbank Kampen/IJsselmuiden wil iedereen via deze weg bedanken. “Het was grandioos dat er zoveel is gedoneerd. Een prachtig initiatief” aldus Wim Fijn van de voedselbank.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment