bronIJSSELMUIDEN - Het interieur van de gereformeerde kerk De Bron aan de Dijkgraafstraat 4 in IJsselmuiden is verbouwd. De grootste verandering vond plaats in de grote kerkzaal. Het heeft nu een geheel nieuw liturgisch centrum, de banken zijn vervangen door stoelen en de inrichting is een kwart slag gedraaid. Komend weekend vindt de officiële opening plaats.

Volgens voorzitter Beent Keulen is de PKN-gemeente van De Bron daarmee weer klaar en modern ingericht voor de toekomst. “Er is heel wat werk verzet, zowel door ingehuurde en betaalde professionals als door onze eigen gemeenteleden. We zijn begin juni met de verbouwingswerkzaamheden begonnen. Fijn dat het nu afgerond is aan de start van een nieuw kerkelijk seizoen. Tijdens de verbouwing mochten we kerken in het nabijgelegen Ichthus College.”

Het aantal plaatsen na de verbouwing en herinrichting is maximaal 300. Uitgangspunt is de hoofdzaal met ruim 150 zitplaatsen. Indien nodig wordt de schuifwand naar de bijzaal geopend, waar bijna 100 zitplaatsen zijn. Door het bijplaatsen van stoelen kan het maximum van 300 worden bereikt. Ook de hal heeft een opknapbeurt gekregen. Al met al een kostenpost van ruim een ton. Beent Keulen: “Met elkaar zijn we heel blij dat we zoiets doen in deze tijd. En ook dat we in de gelegenheid zijn om het te kúnnen doen.”

Kijk voor meer informatie op www.debronijsselmuiden.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment